Knattar får testa cross

2012-09-20

"Prova på MC-sport" heter ett projekt där knattar mellan 5 och 12 år får testa cross. Projektet och SMC startade idag ett litet samarbete med förhoppning att rekrytera ännu fler ungdomar till motorcykelvärlden.

Projektet "Prova på MC-Sport" startade så smått 2011 och tog riktig fart i våras. Inte mindre än 1100 barn har hittills i år fått prova på knattecross helt gratis. Säsongens sista inbokade prova-på-dag var söndagen den 23 september då Katrineholms MCC fick besök av Gabriel Losell och hans team i Prova MC-Sport.

SMC tycker att detta är ett strålande projekt. Det rekryterar inte bara fler till MC-sporten utan till motorcyklism i stort. Ju fler som kör på två hjul och en motor, desto roligare.

SMC har sedan många år stöttat Roadracingfabriken där bland annat Filip Backlund körde sina första vingliga varv som 11-åring. Idag är Filip svensk mästare i Roadracing. Under de senaste åren har det visat sig att behovet är större än vad Roadracingfabriken mäktar med. Ur detta har därför intresseföreningen ”2hjul och 1 attityd” växt fram. Föreningen är en plattform för alla juniorer som kör roadracing i Sverige. ”2 hjul & 1 attityd” startade oktober 2007 och har för närvarande omkring 50 medlemmar. Verksamheten ska ses som ett komplement till den verksamhet som bedrivs inom klubbarna.

 

Vill du vara med och stötta projektet med ett bidrag till inköp av nya crossar? Läs mer här.