Distriktsspalt 5/14

2014-06-11

MC-säsongen är i full gång. Dessvärre innebär det att det redan har hänt ett antal olyckor vilket i sig är mycket tråkigt. Någon som också är tråkigt är rubrikerna. Så snart en motorcykel är på platsen så kallas det för ”MC-olycka” oavsett vad som har hänt och hur det har gått till. Detta gör att både vi och våra fordon får ett oförtjänt dåligt rykte som farliga och olycksdrabbade.

Det dåliga ryktet känns extra orättvist med tanke på att motorcyklister är den trafikantgrupp som är mest benägen att träna och vidareutveckla sina körkunskaper. Fortsätt med det, gå så många kurser ni hinner och kan. Även om bilister och andra trafikanter inte blir mer uppmärksamma av det så har ni i alla fall gjort vad ni kan - och dessutom haft kul under tiden! Se https://www.svmc.se/vastragotaland/school för kurstillfällen.

 

På tal om kul så finns det finns massor av evenemang för oss som gillar att åka kollektivt:

Torsdag 22 maj, samma vecka som ni får denna tidning, har Handelsboden sin årliga kortége, med insamling till SOS-barnbyar. En god anledning att delta, förutom att det är skoj.

Efterföljande helg erbjuder diverse rallyn och körningar. Se hemsidan för mer info.

SMC Västs Nationaldagskörning är tänkt att bli en tradition som vi hoppas ska växa till en (MC-)folkrörelse av stora mått! Vi utgår från Stigs center kl 10.30, åker sedan vidare till Kungälv och därefter till Stora Höga. Avfärd från Adenmarks kl.12 för ca 15 mils körning till Slusscaféet i Trollhättan. Välkomna till någon av samlingsplatserna! Det går även bra att haka på utefter vägen eller att ansluta vid caféet!

Tisdagen efter, 10 juni, kör vi den årliga kvällsturen i Skaraborg. Start kl 18 från tre platser för ca en timmes körning mot det gemensamma målet.

Ni som är sugna på en längre tur kan kolla med Ingvar om det finns platser kvar till Tvådagars MC-resa i Dalsland 14-15 juni. Mejla då till: sekreterare@smcvast.se

5 juli är det SMC Västs Sommarkörning - en heldagstur på ca 23 mil. Om intresse finns blir det en asfalts- och en grusgrupp. Obs! Detta stämmer inte, vi har ingen grusledare - i nuläget! Skulle det däremot vara så att någon känner sig manad att ta på sig uppdraget så är det bara att kontakta Sture eller Janne.

Se hemsidan för info om detta och mycket mer!

 

Värna om livet - ta inget för givet!

 

Med västlig hälsning

//ela