Styrelsen

SMC är en ideell organisation som drivs utan vinstintresse.

Mellan årsmötena leds arbetet av en styrelse som består av en ordförande och åtta ledamöter. Samtliga väljs vid SMC:s årsmöten. Alla styrelsemedlemmar arbetar ideellt. Till SMC:s ordförande utgår ett årligt arvode, motsvarande ett basbelopp.

Sittande styrelse valdes vid SMC:s årsmöte 20 april 2024.  

Vill du ha kontakt med dem, skicka mejl till adresserna nedan. 
Brev skickas till kansliet:
Sveriges MotorCyklister
Svärdvägen 29
182 33 Danderyd

 

Ordförande

Mats Johansson

Mats Johansson Ordförande - Sveriges Motorcyklister

Ledamot och ledamot i AU

Katarina Funseth

Är 63 år, bor i Sundsvall, arbetar som tjänsteperson inom Region Västernorrland. Hennes motorcykelbana började på bönpallen bakom maken Thomas. 1988 blev hon godkänd som MC förare och sedan följde några år med olika turer och cyklar. Familjen utökades med två barn som fick följa med i sidovagnen. Sedan följde några år där utrymmet för eget hojåkandet blev mindre, bland annat då sonen var med i den lokala motorcrossklubben. Tids nog blev det mer tid för egna turer och då blev Katarina infångad i SMC, först som instruktör 2008 och sedan till styrelsen för SMC Västernorrland från 2009. Där har hon funnits i olika roller och är kvar än i valberedningen.

- Att ha roligt tillsammans och dela upplevelser skapar ett viktigt mervärde. Jag är en föreningsmänniska som tycker om att arbete för att flera ska ha det bra. Ingen kan göra allt men alla kan göra något. Tittar jag bakåt så har det varit allt från elevråd till vägsamfällighetsförening och en del fackligt. Att nu få arbeta för motorcyklister och en bra trafikmiljö ger mycket glädje. Att vi är en av de oskyddade trafikanterna på vägen är viktigt att lyfta fram, säger Katarina.

Katarina Vice ordförande - Sveriges Motorcyklister

Ledamot och ledamot i AU

Sven Liljekvist

Sven har varit intresserad av MC sedan tidigt tonår då hans fosterfar hade en Indian Chief 1942. 2003 tog han sitt körkort och har sedan dess kört lite olika MC. Under många år var det Custom, och då olika varianter av Kawasaki Vulcan. Kör nu sedan några år en Triumph Tiger 1050 och ibland luftas den ”lilla blå” Honda CM 400 T -80.

- Som motorcyklist tycker jag om att köra på MC resor, inom Sverige, Norge och Europa, köra på MC träffar i Sverige och Danmark samt olika Rallyn som ordnas av klubbar i Södra Sverige. Det har även under åren blivit några FIM Rallyn, vilket är ett härligt sätt att besöka ett land samtidigt som man får träffa goa knuttar från hela världen. Har även kört en del trafiksäkerhetsövningar på Stor- och Knix-banor.

Är sedan han började köra hoj med i SMC, då hans klubb MCK-Snapphanen sedan länge har ett starkt SMC engagemang. Blev 2004 aktiv i Skånes distriktsstyrelse och sedan 2006 ledamot i Riksstyrelsen. Är speciellt intresserad av medlemsfrågor, bl.a. distriktens roll och funktion. Bosatt i Skåne sedan 1985, gift och har två vuxna döttrar. Arbetar sedan 1985 inom kommunal socialtjänst.

Sven - Sveriges Motorcyklister

 

Ledamot 

Olle Henriksson

Olle Henriksson är född och uppvuxen i Järfälla men bor sedan december 2019 i Stockholm. Olle började köra MC sent i livet och köpte sin första MC 2002. Han har under alla år kört Suzuki, vilket han fortfarande gör.

Olle är även utbildad instruktör och instruerar på avrostningar, knix och BKK. När tid finns kör han MC vid större arrangemang typ Stockholm Maraton där han skjutsar banchefer, skadade löpare till sjukvården eller vad som efterfrågas. Olle blev medlem i SMC 2003 och har varit väldigt aktiv sedan 2015 då han blev invald i SMC Stockholms styrelse.

-Jag har suttit som ordförande i SMC Stockholm och jobbade framför allt med trafikpolitiska frågor i regionen. Har under de senaste åren jobbat med parkeringsfrågor. Nu har vi startat en diskussion med samtliga kommuner runt Stockholm om att få köra i bussfiler. Jag tror att SMC med idogt arbete kan få våra myndigheter att förstå att även MC finns i trafikmiljön och då göra det säkrare för oss på hoj, menar Olle. Idag är jag en av tre valberedare i SMC Stockholm.

