Full fart på MC-Mässan

2013-01-25

Infrastrukturministern invigde under torsdagen Sveriges största MC-mässa och tilldelades SMC:s pris "Rätt Tänkt!". På mässa kan se med allt inom motorcykel, scooter, moped och atv. SMC:s monter på MC-mässan hittar du direkt i entréhallen. Eftersom vi fyller 50 år firar vi lite extra. Vi har laddat med en liten överraskning i montern, massor av intressanta föreläsningar, singelmingel, barnpassning och mycket mycket mer...

Det var under högtidlig ceremoni som Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd invigde mässan gnom att klippa band mellan en bil och en motorcykel, som en symbolik för att MC-mässan i år kombineras med Stockholm Lifestyle Motor Show där fokus ligger på just bilar.

Efter invigningen fick ministern en rundvandring bland montrar och avslutade på SMC:s scen i stora mässhallen. Där pratade hon bland annat om om de pågående testerna av MC-vänliga vägräcken, om att det inte kommer att bli aktuellt med besiktning varje år på mopeder och MC som är äldre än sju år (vilket föreslagits av EU-kommissionen) och om hennes egna MC-intressen.

På stående fot tackade hon ja till att åka med på bönpallen på Mälaren Runt den 17 augusti. Ministern förklarade att hon tidigare åkt med SMC:s generalsekreterare Jesper Christensen till invigningen av det första MC-vänliga vägräcke som nu testas i Åkersberga, och att hon tyckte det var roligt att åka motorcykel. Hon skulle dock helst vilja köra själv, men då måste ett körkort fixas först.

Som avslutning på ministerns mässbesök tilldelades hon SMC:s pris Rätt Tänkt. Juryns motiverng löd:

”Sverige är världsmästare på att montera upp vägräcken både i vägarnas mitt och vid sidan. Vägräcken har dessutom nästan setts som synonymt med vajerräcken, trots att det finns räckestyper som är säkrare för motorcyklisterna. Innan ministern intresserade sig för frågan hände inte mycket.

Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd har lyssnat på motorcyklisterna, studerat alternativ i andra länder och hon har fått teststräckor till stånd på bara några månader. Catharina Elmsäter-Svärd har dessutom begärt en plan för hur räcken generellt kan göras säkrare för motorcyklister på alla vägar som ska byggas om under de kommande tio åren.  Allt detta har skett på rekordtid.

Att lyfta räckesfrågan från ett MC-perspektiv tycker SMC är Rätt Tänkt!”

 

Besök mässan du också!

SMC är som vanligt på plats på mässan, som detta år hålls i Stockholm 24-27 januari, för att träffa och prata med er motorcyklister. Vi  har laddat med lite presenter till er som är medlemmar, så kom och säg hej och visa upp ditt medlemskort! (med reservation för att lagret tar slut)

Tävling

I SMC:smonter kommer en tävling att hållas under lördag och söndag. Kom och kolla om du kan lista ut svaret. Vinnarna meddelas här på hemsidan efter mässan.

Föreläsningar på SMC:s scen

Hela dagarna är fullspäckade med spännande och intressanta föreläsare på SMC:s scen i A-hallen. Några av programpunkterna är: Roadracing på Isle of Man, Kristoffer ”Kritto” Olofsson som är förlamad från bröstet och nedåt men kör sporthoj som få, SMC:s guider berättar om spännande resor, varför det är bra att tillåta MC i bussfiler. Till höger hittar du alla hålltider.

Singelmingel på lördag

Hitta nya hojkompisar eller kanske den stora kärleken. Det kan du göra på SMC:s Singelmingel i Rica Talk Hotels lobbybar Mingle lördag den 26 januari, mellan 17.00 - 19.00. Samling 16.50 vid SMC:s monter i entréhallen.
Du får ta del av specialpriser i baren, vad sägs om en singeldrink? Eller kanske dela på en tapastallrik för två? Du har också chansen att vinna en romantisk middag för två i restaurang Meet. Efter minglet fortsätter kvällen i äkta MC anda då lobbybaren förvandlas till en rockbar med passande drinklista, rockmusik, motorcyklar och god mat. Här hittar du Singelminglets Facebooksida.

Barnparkering

För att föräldrar ska kunna gå i lugn och ro samtidigt som småttingarna har roligt ordnar SMC med en så kallad barnparkering.Där kan barn från 4 år och uppåt stanna och leka med våra barnvakter. Barnparkeringen finns i entréhallen, intill SMC:s monter.

 

 

 

Fri entré för ungdomar

”Ungdomar är extra varmt välkomna till oss”, säger MC-Mässans projektchef Peter Näsman. ”Vi vill verkligen visa att tvåhjulintresset är en mycket givande, social och tilltalande sysselsättning för alla åldrar. Och så vill vi att alla ska ha roligt på mässan, förstås. För att locka så många som möjligt till MC-Mässan i Stockholm bjuder vi alla ungdomar födda 1997 och senare på fri entré under torsdag 24 och fredag 25 januari”.

