MC-middagsmöte i EU-parlamentet

2012-12-10

Jesper Christensen har rivstartat sitt nya internationella FIM-uppdrag och bland annat deltagit i ett middagsmöte i EU-parlamentet den gångna veckan. Mötet handlade om alternativa drivmedel för motorcyklar och behov av rimliga regler för MC-industrin. FIM, Europas MC-tillverkare och EU-parlamentarikern och motorcyklisten Wim van de Camp var kvällens värdar. FEMA fanns också med i publiken liksom Suzuki och Piaggio som tillverkar gröna motorcyklar.

Talarna från FIM och MC-tillverkarna berättade om motorcyklarnas stora fördelar i storstäder med ökad trängsel, om ny grön teknologi och behov av regler från EU som stödjer tillverkningen. Alternatva drivmedel för MC-sporten avhandlades dessutom.

EU-kommisionens direktör Olivier Onidi lovade att framtidens EU-regler kommer att inkludera motorcyklar och mopeder och stödja nya teknologier.

Mötet innehöll också en livlig debatt om behov av infrastruktur som tar hänsyn till motorcyklister och samt behov av incitament för industri och konsumenter att välja miljövänliga motorcyklar. Frågan om kontrollbesiktning ligger Wim van de Camp varmt om hjärtat då han är MC-ägare i ett land utan kontrollbesiktning av motorcyklar. Därför berördes självklart den högaktuella besiktningsfrågan på mötet.