Läs Livet med MC

2013-04-30

Varsågoda, nu finns en specialtidning om motorcyklism att läsa här. ”Livet med MC” är en tidning som innehåller trevliga, användbara, informativa och roliga artiklar om just mc-livet. Tips gärna dina vänner som inte kör motorcykel om denna.

Livet med MC har för en tid sedan skickats till trafikskolor och MC-handlare men även till närmare 102.000 privatpersoner. Dels personer som idag inte kör motorcykel men som har gjort det tidigare och som vi hoppas vill komma tillbaka till gemenskapen igen och dels till ett antal som idag inte mc-körkort, men uppfyller många andra kriterier som gör att vi tror de är intresserade av att bli motorcyklister. I urvalet finns även ett lite yngre garde som vi hoppas kunna värva som motorcyklister. Urvalet är gjort av PAR.

Den här satsningen gör SMC och MC-Folket tillsammans med Moped- och motorcykelbranschen McRF, och Sveriges trafikskolor, STR.

 

Start2Ride Days

I pappedstidningen fanns en inbjudan till prova-på-dagar. På dessa dagar finns representanter från MC-branschen på plats med motorcyklar för provkörning. STR-anslutna trafikskolor finns också på plats med sina övningsmotorcyklar för dem som inte har körkort. Vi hoppas att alla som har intresse av att bli antingen återuppta MC-körningen eller ta MC-körkort kommer till dessa Start2Ride Days.

Den första Start2Ride-dagen hölls 21 april på Ljungbyhed i Skåne. Runt 400 personer njöt av motorcyklar, solsken och trevliga människor. Trafikskolorna som fanns på plats fick jobba hårt, då det var kö till provkörningen. Många hade aldrig suttit på en motorcykel tidigare, men blev verkligen inspirerade att ta mc-körkort.

Den andra dagen är nu den 12 maj på Arlanda TT och den tredje dagen är 19 maj på Kinnekulle. På platserna hålls samtidigt SMC Schools kurser. Läs mer här: Start2Ride Days.

Detta är en del i en satsning på att vi ska bli fler motorcyklister på vägarna. Vi hoppas att även du hjälper oss genom att berätta hur roligt det är att köra motorcykel, hur smidigt det är att ta sig fram på två hjul, hur trevliga vänner man får i MC-gemenskapen, eller kanske någon annan orsak som gör att just du kör motorcykel. Hjälp gärna den som vill bli motorcyklist genom att bistå som handledare vid övningskörning om du har den möjligheten. Annars kanske du känner någon annan som kan det.

b

b

b

Klicka på bilden för att läsa tidningen som blädderbar Pdf