Hitta p-plats via telefon

2011-09-20

I dagarna släpps den nya versionen av den mobila applikationen  "Parkering Göteborg" som tagits fram i samarbete mellan  Parkeringsbolaget i Göteborg och Know IT. Appen ska göra det enklare att hitta parkering vilket också ger miljövinster.

Applikationen ger användaren information om hur många lediga platser som finns och vad det kostar att stå per timme. Huvudsyftet med projektet är att förbättra servicen till Göteborgs bilister och att ta ansvar för miljön. Forskning visar att 30 procent av bilförarens tid går åt att hitta en parkering.

Applikationen ger information om över 3 000 parkeringsytor och visar tillgänglig parkering för bil, motorcykel, buss, handikapp och boendeparkering. Applikationen kan laddas ner gratis och finns tillgänglig för iPad, iPhone och Andriod. Det finns ett stort antal avgiftsfria MC-parkeringar i Göteborg, nu kan du hitta dem med hjälp av mobilen.

Med appen kan man jämföra priset mellan olika parkeringsplatser och dessutom se den kortaste vägen dit samt betalningssätt.

Appen är ett bra initiativ som fler städer bör erbjuda tycker SMC!

Länk till MC-och mopedparkering Göteborg.
Länk till pressmeddelande från Know IT.