Distriktsspalt 3/15

2015-03-25

MC-mässan har varit (i Stockholm visserligen men ändå) och Gulingen, vårt eget vårtecken har kommit - så nu är MC-säsongen igång!

Framsidan av Gulingen 2015 pryds av en bild inskickad av Mikael Viita. Tack till alla som skickade in bilder till omslagstävlingen! Det var inte lätt att välja bland alla fina bidrag men bara en kunde vinna - grattis Mikael.

Gulingen är som vanligt fylld med träffar, rallyn, enstaka och återkommande körningar som anordnas av klubbar och andra eldsjälar. En av dessa är Jörgen ”Reiseleiter”, hans Onsdagsturer firar 20 år i år!

Andra eldsjälar är våra instruktörer som år efter år ställer upp så vi kan erbjuda avrostningar, gruskurser, KNIX och kurser på storbana. Kursanmälan sker via hemsidan.

Motorcyklister är generellt pigga på att utveckla sin körning men är tydligen inte lika bra på att använda blinkers! Det blir dock ingen extrainsatt kurs i ämnet, ni får i uppdrag att träna på detta själva.

Tänk alltid på att dubbelkolla datum, tid och startplats för kurser och evenemang då det kan ha smugit in fel i texterna eller kan ha skett ändringar i i sista minuten. 

Nyhet! Tävlingen ”Stämpeljakten” är en idé vi har tagit efter från SMC Skåne och SMC Sörmland. Det är precis som det låter – en jakt på stämplar. Tävlingen är endast för medlemmar i Västra Götaland. Ni besöker våra annonsörer – MC-handlare och diverse hojvänliga ställen - och får en stämpel och en signatur på varje ställe. (Det är inget som hindrar att ni åker till samma ställe flera gånger men det är bara en stämpel per ställe som räknas.) Tävlingen startar nu och pågår fram till Distriktsårsmötet den 17 oktober. Flest stämplar vinner. Om flera personer har samma antal är årsmötesstämpeln utslagsgivande. Om inte den heller avgör blir det lottdragning. Priserna presenteras längre fram men vi lovar att det kommer att vara värt det - om inte annat bara för att besöka alla trevliga och hojvänliga ställen!

Let the good times roll – låt säsongen rulla!

Med västlig hälsning

ela