Styrelsen

SMC är en ideell organisation som drivs utan vinstintresse.

Mellan årsmötena leds arbetet av en styrelse som består av en ordförande och åtta ledamöter. Samtliga väljs vid SMC:s årsmöten. Alla styrelsemedlemmar arbetar ideellt. Till SMC:s ordförande utgår ett årligt arvode, motsvarande ett basbelopp.

Sittande styrelse valdes vid det digitala årsmötet 22 maj 2021.  

Vill du ha kontakt med dem, skicka mejl till adresserna nedan. 
Brev skickas till kansliet:
Sveriges MotorCyklister
Gamla Tunavägen 30
784 60 Borlänge

 

Ordförande och ledamot AU 

 Rolf Skoog

Rolf Skoog var lite sen i starten, tog sitt körkort sommaren 2005 och gick sin första Knix-kurs hösten 2006. Sedan 2009 har Rolf varit engagerad som instruktör både för grund- och avancerade kurser och han kör för närvarande en Suzuki GSXR 1000 som varje vinter modifieras i garaget.

Hemorten är Jävre i Norrbotten och uppehället förtjänas i ett företag som jobbar med att bygga stommar i betong och stål. Rolf kör ca 700 mil per år, ca hälften av dessa på bana. Han vurmar mycket för utbildningsverksamheten och att SMC gör ett bra jobb när det gäller hojåkarnas villkor i samhället.

 

 

 

 

 


 

Ledamot                                         

Tomas Bergström

Tomas är en genuin motorcyklist som gillar alla typer av motorcyklar men med viss med förkärlek till italienska hojar i allmänhet och Moto Guzzi i synnerhet. Han har ägt över 40 motorcyklar genom åren. I dag kör han en limegrön Moto Guzzi 1100, men han står som registrerade ägare till elva eller tolv motorcyklar till. För tillfället vill säga. Främst är det nostalgimotorcyklar.

Förutom motorcyklar hör musik och kulturevenemang till ett av fritidsintressena. Han har även ett stort samhällsengagemang och har bland annat varit landstingspolitiker mellan 1994 och 2002.

Tomas är uppvuxen i Oppala och bor nu i Brynäs, Gävle med sambon Lena. Har två bonusbarn och ett bonusbarnbarn. Han arbetar som  plåtslagare.

Tomas har varit medlem i SMC i över 30 år och även varit ord­förande för Gävleborgsdistriktet.

– Jag är en föreningsmänniska och noga med att det ska vara rättvist. Jag vill ändra det som är fel och lyfta fram bra saker, säger Tomas.

 

 

 

 

Ledamot

Pär Nilsson

har kört MC i 25 år och bor i Östersund, Jämtland. Han är singel med tre barn och arbetar som yrkeslärare. Pär valdes in i SMC:s styrelse vid årsmötet 2015. Han har varit ordförande i SMC Jämtland under ett antal år. Pär har också varit informatör och vägspanare. Nyligen examinerad som SMC instruktör.

Pär kör just nu en Kawasaki Ninja ZX6R, för han gillar fart och det är en rolig hoj att köra på bana med.  

Pär står bakom SMC:s mission, att verka för ett bekymmersfritt motorcykelåkande i ett trafiksäkert och hållbart samhälle.

 

 


 

Ledamot och ledamot i AU

Sven Liljekvist

Sven har varit intresserad av MC sedan tidig tonår då hans fosterfar hade en Indian Chief 1942. 2002 tog han sitt körkort och har sedan dess kört MC, främst Custom, olika varianter av Kawasaki Vulcan, fn VN 900 Custom -07. Kör även en Suzuki GSX 750 ES -84 och ibland luftas den ”lilla blå” Honda CM 400 T -80.

- Som motorcyklist tycker jag om att köra på MC resor, inom Sverige, Norge och Europa, köra på MC träffar i Sverige och Danmark samt olika Rallyn som ordnas av klubbar i Södra Sverige. Har även kört en del trafiksäkerhetsövningar på Stor- och Knix-banor.

Är sedan han började köra hoj med i SMC, då hans klubb MCK-Snapphanen sedan länge har ett starkt SMC engagemang. Blev 2004 aktiv i Skånes distriktsstyrelse och sedan 2006 ledamot i Riksstyrelsen. Är speciellt intresserad av medlemsfrågor, bl.a. distriktens roll och funktion. Bosatt i Skåne sedan 1985, gift och har två vuxna döttrar. Arbetar sedan 1985 inom kommunal socialtjänst.

 

 

Ledamot 

Olle Henriksson

Olle Henriksson, är 63 år. Han är född och uppvuxen i Järfälla men bor sedan december 2019 i Stockholm. Olle började köra MC sent i livet och köpte sin första MC 2002. Han har under alla år kört Suzuki vilket han fortfarande gör.

Olle är även utbildad instruktör och instruerar på avrostningar och Knix. När tid finns kör han MC vid större arrangemang typ Stockholm Maraton där han skjutsar banchefer, skadade löpare till sjukvården eller vad som efterfrågas. Olle blev medlem i SMC 2003 och har varit väldigt aktiv sen 2015 då han blev invald i SMC Stockholms styrelse.

