Kör grustur på Enduro VM i Karlsborg

2012-08-23

Denna helg körs VM i enduro, med start och mål på Molidens idrottsanläggning i Karlsborg. Vid Moliden finns en stor serviceplatsoch en ”foodcourt” med olika mattält och ett handels/utställningsområde. Där träffar du förstås även SMC och kan anmäla dig till en trevlig grustur med SMC:s instruktörer.

Den sjätte av sammanlagt åtta deltävlingar i Enduro VM 2012 går i Karlsborg 24-26 augusti.
SMC kommer i samarbete med SVEMO vara på plats och informera om SMCs verksamhet och ordna guidade grusturer för MC. Turerna kommer vara förlagda utanför tävlingstiderna så man kan se tävlingarna och hänga med på en grustur.


Planerade turer:
Fredag 24 augusti: Start 10.00
Lördag 25 augusti: Start 18.00
Söndag 26 augusti: Start 18.00

Turena tar ca. 3-4 timmar

 Anmälan görs på plats. Det är bara att leta reda på SMC-tältet och skriva upp sig. OBS. Tältet finns där från fredag lunch, så ni som vill vara med på den första turen håller utkick efter guiderna som ger sig till känna. De har SMC-Shools gula instruktörsväst på sig. Antal platser 10 st per tur. Först till kvar gäller.

Turerna kommer att gå upp genom Tivedskogarna och vara väldigt varierade, från smala traktorstigar, timmervägar, sandvägar till bredare lite mer trafikerade grusvägar.

Guider är instruktörer från SMC Uppsala, Stockholm och Örebro, om någon vill stannar vi till på lämpligt ställe och ger lite tips på bromsteknik, kurvtagning och gruskörning i allmänhet.

Läs mer om Enduro VM här.