Lyckat FEMA-möte i Stockholm

2013-06-03

SMC firar sina 50 första år med diverse evenemang. Därför bjöds alla organisationer i FEMA in till vårmötet 31 maj-2 juni i Stockholm. 33 personer deltog från hela Europa och många besökte Sverige och Stockholm för första gången.
Det blev en mycket lyckad helg med konstruktivt möte, trevliga utflykter och fint väder.

I slutet av maj har SMC:s kansli fått besök av långaväga gäster från Frankrike och Finland. Man ville se vårt kansli och veta mer om vad vi gör på SMC.

Under FEMA-mötet lördag 1 juni diskuterades många aktuella frågor, bland annat kontrollbesiktning, Intelligenta Transportsystem ITS och som alltid organisationens framtid. Ett nytt förslag om sänkta avgifter för de minsta organisationerna diskuterades. Syftet är att få fler nya medlemmar från de minsta EU-länderna och Östeuropa.

I samband med mötet visade SMC delar av vår vackra huvudsta. På fredag kväll såg vi delar av Stockholm  till fots och lördag kväll såg vi staden från sjön på en Mälarkryssning. Under söndagen fick de som kom på motorcykel se vad som händer på en SMC-kurs på Arlanda Test Track. Även detta var ett uppskattat inslag.

Det blev ett bra möte där Stockholm visade sig från sin allra vackraste sida!

FEMA:s hemsida.


FEMA:s president Frederic Jorge tackar SMC:s ordförande Tomas Bergström för ett väl genomfört möte.


Alla mötesdeltagare väntar på att få kliva på MC Viktoria.