Distriktsspalt 4/15

2015-04-20

Jaktsäsongen är igång! Jakten på stämplar alltså!

Om ni inte vill ta med hela Gulingen rycker ni ut tävlingsformuläret, som strategiskt nog sitter i mitten. Sedan är det bara att ta sikte på någon av MC-handlarna eller de Hojvänliga ställena och börja jaga.

När ni ändå är hos annonsörerna och får era stämplar blir de så klart glada om ni handlar, även om det inte är något tvång att göra det (passa på att fråga om de ger SMC-rabatt när ni ändå visar medlemskortet). Däremot är den tävlande tvungen att hämta sin stämpel personligen, det är inte tillåtet att skicka en kompis för att få sitt tävlingsformulär stämplat och signerat! Men jaga inte upp er, oavsett hur lång hojsäsongen blir så varar Stämpeljaktsäsongen ända till 17 oktober!

Börja hellre med att fokusera på kurser. Det finns bl.a. Knix i Viskafors 26 april (BMW), Knix i Uddevalla 10 maj. Storbanekurs på Kinnekulle 2-3 maj, Falkenberg 12-13 juni och Gruskurs i Uddevalla 25 maj att välja mellan. Eller varför välja en - boka flera! www.svmc.se/school Kunskap är inte tungt att bära och det är viktigt att underhålla och vidareutveckla sin körteknik. Det handlar inte bara om att ta sig fram utan hur man tar sig fram (och att man verkligen kommer fram!).Passa på att visa att vi motorcyklister är bättre på att använda blinkers än det påstås. Det vinner både du och dina medtrafikanter på i längden.

Det är inte bara kunskaperna som ska underhållas utan även vi själva. När ni har bokat kurserna finns det ett antal körningar, rallyn, korteger, fikaträffar, handlardagar och andra hojligheter att delta i. Det mesta finns i kalendern på hemsidan och i SMC Appen. Kolla tid och plats för såväl kurser som evenemang strax innan, ifall det har skett ändringar.

SMC Västra Götaland ser fram emot att träffa er på Nationaldagskörningen. Ju fler - desto roligare! Vi startar från flera platser i distriktet, bl.a. Uddevalla, Grästorp, Borås, Ulricehamn, Göteborg och Kungsbacka. Hör av er till Sture 0706-805948smc.sture.j@tele2.se om ni är en grupp som vill ansluta någon annanstans. Vi sammanstrålar sedan i Alingsåstrakten där vi umgås och firar med flaggan i topp!

Med västlig hälsning

/ela