Start2Ride - 2018

2018-05-01

Nu är det äntligen dags för 2018-års upplaga av Start2Ride, en helg för dig som antingen är sugen på att ta MC-kort eller redan har kortet men vill provköra nya hojar.  Det är STR som arrangerar dessa"prova-på-dagar" och SMC:s instruktörer finns på plats så du kan ställa frågor och få tips på allt som händer inom vårt distrikt.

Du som inte har körkort

Har du aldrig suttit på en motorcykel, har du körkort men känner dig ringrostig och vill ha lite "komma-igång-tips"? Då är Start2Ride något för dig. Erfarna trafiklärare finns på plats och hjälper dig så du kan känna dig trygg. På en avgränsad yta får du i lugn och ro hjälp att provköra motorcykel. På plats finns allt från de lättaste 125 kubikarna till tunga motorcyklar. Åldersgränderna för provkörning på alla Start2Ride-evenemang är desamma som för övningskörning för respektive fordonskatergori. Läs mer här.Du får låna MC-utrustning och det är helt gratis. Ingen föranmälan krävs. Bara att komma som du är. Håll dig uppdaterad om Start2Ride via Start2Rides Facebooksida

Du som redan har MC-körkort får provköra massor av nya motorcyklar. Läs om vilka modeller och gör gärna en föranmälan på denna sida: Föranmälan.

Start2Ride Day nära dig!

Ibland arrangerar STR:s trafikskolor, tillsammans med lokala handlare och SMC:s distrikt, lokala Start2Ride Days runt om i landet. 


Håll utkik på Start2Rides Facebooksida eller kontakta STR