MC-filmer från Australien

2011-10-24

 Motorcycle Council, MCC, en systerorganisation i New South Wales, Australien,  släppte torsdag 20 oktober tio stycken filmer i serien "Rider Risk". Varje film beskriver hur man kan förbättra sin körteknik. Filmerna har sponsrats av regeringen i New South Wales. 

Varje film är baserad på statistik om olika olyckstyper. Varje motorcyklist behöver körkunskap och körteknik för hur man kan undvika risker och bli en siffra i olycksstatistiken säger MCC i sitt pressmeddelande.

"En bra förare är en riskmedveten förare" säger ordförande Christoper Burns. "Dessa filmer kan göra motorcyklister medvetna om riskerna. Men sedan är det upp till var och en att lära sig körtekniken och använda den i sin körning.

Regeringen i New South Wales sponsrade serien och det är en del av projektet "Make Motorcycling Safer" som gemensamt mellan MCC och regeringen. Denna vecka genomförs "Motorcycle Awareness Week" som är ett tillfälle att påminna MC-förarna om att öka sina egna kunskaper och gärna gå fortbildning för att bli en säkrare förare.

Filmerna är tre-fyra minuter långa och handlar om inbromsning, motstyrning, skyddsutrustning, första hjälpen, passagerare, kurvtagning, de vanligaste olyckorna, andra trafikanter samt gruppkörning. Steve Crombie, känd äventyrsresenär, är huvudpersonen i filmerna.

Har du en halvtimme över och förstår engelska? Då är dessa filmer klart sevärda! Länk till "Rider Risk"