Ledamot 

Anurak Sawatdee

Anurak är 50 år och bor i Linköping sedan han var 13 år. Han är född i Thailand. Anurak tog MC-körkort under 30-årskrisen och har haft tre L-Twin sedan dess. Ducati är det märket han är förtrollad av för dess underbara design och motorljud. Idag kör han en Ducati Streetfighter 848 från 2012. Anurak kom i kontakt med SMC på riktigt för första gången via en Knix-kurs. Han började hjälpa till som trafikvakt under valborgskortegen i distriktet. 

- Jag blev mer involverad och har varit ledamot i SMC Östergötland. Under de åren jobbade jag tillsammans med en ledamotkollega som MCT och då upptäckte jag att körutbildningen och trafiksäkerhetstänket engagerade mig mycket och utbildade mig till instruktör. I år har jag valt att ta ett kliv bakåt inom distriktet från ledamot till suppleant och ge möjligheten till någon annan som vill kliva fram. Kontinuitet är bra men det är minst lika viktigt med förnyelse. Som suppleant kan man fortfarande vara delaktig och dela med sig med de erfarenheterna man införskaffat men ge utrymme för andra som vill vara med och bidra, menar Anurak.

'

Ledamot

Ingrid Norén

Jag heter Ingrid Norén, kallas (utanför jobbet) för Inki och är bosatt i Lund.

Skulle vilja säga att mitt intresse för MC körning är nygammalt. Började ta MC kort i början av 90-talet och var redo för uppkörning. Sen kom livet i vägen för min stora dröm med jobb, familj, många flyttar. En dag i 2012 slog det mig att jag inte blir yngre och det tog inte många minuter tills jag hade bestämt mig - nu ska jag uppfylla en av mina största drömmar i livet! Sagt och gjort. Körkort, hoj(ar), aspirant, SMC Skåne styrelse som vice Ordis, instruktör, Ordis är den korta versionen.

Mitt engagemang inom SMC präglas av att se till helheten för vår community. Nya idéer, bryta gamla mönster och öka antal medlemmar samtidigt som vi ska behålla igenkänningsfaktorn, behålla och ge ett mervärde till våra befintliga medlemmar - så det är en utmaning, men en kul sådan!

 

Ingrid - Sveriges Motorcyklister

Ledamot

Maria Syrjälä

Följer man med Maria på en tur kan man hamna var som helst. Äventyr är grejen! Tycker om att köra mc på vägen och i skogen! Fick mc-kortet i handen som 19-åring och började om 2008 efter några års uppehåll. Bakgrund inom School och startade som resurs 2009 och blev instruktör två år senare. Senaste åren med i utbildningsgruppen och examinerar instruktörer och gruskompetens.  Har suttit i SMC Norrbottens styrelse och har haft olika roller där i över 10 år, och då främst ansvarig för kurser och utbildningar. 

Bor i Luleå efter en mellanlandning i Stockholm och några års studier i Blekinge. Egentligen från Småland. Sambo med Niklas som är lika engagerad i SMC, och katterna.
Det ska kännas meningsfullt och roligt att vara SMC-medlem och vi behöver vara många. Det vill jag vara med och möjliggöra.

 

 

Maria - Sveriges Motorcyklister

Ledamot

Leif Rogö  

Jag drömde om MC i 30 år. Sedan 2011 lever jag drömmen. Är bosatt på Öland, och engagerad sedan 2020 i SMC riks.
Min vision är att vi alla hjälps åt att visa allmänheten den positiva bilden av MC-livet och SMC. Den hamnar alltför ofta i skuggan av de svarta rubrikerna som den kriminella MC-världen skapar. Med rätt attityd och profil ska vi göra skillnad. Alla frågor som SMC tar upp, inte minst trafikpolitiska, kommer alla motorcyklister till del.

Min önskan är att fler av våra 64000 medlemmar engagerar sig ute i distrikten, vilket både är viktigt och riktigt roligt. Samtidigt, som medlemmar då känner samhörighet med distrikten. Då tror jag också att  SMC-riks och distrikten kommer varandra närmre. 

Leif - Sveriges Motorcyklister

Ledamot

Mikael Lundquist


Årgång 60 och bor i Hisings-Kärra, Göteborg.
Har MC-intresse sedan ungdomen gjorde tillfälligt uppehåll fram tills 2000 då en Suzuki Intruder
inhandlades, har sedan 2009 kört Harley Davidson och är club-kontakt för H.O.G Goteborg Chapter
Sweden.

På fritiden blir det även hoj-körning med tillsammans med min sambo som också kör HD.
Mina övriga motorcyklar en Suzuki 750GSX-S,Suzuki DR650
Vi ger oss gärna iväg på lite längre semesterresor som går både söderut och norrut. 

Verksam inom SMC väst och deltar i Grundkurser/BKK/Grus som instruktör.

 

 

Mikael - Sveriges Motorcyklister