Styrelsen

SMC är en ideell organisation som drivs utan vinstintresse.

Mellan årsmötena leds arbetet av en styrelse som består av en ordförande och åtta ledamöter. Samtliga väljs vid SMC:s årsmöten. Alla styrelsemedlemmar arbetar ideellt. Till SMC:s ordförande utgår ett årligt arvode, motsvarande ett basbelopp.

Sittande styrelse valdes vid årsmötet 4 maj 2019 i Tällberg. P g a corona hålls nästa årsmöte digitalt och datumet är preliminärt 31 oktober 2020. 

Vill du ha kontakt med dem, skicka mejl.
Brev skickas till kansliet:
Sveriges MotorCyklister
Gamla Tunavägen 30
784 60 Borlänge

 

Ordförande och ledamot AU

Ronny Overgaard

Ronny börjar närma sig de 50 år och hans stora intresse är MC. På första plats kommer dock hans dotter. Ronny har kört MC sedan 2006. Han började sin MC karriär på en Yamaha Dragstar 1100 Classic -05.  I dag har han en Yamaha FZS 1000 ”Fazer” -02 samt Yamaha XT 660 R -15 båda två används för aktiv körning. Sedan 2007 är Ronny aktiv inom styrelsen i SMC Örebro. Ronny är utbildad grundinstruktör och grusinstruktör. Erfarenhet från styrelsearbete har Ronny som facklig företrädare samt styrelseledamot (i olika styrelser) i olika föreningar och nämnder bl.a. Överförmyndarnämnden. Sedan 2008 arbetar han som arbetsmiljösamordnare.
- Bland de viktigaste MC-frågorna är trafiksäkerheten för MC-kollektivet samt hur SMC kan bidra till att minska MC-relaterade trafikolyckor. En annan fråga som är aktuell handlar om hur blir vi fler MC-förare inom samt fler medlemmar i SMC. Det är viktigt att SMC syns och hörs i media i samband med viktiga frågor men även finns med vid lämpliga evenemang.

 

 

 

 


 

Ledamot                                         

Tomas Bergström

Tomas är en geniun motorcyklist som gillar alla typer av motorcyklar men med viss med förkärlek till italienska hojar i allmänhet och Moto Guzzi i synnerhet. Han har ägt över 40 motorcyklar genom åren. I dag kör han en limegrön Moto Guzzi 1100, men han står som registrerade ägare till elva eller tolv motorcyklar till. För tillfället vill säga. Främst är det nostalgimotorcyklar.

Förutom motorcyklar hör musik och kulturevenemang till ett av fritidsintressena. Han har även ett stort samhällsengagemang och har bland annat varit landstingspolitiker mellan 1994 och 2002.

Tomas är uppvuxen i Oppala och bor nu i Brynäs, Gävle med sambon Lena. Har två bonusbarn och ett bonusbarnbarn. Han arbetar som  plåtslagare.

Tomas har varit medlem i SMC i över 30 år och även varit ord­förande för Gävleborgsdistriktet.

– Jag är en föreningsmänniska och noga med att det ska vara rättvist. Jag vill ändra det som är fel och lyfta fram bra saker, säger Tomas.

 


 

 

 

Ledamot

Pär Nilsson

har kört MC i 24 år och bor i Nälden, Jämtland. Han är sambo med tre barn och arbetar som yrkeslärare. Pär valdes in i SMC:s styrelse vid årsmötet 2015. Han har varit ordförande i SMC Jämtland under ett antal år. Pär har också varit informatör och vägspanare. Nyligen examinerad som SMC instruktör.

Pär kör just nu en Kawasaki Ninja ZX6R, för han gillar fart och det är en rolig hoj att köra på bana med.  

Pär står bakom SMC:s mission, att verka för ett bekymmersfritt motorcykelåkande i ett trafiksäkert samhälle.

 
 

Ledamot

Sven Liljekvist

Sven har varit intresserad av MC sedan tidig tonår då hans fosterfar hade en Indian Chief 1942. 2002 tog han sitt körkort och har sedan dess kört MC, främst Custom, olika varianter av Kawasaki Vulcan, fn VN 900 Custom -07. Kör även en Suzuki GSX 750 ES -84 och ibland luftas den ”lilla blå” Honda CM 400 T -80.

- Som motorcyklist tycker jag om att köra på MC resor, inom Sverige, Norge och Europa, köra på MC träffar i Sverige och Danmark samt olika Rallyn som ordnas av klubbar i Södra Sverige. Har även kört en del trafiksäkerhetsövningar på Stor- och Knix-banor.

