RIKSÅRSMÖTE 2012 - ett muntert möte i en fängslande vacker miljö

2012-09-06

Riksårsmöteshelgen på Vann i Brastad inleddes med regn större delen av torsdagen men det bättrade sig rejält till på fredagen.

Solen strålade när en grupp drog iväg på MC-tur till Dals-Ed och Halden. En mindre grupp åkte med på bussturen till Havets Hus och Lysekil. Det var också de som tog en egen MC-tur i de vackra omgivningarna, provkörde motorcyklar från Honda och BMW eller nyttjade spa-avdelningen.

Fredag em kl. 18 anlände Kenneth och Pelle från Kenneth and the Knutters för att signera skivor och mingla med SMC. Undertecknad framförde en önskan om en spelning på nästa årsmöte men svaret lät tveksamt så hoppas inte för mycket.


Lördag förmiddag var det både buss- och MC-tur till Smögenbryggan för en räkmacka - nästan är ett måste när man är i närheten! De som stannade kvar hade möjlighet att provköra Honda och BMW-hojar.

Klockan 13 samlades 167 röstberättigade till årsmöte.

Mötesordförande Sven-Gunnar Gunnarsson, till vardags kommunfullmäktiges ordförande i Lysekil, underhöll årsmötet med anekdoter från sin uppväxt. Familjen bodde granne med Vann Spa som då var hem för s.k. vanartiga flickor. Därefter blev det ett fängelse, sedan en kursgård innan det blev spahotell som det är nu.

Några beslut från förra mötet fastslogs och frågor och synpunkter framfördes men på det hela taget förflöt mötet utan några större överraskningar. Avgående styrelsemedlemmarna Charlotta Källbäck, Elsy Rådström samt valberedare Björn Forssell avtackades. Zenita Henriksson och Martina Berglund invaldes till styrelsen och Karin Persson invaldes som valberedare. Årets SMC-are blev Göran "Goe” Ekman från SMC Södermanland som tyvärr inte var närvarande vid årets möte för att motta utmärkelsen.

Mötet gick snabbt, mycket tack vare den rutinerade mötesordföranden, och stämningen var genomgående munter.

Efter mötet fanns det ytterligare chans till provkörning av hojarna från Honda och BMW. Några valde istället att gå ner för att bada men fick tyvärr sällskap i vattnet av maneter.

På kvällen var det dags för den traditionsenliga Årsmötesmiddagen. Ågrens Kapell underhöll med musik och mellansnack av det fräckare slaget i en timme eller mer. Toffe Trubadur från bandet fortsatte därefter underhållningen.

På söndagen var det många som startade tidigt då de hade långt hem. SMC Västra Götaland genomförde ett styrelsemöte och passade då på att summera helgen. Det konstaterades att det på det hela taget hade varit en lyckad årsmöteshelg. Vädret och den vackra miljön gjorde naturligtvis sitt.

Nästa år blir det i Uppsala och 50-årsjubileum. På återseende!