Syfte och mål

Målsättningen med utbildningen är att öka trafiksäkerheten genom att öka kunskapen och färdigheten hos dig som mc-förare.

Vi välkomnar såväl rutinerade som nya förare, då vår utbildning täcker alla slags förare och motorcykeltyper (avsedda för asfaltskörning). Vi vågar lova att du kommer att utvecklas i din körteknik. Det är ingen fri träningsdag för dig som exempelvis redan har tävlingslicens.

Valet av en motorbana som övningsplats är idealisk eftersom det är en säker och effektiv miljö att träna på. Målet är att du ska bli en säkrare förare med större skicklighet och större marginaler efter utbildningen, inte att du ska köra fortare ute i trafiken.

Under hela dagen kommer du att köra ”enskilt” och i ditt eget tempo. Du kommer att ha en personlig instruktör som följer dig hela dagen.

Kurserna är upplagda så att varje körpass föregås av en teorigenomgång för att sedan följas av praktiska övningar ute på banan. Därefter får varje förare feedback samt kan diskutera just sina upplevelser under körpasset. Nivån utgår hela tiden från dina förkunskaper, vi förbehåller oss rätten att flytta deltagare mellan hastighetsgrupper under dagen för att få jämnare grupper.

Om det regnar.. ?? Övningarna går lika bra att genomföra vid regn. Självklart så anpassar vi tempot efter väglaget och framförallt till dig och just dina önskemål.