Styrelsen

SMC Västra Götalands styrelse presenteras nedan. Utöver styrelsen finns det olika arbetsgrupper med fokus på olika verksamhetsdelar. Vi är alla engagerade för er medlemmar i SMC Västra Götaland.


Ordförande

Ordförande

Ivan Wåhlström

ordforande@smcvast.se

Växte upp i Lerum. Min far förbjöd mig att ha moppe så jag fick cykla när mina kompisar körde. Jag fick däremot ta körkort när jag fyllde 16 i mitten på sjuttiotalet. Har varit motorcyklist till och från sedan dess.

Jag är inte ointresserad av fotboll men brinner för racing, därför är min passion inom SMC Schoolverksamheten.  

Som ordförande i SMC Västra Götaland är min vision ökad medlemsnytta, oavsett vilken typ av hoj man kör eller vilka man umgås med.

Vi skall åstadkomma detta genom att locka fler kategorier MC-förare till School och genom ökat samarbete med klubbarna i distriktet. Samt inte minst lägga kraft på det politiska arbetet.

 

Vice Ordförande

 Jan

 

Jan Rickardsson

ordforande@smcvast.se

Naturaliserad Alingsåsare, ursprungligen från norra Skaraborg av årsmodell 1960. Går hyfsat men kräver regelbunden tillsyn.

En hojtur till Provence eller runt ”bôgda hemmavé” gör livet värt att leva. Kör MC när inte familjelivet (lyckligt gift med två egna och två bonusbarn) eller jobbet inkräktar. Motorcyklar, MC-åkning, ett stort väg- och trafiksäkerhets-intresse samt intresse för bankurser och banåkning grundar engagemanget i SMC.

Ledamot
Sekreterare


Björn Uddenberg

sekreterare@smcvast.se

Björns engagemang i SMC började med ett antal storbanekurser, fortsatte med guideuppdrag för SMC Travel samt utbildning till instruktör inom SMC School. Han leder även arbetsgruppen för Grundkurser.

Björn bor på ön Kalvsund i Öckerö kommun. 

Ledamot
Kassör


Eshan Asgari

kassor@smcvast.se

Ehsan Asgari bor i Göteborg och har haft MC-körkort och varit medlem i SMC sedan 2013. När han inte hjälper sina vänner med att övningsköra så kör han en Honda CBR 600 RR på bana.

Ledamot

Håkan Alenfors

Håkan Ahlenfors

Håkan är AI - avancerad instruktör storbana, en mycket omtyckt sådan. Hans lugna sätt ger eleverna trygghet att våga utmana sig själva i kontrollerade former.

Ledamot 
Vice sekreterare

Hans Byström

Hans är återfallsknutte som brinner för utbildning i mc-körning för alla, oavsett hoj. Från dig som fortfarande övningskör till du som kört många år, men vill fräscha upp eller förbättra dina kunskaper.

Efter att själv gått alla utbildningssteg inom Avrostning, KNIX och Storbana blev jag tillfråga om jag ville utbilda mig till Instruktör. Det ville jag och 2017 examinerades jag tillsammans med tre kollegor från vårt distrikt.

Bor i Göteborg, men kuskar gärna land o rike (inklusive Europa) runt när tillfälle ges på min BMW R1200RT.

Ledamot
 


 

Mikael Lundqvist

Årgång 60 och bor i Hisings-Kärra, Göteborg.


Har MC-intresse sedan ungdomen gjorde tillfälligt uppehåll fram tills 2000 då en Suzuki Intruder
inhandlades, har sedan 2009 kört Harley Davidson och är verksam inom H.O.G Goteborg Chapter
Sweden. På fritiden blir det även hoj-körning med mina två övriga motorcyklar en Suzuki 750GSX
och en Kawasaki 650B -78 tillsammans med min sambo som också kör HD.

Vi ger oss gärna iväg på lite längre semesterresor som går både söderut och norrut. Går för närvarande utbildning inom 
SMC väst som pre-aspirant.  

Suppleant


Jan-Peter Runze

J-P är 52 år och bor i Torslanda, Göteborg
Har MC-intresse sedan ungdomen och har spenderat många år inom FMCK för att sedan köra enduro hoj under flertalet år.

Just nu är jag inne på min 4:e Yamaha FJR1300, och touring med denna MC är en fröjd och glädje. Kör gärna semesterresor och även lite sportiga utflykter med eller utan passagerare för att njuta av hojen.

Suppleant

Patrik Zettergren

 

Revisor


Klas Sehlstedt

Klas är en livsnjutare, elektronjägare, ekonom och statistiker med stor nyfikenhet och en välorganiserad hjärncell när den inte är osams med sig själv.

Började köra hoj 1998 som ett årtvåtusenprojekt för att köra kust till kust i USA på 500 timmar på en HD-Softtail. Skulle inte köpa någon hoj utan bara ta körkort. Sedan dess har Klas haft en Yamaha Dragstar 1100, Kawazaki ZX-12R, Kawazaki Er-6n, Ducati 999, Yamaha YZF R1 och kör just nu en Yamaha MT-09 Tracer. Utöver touring lite här och där på terra nova tillbringas ett antal dagar som instruktör på storbana. Andra intressen är datorer, datorsystem, verksamhetsutveckling och god mat och dryck i goda vänners lag. Från tid till annan kommer Klas med glada tillrop till styrelsen så att de håller sig inom herrans tukt och förmaning.

Auktoriserad revisor

Carl Gerdtman

Mazars AB

031-779 50 00

Valberedare
Sammankallande


Susanne Heikkinen 

valberedning@smcvast.se

Susanne bor i Hindås. Har haft MC-kort i ca 5 år. Kör för närvarande en Yamaha FJR1300. Tycker om att köra både på landsväg och bana, har bland annat deltagit på SMC:s Tjejdag i Falkenberg.

Förutom medlemskap i SMC, så är jag också medlem i Eagle Riders MC i Borås.

Valberedare

Tina Drakenfors

valberedning@smcvast.se

Tina Drakenfors, bor i Lidköping. Började köra hoj för tre år sedan och har rullat många mil sen dess. Trogen besökare på SMC:s olika kurser. Kör Harley, sporthoj och ska försöka mej på lite adventure. 

Valberedare

Tess Ohlander

valberedning@smcvast.se