Är sedan han började köra hoj med i SMC, då hans klubb MCK-Snapphanen sedan länge har ett starkt SMC engagemang. Blev 2004 aktiv i Skånes distriktsstyrelse och sedan 2006 ledamot i Riksstyrelsen. Är speciellt intresserad av medlemsfrågor, bl.a. distriktens roll och funktion. Bosatt i Skåne sedan 1985, gift och har två vuxna döttrar. Arbetar sedan 1985 inom kommunal socialtjänst.

 

 

Ledamot 

Ledamot AU

 Rolf Skoog

Rolf Skoog var lite sen i starten, tog sitt körkort sommaren 2005 och gick sin första Knix-kurs hösten 2006. Sedan 2009 har Rolf varit engagerad som instruktör både för grund- och avancerade kurser och han kör för närvarande en Suzuki GSXR 1000 som varje vinter modifieras i garaget.

Hemorten är Piteå i Norrbotten och uppehället förtjänas i ett företag som jobbar med att bygga stommar i betong och stål. Rolf kör ca 700 mil per år, ca hälften av dessa på bana. Han vurmar mycket för utbildningsverksamheten och att SMC gör ett bra jobb när det gäller hojåkarnas villkor i samhället.


 

Ledamot

Larz Glemfors

Bor i Nybro i Småland och är trafiklärare sedan 1972. Efter arbete som trafikkonsulent hos NTF samt som utbildningschef vid en trafikövningsplats (s.k. halkbana) är han idag tillbaka i trafiklärarrollen/mc på konsultbasis med körkortsutbildning och riskutbildning. SMC:are  sedan 1984. Blev engagerad i organisationen redan efter några år som medlem och är det fortfarande. Styrelseledamot sedan 2004. Ordförande under åren 2004-2009. Brinnande intresse för trafiksäkerhetsfrågor. Ledamot av tidigare trafiksäkerhetskommitén under 13 år. Kör idag en BMW R 1200 GS Rallye. Har kört endurotävlingen GGN (Gotland Grand National) 14 gånger.

- Jag är stolt över det trafiksäkerhetsarbete som SMC bedriver och hur långt vi har kommit idag även om det återstår mycket till en ännu säkrare trafik för oss motorcyklister. Samtidigt vill jag understryka vårt eget ansvar i trafiken.


 

Ledamot 
Vice ordförande och ledamot AU

Anna Eek

Anna Eek, från Tenhult utanför Jönköping,  har förutom ett stort motorcykelintresse även ett stort träning- och kostsintresse. Till vardags arbetar hon som systemförvaltare på IT-avdelningen på Jordbruksverket.

Anna började köra motorcykel så sent som vid 30, men sedan dess har hon inte parkerat den många timmar. Tillsammans med sin man Joakim kör hon gärna både asfalt- och grusturer med sin Kawasaki Versys 650. Anna är även grundinstruktör i SMC School och tycker att kunskap om MC i trafiken är viktigt både för förare samt medtrafikanter. 
Styrelsearbete har alltid varit ett inslag hennes vardag. Det började i ungdomssektion i golfklubben för att följas av bostadsrättsförening, distrikts-organisation SMC och nu sedan 2014 i riksstyrelsen. Anna arbetar gärna med ”tråkiga” frågor så som strategi och strukturarbeten. Någon måste ju göra det också ;)

 

 

Ledamot

Katarina Funseth

Är 58 år, bor i Sundsvall, arbetar som tjänsteperson inom Region Västernorrland. Hennes motorcykelbana började på bönpallen bakom maken Thomas. 1988 blev hon godkänd som MC förare och sedan följde några år med olika turer och cyklar. Familjen utökades med två barn som fick följa med i sidovagnen. Sedan följde några år där utrymmet för eget hojåkandet blev mindre, bland annat då sonen var med i den lokala motorcrossklubben. Tids nog blev det mer tid för egna turer och då blev Katarina infångad i SMC, först som instruktör 2008 och sedan till styrelsen för SMC Västernorrland från 2009. Där har hon funnits i olika roller och är kvar än i valberedningen.

- Att ha roligt tillsammans och dela upplevelser skapar ett viktigt mervärde. Jag är en föreningsmänniska som tycker om att arbete för att flera ska ha det bra. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Tittar jag bakåt så har det varit allt från elevråd till vägsamfällighetsförening och en del fackligt. Att nu få arbeta för motorcyklister och en bra trafikmiljö ger mycket glädje. Att vi är en av de oskyddade trafikanterna på vägen är viktigt att lyfta fram, säger Katarina.


 

 


SMC:s styrelse vid årsmötet i Tällberg 2019
Främre raden från vänster: Tomas Bergström, Rolf Skoog, Ronny Overgaard, Larz Glemfors,
Bakre raden från vänster: Anna Eek, Katarina Funseth, Benny Chrisensen, Pär Nilsson och Sven Liljekvist.