RR-Klubbmästerskap i SMC Sport

2013-07-19

I samband med SMC Schools årliga kurs på Kemora Rata i Finland genomförde SMC sport det allra första klubbmästerskapet i roadracing. Mästerskapet lockade samtliga kursdeltagare som publik, vilket innebar ett 60-tal påhejare. Två rutinerade rävar kammade hem segrarna i respektive klass.

På startlinjen i 1000cc-klassen stod 14 ivriga hojåkare. Jon Halvarsson gjorde en bra start och höll ledningen i fyra varv. Per Gjers stack in nosen några gånger och till slut hittade han en lucka att köra om.

Efter ett spännande race stod det klart att Per Gjers kammade hem förstapriset, en guldhjälm med snygg dekor. På andra plats hamnade Jon Halvarsson och trea blev Thomas Stannow.

600 kubik

I 600cc-klassen deltog nio förare. Även här blev det ett spännande race där Björn Compier tog hem segern. Tvåa blev Danniel Byberg, tätt följd av Johan Holmgren.

Björn ryckte ifrån från start, men Johan jagade ikapp med Danne hack i häl. Efter att Danne och Johan bytt plats några gånger lyckades Johan klämma sig förbi Björn två gånger. Väl där visade Björn vem som hade mest rutin och drog ifrån igen! På slutet lyckades Danne plocka Johan!

De två deltagade tjejerna i 600cc, Karin Gustavsson och Helena Raaby, fightades tätt under hela racet och Helena passerade till slut mållinjen före före Karin, som glatt meddelar att hon slog personbästa med hela tre sekunder.

I andra klungan hade Artai Pirouzram, Johan Gustav Ström och Robert Ericsson en tät fight. De bytte plats ett flertal gånger till publikens förtjusning. Till slut lyckades Robert plocka fjärde platsen. Även längre ned i fältet var det flera fighter till publikens stora jubel!

Första men inte sista mästerskapet

- Det här var nog det roligaste jag gjort, säger per Gjers, som förutom att han erövrat titeln som klubbmästare i tusenklassen, även var kursansvarig för Kemorakursen.

- Kul är också att kursdeltagarna/publiken pratade om racet hela kvällen och dagen efter, fortsätter Per och tillägger att även racedeltagarna som tävlade för första gången säger att dom fick en helt ny dimension av sin körning. Genom att lyfta blicken och vilja framåt i fältet fick de bättre spårval och gaskontroll.

Han lovar att det kommer fler tävlingar inom SMC Sport.

- Det är bara att hålla utkik på SMC:s hemsida, säger han.

Från SMC:s håll gratulerar vi alla deltagare till en bra fight och snygg körning men framförallt Per och Björn som erövrade mästerskapstitlarna.

b

b

Klubbmästerskap SMC Sport RR 600 cc

1. Björn Compiere

2. Danniel Byberg

3. Johan Holmgren

 

Klubbmästerskap SMC Sport RR 1000 cc

1. Per Gjers

2. Jon Halvarsson

3. Thomas Stannow.

Länk till Youtube-film med 1000cc racet

 

...och så här glad blev Per Gjers efter att han kammat hem titeln SMC:s Klubbmästare 1000 cc 2013.