Backlund sadlar om

2012-01-10

Svenska mästaren i roadracing, Filip Backlund, berättar idag att han sadlar om till en hästkraft och är prisutdelare på Hästgalan 2012. Tillsammans med en rad andra stora idrottsstjärnor såsom motorsportikonerna Tina Thörner och Stanley Dickens samt simhopparstjärnan Anna Lindberg gästar Filip Backlund Hästgalan Restaurang Rondo i Göteborg den 13 januari 2012 för att där hylla årets stora hästprofiler.

I ett pressmeddelande skriver Backlund:
- Det känns otroligt roligt att få vara en av prisutdelarna på Årets Hästgala. Ända sedan barnsben har min mor velat få in mig på hästsport. Jag hamnade inom motorsporten som inte är alltför långt ifrån, men med ett antal hästkrafter ytterligare i sig. Nu väntar jag spänt på en helkväll med mycket nöje, glädje, god underhållning och gott sällskap.

Hästgalan 2012 kan följas både via live-streaming via internet och live-sändning i tv. Live-streaming startar 19.30 på www.atg.se för att därefter följas upp med live-sändningen på tv (21.30-22.30) på TV4 Sport. Programledaren för Årets Hästgala är Jessica Almenäs. Galan gästas även av Miss Li och Malena Laszlo som står för kvällens underhållning.

Filip har vunnit Skandinaviens mest prestige fyllda motorcykelserie Pro Superbike två gånger 2009 och 2011. Filip har en långsiktig satsning där den slutgiltiga målsättningen är att vinna VM-guld 2015.
Mer info om Filip Backlund hittar du på hans egen hemsida.