SMC anpassar kurser efter klimat

2013-04-01

Som alla säkert förstod var det ett aprilskämt att SMC gör om alla avrostningskurser till kurser i vinterkörning. Detta för att anpassa svenska MC-förare till det nya klimatet. SMC kommer alltså inte att köra utbildning kring dubbade däck för MC, MC körning med skidor samt kurv- och bromsteknik på glatt underlag.

Så här stod det i SMC:s nyhet 1 april 2013:
Traditionellt hålls så kallade avrostningskurser under vårmånaderna. Eftersom dessa månader numera infaller under försommaren, eller uteblir helt, så väljer SMC att anpassa kursverksamheten till detta moderna klimat.

I de nya avrostningskurserna går vi igenom praktiska körövningar som gör dig till en säker tvåhjulstrafikant även årets första kvartal. Dessutom blir det teoriundervisning i hur man bäst klarar kylan och det hala underlaget. Exempelvis går vi igenom, val av dubb, hur man monterar skidor, vilka underkläder som är bäst samt för- och nackdelar med eluppvärmda kläder. 

Patrik Ericsson som är ansvarig för SMC School säger:

- Genom att hålla kurser i vinterkörning ger vi fler motorcyklister möjlighet att njuta av MC-körning året runt. Vi har dock gjort en liten friskrivning i nya kursfoldern. Om temperaturen under en kursdag mot förmodan skulle råka vara så hög att underlaget inte tillåter halkkörning så hålls en vanlig avrostningskurs.

 

Foto: Hans Rönnegård