Du är aldrig för gammal för att drömma

2014-10-29

Till SMC kommer många medlemmar på besök. Idag hälsade Helsingborgaren Marco på. Marco fyller snart 80 år och var ute på en träningsrunda i regn, rusk och kyla. Rundan gick runt Bottenviken på sin endurohoj. Marco fick, utöver att känna på hojen, lite tips på kansliet inför sin drömresa jorden runt på motorcykel. Här på kansliet konstaterar vi att MC-körning håller drömmarna vid liv!

SMC har 71 000 medlemmar i alla åldrar. Många besöker oss på kansliet och det är ofta spännande möten. Dagens besök var inget undantag. Marco berättade att han kört motorcykel i snart 70 år, han började i 10-årsåldern ungefär. Han har tävlat i cross i Finland och kört motorcykel på landsväg i Sverige, Europa och Afrika. Han har tre motorcyklar i garaget och kör MC året runt. 

Marco har haft kontakt med kansliet i olika frågor och berättat om sin drömresa, jorden runt på motorcykel. Rundturen runt Bottenviken på senhösten är och en träning och test av utrustningen inför drömresan. Allt är inte klart ännu men drömmen finns där.   

Här på kansliet konstaterar vi att det inte finns någon bortre åldersgräns för MC-körning. Det finns det inte heller för att planera och förverkliga sina drömmar. Vi håller tummarna för att Marco kommer iväg på resan och att allt går bra! 

Det är svårt att avgöra åldern på en motorcyklist. Man blir dock aldrig för gammal för att köra motorcykel, Marco är ett levande bevis. 

Horizons Unlimited - en bra sida för dig som vill resa långt bort på MC.