Elefantentreffen ett måste för vinterknutten

2013-02-05

1-3 februari arrangerades världens största vinterträff för motorcyklister i Thurmansbang-Solla, Bayern - Elefantentreffen Det var den 57:e träffen i ordningen och den 25:e på samma plats. 4500 motorcyklister trotsade det usla vädret och hade en trevlig helg i Bayrische Wald. SMC besökte träffen i samband med FEMA:s årsmöte.

SMC:s tyska systerorganisation BVDM arrangerar träffen varje år och träffen har nu 57 år på nacken. Tidigare hölls träffen på Nürburgring men för 25 år sedan flyttade man till Bayern. Normalt har man mycket snö och får skotta fram sina tältplatser. I år regnade det nästan oavbrutet under hela träffen som trots detta fick 4500 besökare, av dem tältade 3500.

Besökare kommer från hela Europa, det kryllade av italienare. Alla motorcyklar fanns på plats, med eller utan skidor och givetvis sidvagnar. Scooters var mycket vanliga. Området var grymt lerigt och klädkoden var gummistövlar, regnkläder och riktigt varma kläder. Trots detta var humöret på topp hos träffbesökarna!


Imagen är viktig på träffen liksom gummistövlar och regnkläder!

100 personer från BVDM arbetar med träffen under en hel vecka. Det finns inga begivenheter på träffen, endast ett par stånd som säljer lite snabbmat, öl och glühwein och ett par tak. Det finns ingen underhållning utöver den man fixar själv. På lördag kväll avslutades träffen med ett fackeltåg sedan man läst upp namnen på MC-kompisar som dött under året.

Gillar du att köra motorcykel på vintern och vill ha en annorlunda upplevelse? Åk till Elefantentreffen! Hemsida.


En vy över del av träffområdet.

 


En fin Guzzi California stod parkerad i en snödriva.


Mycket ratbikes fanns att beskåda och användes flitigt för att hämta ved och halmbalar.