Styrelsen

SMC Västra Götalands styrelse presenteras nedan. Utöver styrelsen finns det lokala arbetsgrupper med lokal förankring, distriktet är förhållandevis stort. Vi är alla engagerade för er medlemmar i SMC Västra Götaland.


Ordförande

Ordförande

Ivan Wåhlström

ordforande@smcvast.se

Vice Ordförande

 Jan

 

Jan Rickardsson

ordforande@smcvast.se

Naturaliserad Alingsåsare, ursprungligen från norra Skaraborg av årsmodell 1960. Går hyfsat men kräver regelbunden tillsyn.

En hojtur till Provence eller runt ”bôgda hemmavé” gör livet värt att leva. Kör MC när inte familjelivet (lyckligt gift med två egna och två bonusbarn) eller jobbet inkräktar. Motorcyklar, MC-åkning, ett stort väg- och trafiksäkerhets-intresse samt intresse för bankurser och banåkning grundar engagemanget i SMC.

Ledamot
Sekreterare

Martin Sandin

sekreterare@smcvast.se

Ledamot
Kassör

Vakant

kassor@smcvast.se

Ledamot
Vice Sekreterare

Björn Uddenberg

Björn engagemang i SMC började med ett antal storbanekurser, fortsatte med guideuppdrag för SMC Travel samt utbildning till grundinstruktör inom SMC School. Ihopräknat med styrelseengagemanget, räknar han med uppemot 40 ”arbetsdagar” för SMC under 2018, varav drygt 30 i sadeln😊 Då detta sker på en Yamaha FJR är detta dock allt annat än betungande.

Björn är skriven i Göteborg men syns oftare körandes en flakmoppe på en bilfri ö i Öckerö skärgård. Han är väldigt glad för att hustrun tipsade honom om att återuppta hojåkningen 2005 efter drygt 30 års dvala. Gammal kärlek rostar som sagt aldrig! 

Ledamot

Patrik Zetterberg

Distrikstinformatör


 


 

Silvia Rydberg

distriksinfo@smcvast.se

Öländska med förkärlek till 70-vägar i böljande landskap och laddad med kaffetermos och hembakade bullar. Tog MC-kort juli 2016 och kör en knallröd Honda CB1100EX med fantastiskt busig väghållning och skön fjädring. Journalist, och på fritiden blir det, förutom hojturer, en del yoga, trädgårdspyssel och kulturupplevelser. 

 

 

Suppleant
Vice Distriktsinformatör

Lillemor Ela Johansson

 

Lillemor "Ela" Johansson

gulingen@smcvast.se

"Ela" kallar sig "solskensknutte" vilket innebär att det ska vara lagom varmt, torrt och helst inte för blåsigt! Hon trivs bäst med att köra hoj ihop med andra mot gemensamt mål. "Ela" är en av ursprungsmedlemmarna i Tjejligan - ett nätverk för tjejer som kör MC som startade i Göteborg 2004.

 

 

 

Suppleant

Kjell A-2014

Kjell Andersson

0702-78 30 92

Kjell är nygammal som MC-åkare. När pensionsdagen inträffade i början av 2006 så var det dags att verkställa en dröm som vuxit sig allt starkare under ett antal år - Suzuki VZ800 Marauder hade inskaffats. Den är numera utbytt mot en BMW1200ST.

Familj, vänner, segelbåt, hus samt några andra föreningsuppdrag och fritidsintressen måste balanseras med MC-åkandet.

Ledamot

Håkan Alenfors

Håkan Alenfors

Håkan är AI - avancerad instruktör storbana, en mycket omtyckt sådan. Hans lugna sätt ger eleverna trygghet att våga utmana sig själva i kontrollerade former.

 

 

 

 

 

Revisor


Klas Sehlstedt

Klas är en livsnjutare, elektronjägare, ekonom och statistiker med stor nyfikenhet och en välorganiserad hjärncell när den inte är osams med sig själv. Började köra hoj 1998 som ett årtvåtusenprojekt för att köra kust till kust i USA på 500 timmar på en HD-Softtail. Skulle inte köpa någon hoj utan bara ta körkort. Sedan dess har Klas haft en Yamaha Dragstar 1100, Kawazaki ZX-12R, Kawazaki Er-6n, Ducati 999, Yamaha YZF R1 och kör just nu en Yamaha MT-09 Tracer. Utöver touring lite här och där på terra nova tillbringas ett antal dagar som instruktör på storbana. Andra intressen är datorer, datorsystem, verksamhetsutveckling och god mat och dryck i goda vänners lag. Från tid till annan kommer Klas med glada tillrop till styrelsen så att de håller sig inom herrans tukt och förmaning.

Revisor

Christer

Christer Bernlo

0530-929 20

En go' kille som arbetar med siffror mest hela dagarna, då som redovisningskonsult. Därmed är han idealkillen för SMC som han stöttar och kontrollerar med näst intill nitisk noggrannhet.

Valberedare

Viggo Eliasson

valberedning@smcvast.se

Valberedare

Lena Olausson

Lena Olausson

valberedning@smcvast.se

Lena njuter av livet på motorcykel som spätta. Hon är beviset på att man inte behöver vara motorcykelförare för att vara medlem i SMC.

Naturen, kurvan, vägen, delaktigheten, fantastiska möten med människor, lycka och glädje i hjälmen. En härlig fin åktur är alltid guld att minnas.

Lena är en engagerad valberedare som ständigt vill utveckla SMC.