-Idag är jag vice ordförande i SMC Stockholm och jobbar framförallt med trafikpolitiska frågor i regionen. Har under de senaste åren jobbat med parkeringsfrågor, nu har vi startat en diskussion med samtliga kommuner runt Stockholm om att få köra i bussfiler. Jag tror att SMC med idogt arbete kan få våra myndigheter att förstå att även MC finns i trafikmiljön och göra det säkrare för MC, menar Olle. 

 

Ledamot 

Anurak Sawatdee

Anurak är 47 år och bor i Linköping sedan han var 13 år. Han är född i Thailand. Anurak tog MC-körkort under 30-årskrisen och har haft tre L-Twin sedan dess. Ducati är det märket han är förtrollad av för dess underbara design och motorljud. Idag kör han en Ducati Streetfighter 848 från 2012. Anurak kom i kontakt med SMC på riktigt för första gången via en Knix-kurs. Han började hjälpa till som trafikvakt under valborgskortegen i distriktet. 

- Jag blev mer involverad och har varit ledamot i SMC Östergötland. Under de åren jobbade jag tillsammans med en ledamotkollega som MCT och då upptäckte jag att körutbildningen och trafiksäkerhetstänket engagerade mig mycket och utbildade mig till instruktör. I år har jag valt att ta ett kliv bakåt inom distriktet från ledamot till suppleant och ge möjligheten till någon annan som vill kliva fram. Kontinuitet är bra men det är minst lika viktigt med förnyelse. Som suppleant kan man fortfarande vara delaktig och dela med sig med de erfarenheterna man införskaffat men ge utrymme för andra som vill vara med och bidra, menar Anurak.

 

Ledamot

Ingrid Norén

Jag heter Ingrid Norén, kallas (utanför jobbet) för Inki och är bosatt i Lund.

Skulle vilja säga att mitt intresse för MC körning är nygammalt. Började ta MC kort i början av 90-talet och var redo för uppkörning. Sen kom livet i vägen för min stora dröm med jobb, familj, många flyttar. En dag i 2012 slog det mig att jag inte blir yngre och det tog inte många minuter tills jag hade bestämt mig - nu ska jag uppfylla en av mina största drömmar i livet! Sagt och gjort. Körkort, hoj(ar), aspirant, SMC Skåne styrelse som vice Ordis, instruktör, Ordis är den korta versionen.

Mitt engagemang inom SMC präglas av att se till helheten för vår community. Nya idéer, bryta gamla mönster och öka antal medlemmar samtidigt som vi ska behålla igenkänningsfaktorn, behålla och ge ett mervärde till våra befintliga medlemmar - så det är en utmaning, men en kul sådan!

 

Styrelseledamot Ingrid Norén

Ledamot och ledamot i AU

Katarina Funseth

Är 59 år, bor i Sundsvall, arbetar som tjänsteperson inom Region Västernorrland. Hennes motorcykelbana började på bönpallen bakom maken Thomas. 1988 blev hon godkänd som MC förare och sedan följde några år med olika turer och cyklar. Familjen utökades med två barn som fick följa med i sidovagnen. Sedan följde några år där utrymmet för eget hojåkandet blev mindre, bland annat då sonen var med i den lokala motorcrossklubben. Tids nog blev det mer tid för egna turer och då blev Katarina infångad i SMC, först som instruktör 2008 och sedan till styrelsen för SMC Västernorrland från 2009. Där har hon funnits i olika roller och är kvar än i valberedningen.

- Att ha roligt tillsammans och dela upplevelser skapar ett viktigt mervärde. Jag är en föreningsmänniska som tycker om att arbete för att flera ska ha det bra. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Tittar jag bakåt så har det varit allt från elevråd till vägsamfällighetsförening och en del fackligt. Att nu få arbeta för motorcyklister och en bra trafikmiljö ger mycket glädje. Att vi är en av de oskyddade trafikanterna på vägen är viktigt att lyfta fram, säger Katarina.


 

 

Ledamot

Leif Rogö  

Leif är 63 år och bor i Jönköping. Han drömde om MC i 30 år, sedan 2011 lever han drömmen.Leif är engagerad i SMC Jönköpings Län. Hans vision är att vi alla hjälps åt att visa allmänheten den positiva bilden av MC-livet och SMC. Den hamnar alltför ofta i skuggan av de svarta rubrikerna som den kriminella MC-världen skapar. Med rätt attityd och profil ska vi göra skillnad. Vi är trots allt 65 000 medlemmar. Som ska synas.

- Mitt mål att motorcyklisterna fullt ut ska räknas med i Nollvisionen, säger Leif.

 

Kommande styrelsemöten

17 januari, Tema Motioner, årshjul, stadgar.

4 februari, Tema verksamhet 2022, politik, årsmöte slutord

11 mars, Tema motioner och årsmöte.

14 maj, Styrelsemöte inför Årsmöte

14 maj, Konstituerande styrelsemöte för nya styrelsen

13 juni, Tema Kansli. Fysiskt Borlänge.