50-årsdagen firades

2013-04-22

21 april 1963 bildades Sveriges Motorcyklisters Centralorganisation av ett gäng MC-entusiaster på mässan i Göteborg. 50 år senare är Sveriges MotorCyklister världens största MC-organisation för motorcyklister som kör på landsväg. Själva bemärkelsedagen firades på MC Collection i Sollentuna. Runt om i Sverige på SMC:s arrangemang avnjöts födelsedagstårtor.
Det officiella kalaset hålls i samband med årsmötet i Uppsala lördag 14 september.

På MC Collection bjöds alla SMC-medlemmar på fri entré. Alla tidigare SMC-ordföranden hade fått en särskild inbjudan och glädjande var att hela sju av dem kom tillsammans med nuvarande ordförande Tomas Bergström som hälsade alla välkomna och utbringade ett fyrfaldigt leve för födelsedagsbarnet.

Roger Söderbom, Uppsala, berättade om viktiga personer som bidragit till SMC:s utveckling från 1963-1983. Maria Nordqvist, SMC:s kansli, pratade om vad som hänt sedan 1980-talet och framtidens viktigaste utmaning - att föryngra MC-kollektivet.

Totalt dök ganska exakt 100 personer upp till MC Collection för att fira SMC:s första 50 år, titta på det vackra museet, snacka med gamla och nya knuttekompisar och prata om SMC i största allmänhet. Stort tack till alla som kom!

Runt om i Sverige firade SMC:s distrikt ochså SMC:s 50-årsdag på olika sätt.


Tårtan på MC Collection


Tårtan på Linköpings motorstadion där SMC Östergötland firade


Den goda tårtan som serverades av SMC Uppsala vid deras avrostning.


En hel del hojar dök upp till MC Collection Sollentuna.


SMC:s ordförande Tomas Bergström inledde och avslutade en halvtimmes lång berättelse om SMC förr och nu.