Tyska hojåkare turistar med SMC

2013-07-11

I sommar arrangerar SMC en resa för utländska turister. Det handlar om ett gäng tyska hojåkare som kommer till Sverige för att uppleva våra fina vägar och vår fantastiska natur.

I början av augusti kommer elva tyska motorcyklister att möta upp SMC:s guide Lars Lind i Göteborg. Därifrån går resan via västkusten, förbi västra sidan av Vänern, genom Dalsland, till Värmland och därefter söderut förbi Mariestad, Karlsborg och ner till Vänersborg där resan avslutas en vecka sedare.

Guiden kommer att visa dem fina smultronställen längs vägen. Bor gör de på olika Bed & Breakfast och vandrarhem.

- Detta är så vitt jag vet första gången som SMC arrangerar en guidad resa i Sverige för utländska hojåkare. Vi gör detta tillsammans med vår systerorganisation Biker Union, säger Gunilla Wetterberg, SMC Travel.

Biker Union har marknadsfört resan till sina medlemmar. Förhoppningsvis är detta bara början på en fortsatt verksamhet med att ta hit turister från övriga Europa.

- Vi har ett fantastiskt land att köra motorcykel i. Både när det gäller fina asfaltsvägar och förstås vårt enorma vägnät bestående av grus. Denna typ av resor är något vi kommer att titta närmare på till kommande säsonger, fortsätter Gunilla.

b

s