MC-passion på Liljevalchs

2011-06-21

På senare år har motorcykeln hamnat i diverse finrum och motorcyklar ses som kultur. Det senaste exemplet är en MC-utställning på Liljevalchs. Två av experterna i Antikrundan har inrett drömrum där det bland annat finns motorcyklar! 

Lars-Ynge Johansson är en av de tretton antikexperter som tilldelats en egen utställningssal på Liljevalchs konsthall i sommarens utställning Drömrummet. Han är från början utbildad guld- och silversmed och är välkänd expert i SVT:s Antikrundan. Lars-Yngve är också en hängiven motorcyklist. I hans drömrum ryms den snabba passagen mellan gammalt och nytt där han bl a visar sin silversamling tillsammans med ett gäng fantastiska hojar från olika tider.

Bland hojarna som visas finns BMW HP2 Sport 2010, en Husqvarna, 1905, en Captain America-kopia och en Harley Davidson, 1920.

i Peter Pluntkys drömrum finns en Indian 4 från 1941, en Rumi Scoiattolo tillverkad i Bologna 1953 samt emaljerade gamla reklamskyltar för Husqvarna motorcyklar och Rex.

LArs Yngve har kört BMW sedan tidigt 1970-tal men bytte för några år sedan till Harley-Davidson.

– På motorcykeln är du oantastbar, king of the road. Du tar till dig alla dofter och vädret, sol, regn, ljus och mörker, det är en obetalbar frihetskänsla.

Utställningen pågår mellan 6 juni - 4 september.

Liljevalchs hemsida.