Distriktsspalt 8/17

2017-10-24

Första september skickade vi ut ett nyhetsbrev till alla medlemmar i distriktet, d v s alla som har meddelat sin epost-adress. Ni som inte har gjort det, gör gärna det på: https://www1.svmc.se/loggain Om ni aldrig har loggat in tidigare: fyll i medlemsnr och lösen = personnr (12 siffror). Därefter kan ni fylla i eller ändra era kontaktuppgifter. För er som inte har eller vill uppge epost-adress så finns nyhetsbrevet att läsa på hemsidan.

Höstkörningen 27 augusti lockade 12 tappra. Oavsett antal så är det roligt att ni deltar i det vi ordnar. Det innebär också att ni läser det vi skriver i Gulingen, på hemsidan och på Facebook.

Hälften av de som hade bokat sig för Specialturen avstod förståeligt nog då det regnade rejält på förmiddagen. När vi andra samlades vid Åbro var det dock uppehåll. Det varade fram till det hemliga slutmålet - hojbyggaren Adam Nestor - då började det igen och fortsatte mer eller mindre resten av eftermiddagen och kvällen. Ni som inte känner till Adam och/eller vill veta mer: http://www.adamscustomshop.se/

Efter besöket hos Adam åkte några av oss direkt till Medlemsmötet på Rävlanda Föreningsgård ca 2 km längre bort. Där möttes vi av fler medlemmar som hade kommit för att få
information, diskutera och komma med tankar, idéer och förslag. (Det var nog ingen som kom bara för korvgrillningen även om den var uppskattad!) Diskussionerna handlade mycket om våra kurser men det är trots allt en viktig del i vår verksamhet och i vårt arbete för trafiksäkerhet.

Dessvärre har även denna säsongen inneburit mc-relaterade olyckor. Alltid lika ledsamt men speciellt upprörande när det är olyckor som kanske hade kunnat undvikas med mer uppmärksamhet och samspel i trafiken.
Många motorcyklister går kurser, kör med varselväst, monterar på extralampor osv. Vad mer kan vi göra? Det finns ju inget skydd mot vänster-/U-svängande bilister (som är ett av problemen) mer än att vara extra vaksam.

Hur upplever ni livet som motorcyklist? Känner ni er utsatta? Ni som har kört länge, har det blivit värre med åren?
En annan viktigt fråga är: saktar ni själva in vid vägarbeten, bärgning och för hästar, cyklister och gående? Handen på hjärtat nu!
Hoppsan, där slank det med en liten moralkaka att tugga på under hösten...

Med höstlig hälsning
/ela