Anna åkte med mästerskapsledaren Filip

2011-07-06

Filip Backlund gjorde som vanligt ett par enastående race och kammade hem sin sjätte seger i rad i Pro Superbike den gångna helgen. En annan vinnare var Anna Utterberg som svarat rätt i SMC:s frågesport och därmed vann en  VIP-dag med mästerskapsledaren Filip Backlund och hela teamet och inte minst tre varv på bönpallen bakom Filip. "Svettigt men skitkul" tyckte Anna.

I och med den gångna helgens seger har SMC-sponsrade Filip Backlund vunnit sex tävlingar i rad i Pro Superbike. Han leder nu med 161 inkörda poäng. 29 poäng efter är Andreas Mårtensson (132 poäng) och 67 poäng före Lukas Ockelfelt (94 poäng).

För några veckor sedan hölls en tävling här på SMC:s hemsida. Priset var två biljetter och VIP-heldagspaket till valfritt Pro Superbike race under säsongen 2011. Anna Utterberg från Gävle var den lyckliga vinnaren och den gångna helgen packade hon sitt skinnställ och gav sig av till Falkenberg där deltävlingen hölls. Anna fick en trevlig stund med Filip och teamet.

- Filip är verkligen en supertrevlig kille. Trots att vi kom dit innan han skulle ut och köra så tog han sig tid med mig. Efter tävlingen fick jag åka med, TRE varv, och det gick verkligen skitfort. Jag höll i mig så jag blev alldeles svettig, säger en lycklig Anna.

Hon kör själv motorcykel på fritiden. Till yrket är hon redaktör på nöjesmix i Gävle där hon bland annat skriver en blogg.

Du som vill se Filip och de andra killarna fightas om ProSuperbike kan åka till Gelleråsen i Karlskoga den 12-13 augusti då nästa deltävling körs. Se hela tävlingskalender här.

Filip Backlund Racing Club

Du vet väl om att du kan bli medlem i Filips Racing Club och hjälpa honom att nå världstoppen. Läs mer på Filips hemsida.

Mer om tävlingarna kan du läsa på exempelvis Highsider.se

Filip Backlund som startade sin bana i SMC:s Roadracingfabrik.

Foto: Rachid Rachid, Highsider.se

Rätt svar på frågorna som gav Anna Vip-dagen:

1. Hur gammal var Filip när han körde sin allra första tävling - för SMC Roadracingfabriken?
Svar: 13 år

2. Vilket år tog Filip sin första Pro Superbiketitel?
Svar: 2009

3. Vilken sport tävlar Filips flickvän Daniela i?
Svar: Dans