Snart öppnar På Två Hjul

2012-01-13

Nedräkningen har börjat! Torsdagen 26 januari öppnas portarna till Svenska Mässan i Göteborg för årets största svenska MC-begivenhet - På två hjul.– Vi kan utlova massor av nyheter inom hojar och utrustning. Dessutom bjuder vi på en hejdundrande show med uppvisningar och chans till massor av möten, säger Peter Näsman, projektledare för mässan.

Världens vackraste motorcykel, Ducati Panigale 1199, kan beskådas på plats i Göteborg. Lika självklart kommer de båda äventyrsmotorcyklarna Honda VSR 1200 X Crossformer och Triumph Tiger Explorer som båda utmanar BMW:s storsäljare R1200 GS att finnas på plats i Svenska Mässan.

– Här pratar vi om ytterligheter – en skönhet kontra två odjur – en Ducati-modell med ett klart släktskap med fabrikens MotoGP-modell, medan Honda- och Triumph-modellerna kan hämtas direkt från Dakarrallyt.

– Snacka om ytterligheter men också härliga tecken på den bredd som finns inom MC-branschen och bland MC-åkarna, säger Per Johansson, VD för branschorganisationen McRF.

Per Johansson berättar även att övriga stora tillverkare på den svenska marknaden som Yamaha, Harley Davidson, BMW, Kawasaki, Suzuki m fl har aviserat premiärvisningar av nya eller ansiktslyfta modeller under På två hjul.

– Det unika med mässan är att det ges goda möjligheter att fysiskt känna på nyheterna samtidigt som tillverkarnas produktspecialister presenterar dem, påpekar Per Johansson.

Han lyfter även fram mässan som en viktig mötesplats för MC-folket.

– MC-mässan är alltid startskottet på den nya säsongen. På den kan man kika på nya modeller, provsitta dem, köpa tillbehör och framför allt möta andra hojåkare och MC-intresserade.

Årets På två hjul i Göteborg pågår 26-29 januari. Totalt deltar ca 160 utställare inom mopeder, MC, ATV och tillbehör.

SMC finns förstås på plats på mässan. Välkomna att besöka vår monter. Inom kort presenterar vi ett gediget program med föreläsningar som hålla på vår scen.