 

Uppvisningar med MC, moppar och BMX-cyklar

Under 14 olika tillfällen hålls en Freestyle-show, signerad proffset Fredrik Johansson. Live-bandet Sweet Collision ser till att stämningen accelererar ännu mer och mitt i programmet kommer det även att mullra från ett par väldigt gamla fina Indianmotorcyklar, som normalt körs i en så kallad dödstunna! Under 25 minuter blir det spännande uppvisning i freestyle motocross, med både stunts och höga hopp. Elliot Gröndahl har slipat formen på sin sina moppetricks och Jimmy Olsson från Rackartygarna kör sin trialhoj så att man knappt tror att det är sant.

 

Två mässor i en

Förutom MC-mässan har besökarna även tillträde till bilmässan Stockholm Lifestyle Motor Show som hålls under samma tak. Där visas nya personbilar med fokus på körglädje, trender och ny teknik. Lär mer på mässans hemsida.


Ladda ner MC Mässas-app, håll dig uppdaterad!

MCMässans app är din egna guide på mässan. Gratis, finns för både Iphone och Android.
Ladda ner den här.

FÖRELÄSNINGAR PÅ SMC:S SCEN

lördag

10.45 Touring på vackra vägar i Norge – Hans Rönnegård

11.00  MC-äventyr på Färöarna - Mikael och Fredrik

11.15  Europa på 2 hjul 2014 - Lars Lind

11.30 MC i bussfiler, bra för alla – Maria Nordqvist

11.45 Däckskola - Kör du med rätt gummi - Tom Klarqvist

12.00 Grustouring i Norge – Hans Rönnegård

12.15 Joina ungdomsgänget! Motard, sport, grus... what ever! – Göran Ekman

12.30  Karolinska institutet granskar motorcyklister - Michael Fored

12.45  Knix – flest kurvor för pengarna – Roger Söderbom

13.00  Roadracing på Isle of Man – P-G Lundgren

13.15 MC-semestra i Norge – SMC Travel /H.Rönnegård

13.30 Lär dig mer - få roligare på din custom – Göran Ekman

13.45 Vilt på vägen – Älgskadefondsföreningen

14.00  MC-äventyr på Färöarna - Mikael och Fredrik

14.15 MC genom Taklamakanöknen i Kina - Vincent Engström

14.30  Så blir man svensk mästare i Roadracing - Filip Backlund

14.45  MC-körning som förlamad - What´s impossible is just an opinion
          Not a fact...  - Kristoffer ”Kritto” Olofsson 

15.30 2 Hjul 1 Attityd, barn och ungdomar som kör roadracing

16.00 Möt våren vid Elbe – Lars Lind

16.15 125:ans dag – Vi firar med 1609 km på 24 timmar och 125 kubik.

16.45  På hoj till Andalusien – Roger Söderbom

17.00 Kristallrally  MC-touring i februari

17.30  Årets Standardhoj presenteras av MC-Folket

18.00  Från steg 1 till RR-licens - SMC School

18.15 Terrängkörningslagen – var får man köra? - Elving Solli

18.30 Granskning av svenska motorcyklister - Michael Fored, Karolinska institutet

19.00  Däckskola - Kör du med rätt gummi - Tom Klarqvist

 

söndag

10.15 På MC till Vincents vinkällare i Ungern - Vincent Engström

10.30  Däckskola - Kör du med rätt gummi - Tom Klarqvist

10.45 Custom Basic – Att ha kul på 2 hjul – Göran Ekman

11.00 Roadracing på Isle of Man – P-G Lundgren

11.15 Terrängkörningslagen – var får man köra? - Elving Solli

11.30  Karolinska institutet granskar svenska motorcyklister - Michael Fored

11.45 MC i bussfiler, bra för alla – Maria Nordqvist

12.00  Så blir man svensk mästare i Roadracing - Filip Backlund

12.15 MC-körning som förlamad - Kristoffer ”Kritto” Olofsson 

         What´s impossible is just an opinion, not a fact... 

13.00  Knix – flest kurvor för pengarna – Roger Söderbom

13.15 Hans Rönnegård – Norges fina hojvägar

13.30 Karolinska institutets forskare granskar svenska motorcyklister - Michael Fored

13.45 På hoj till Andalusien – Roger Söderbom

14.00 Roadracing på Isle of Man – P.G Lundgren

14.15 Föryngra kollektivet, fler unga på hoj – Göran Ekman

14.30 Ta licens och börja träna - SMC Sport – SMC School