KNIX på Gokartbanor

Knix-kurser utvecklar dina färdigheter på våra favoritvägar, dvs kurviga 70-vägar. För att kunna öva ostört kör vi på gokartbanor som har fördelen att dom erbjuder låg fart och många kurvor per kilometer. Du tas om hand av utbildade instruktörer och deltagarna delas in olika grupper enligt beskrivning av Steg 1 - 3 till höger.

Du kommer bl.a. att få öva gaskontroll, motstyrning, blick, bromsning, kurvteknik och körställning under ledning av våra duktiga instruktörer. Efter kursen har du fått en inblick i de moment som varje motorcyklist bör bli bättre på och som du med fördel kan öva vidare på i din motorcykelvardag - allt för att göra mc-körningen både roligare och säkrare.

(Om du är intresserad innebär Knix också bra förberedelse för Avancerade kurser som du hittar här. Där du kan fördjupa dina kunskaper ytterligare.)

Kom ihåg att din MC skall vara i trafiksäkert skick och klara besiktningen innan kursstart. Gör den inte det, låter vi dig inte köra med den på banan. Självklart måste även du själv ha godkänd MC-utrustning i form av MC-kläder, stövlar, handskar, hjälm etc.

Du kommer att ha kul en hel dag och åka från övningen trött men nöjd och med ett stort leende på läpparna, med nya insikter i hur du kan förbättra din MC-vardag ytterligare.

I alla våra Knix-kurser ingår lunch, förmiddagsfika och frukt mm på eftermiddagen.   


Om Glimminge-banan

Glimmingens Motorstadion ligger strax öster om Uddevalla utefter gamla väg 44 mellan Uddevalla och Trollhättan. Vi äter lunch i anläggningens restaurang. Där finns även toalett. För vägbeskrivning till banan se: Uddevalla Kartingklubb.

Om Viskafors-banan

Borås Motorstadion ligger strax väster om Viskafors. Avfartsvägen är från Varbergsvägen och är skyltad. Även här äter vi lunch in anläggningens restaurang som inrymmer toaletter. För närmare vägbeskrivning se: Borås Motorstadion 

Om Skövde-banan

Skövdes gokartbana ligger vid Skövde Flygplats, Flygplatsvägen 5. Här bjuds vi på grillat till lunchen. För närmare vägbeskrivning se: Skövde Motorstadion. 


Pris & betalning 

Du måste vara medlem i SMC och priset under 2021 är 690 kr. (Bli medlem här.)

I priset ingår lunch och fika på fm och em. 

OBS!

  • Endast bankgiro! Inga betalningar tas emot på plats!
  • Vi kan INTE betala tillbaka avgiften om du får förhinder!
  • Vid betalning,ange den Bokningskod du fått vid anmälan! 

 

Anmäl dig till Knix HÄR (från och med i slutet av januari 2021)

Grupper (indelning sker på plats):

Steg 1: Första steget. Har ingen eller begränsad erfarenhet av bankurser. Först en bromsövning, sedan övningar på banan hela kursdagen.

Steg 2: Har gått steg 1 tidigare. Övningar på banan hela kursdagen.

Steg 3: Har gått steg 1-2 tidigare. Övningar på banan hela kursdagen.

 

 

 

 

UKK