Riksträffen 2020

Vad händer?
Fredagen den fjärde september till söndagen den sjätte september träffas vi igen på Romme Alpin och umgås, kör hoj, skjuter hagelbrakare, går tipspromenad, kör Knix, partar, dansar och kanske plockar lingon, vem vet. 

Möjligheten att skjuta lerduvor har funnits tidigare men kanske kommer vi med en liten överraskning vad gäller själva skyttet detta år.

Vi hoppas också få ihop ett gediget gäng hojar som går att provköra under träffen. Förra året räknade vi till ungefär 800 provkörningar under helgen. Det hoppas vi överträffa i år. 

Gemytligt
Under två dagar kör vi en träff i gemytlighetens tecken med hojturer, gruskurs light, rock´n roll, musikquiz och god mat och dryck. Självklart blir det ”After Bike” med underhållning båda dagarna. SMC:s husband Örebro Allstars kommer på fredagen och kör låtar unplugged. Då brukar det vara riktigt bra drag och klackarna i taket.  

Boende, mat och pris
Romme Alpin ligger strax utanför Borlänge och erbjuder boende och gemytlighet i världsklass. Här finns både relax och gym och restaurangen tar emot samtliga riksträffare samtidigt.  Du bor och äter för låga 1930 kronor om ni väljer att samla ihop kompisgänget och bo i fembäddsrum. Väljer ni att bo färre i rummet blir priset något högre.

Lunch tillkommer på lördagen för de som stannar på anläggningen men en del av träffdeltagarna väljer att köra Knix med SMC Dalarna och då köper de mat på Amsbergs motorbana.

Kurserna
Gruskurs light fick förra året ett nytt upplägg med en kort slinga på grus där man fick känna på underlaget under riktigt lätta förhållanden. Deltagarna körde en slinga och kom tillbaka till utgångspunkten. Det kör vi vidare på. Många som var med på den förra året ville gå fler kurser i samma anda och vi kollar om vi kan vidareutveckla det ännu mer. Grön grustur kopplas också ihop än mer med gruskurs light så det blir en naturlig övergång till en lättare grustur för de som så önskar. 

Testet med en möjlighet att få utökade körkunskaper på väg ska göras mer tydlig på vad det handlar om. 

SMC Dalarna kör självklart Knix på lördagen för de som är sugna på lite kurvtagning. Räkna också med spännande utflykter på asfalt, några lite kortare och någon lite längre.

-Det är ju inte en kurs i regelrätt bemärkelse utan vi samlas och kör en sväng på helt vanlig asfalterad väg. Vi stannar till på ett säkert ställe och snackar om hur vi gjort på just det vägavsnittet och hur man kanske kunde gjort istället. Det blir då också än mer naturligt att ta sig vidare till Knix-kursen med SMC Dalarna på Amsbergs gocartbana,  säger Sven-Erik ”Chip” Claesson.

Matte Sjöberg kommer tillbaks och kör sina mekkurser för de som vill lära sig lite mer om hur hojen fungerar och vad man kanske kan göra själv. 

Grusturer
Grusturerna får samma upplägg som tidigare med grön, blå, röd och svart tur. Någon eller några av turerna kan få ny sträckning. Klockan 14.00 fredagen den 4:e augusti börjar grusturerna, sedan kör vi till söndag morgon den 6:e september då vi beger oss hemåt igen. De första turerna och utflykterna, både på grus och asfalt startar redan på fredag eftermiddag. Viktigt att påpeka är att det absolut inte handlar om några avancerade grusturer utan snarare en touringtripp på det underlaget. Vi väljer ut ett par resmål och kör ett par timmar i fantastisk natur där det går att se både älg och björn om man har tur.

En nyhet i år är att det blir återsamling efter varje tur och deltagarna får en möjlighet att snacka igenom sin upplevelse med turledarna. Därmed får de feedback som de sedan kan ta med sig på nästa tur och vidareutveckla sina kunskaper.

Bokning
Bokar gör du på: alpin@rommealpin.se eller tekefon: 0243-795800

Håll utkik på: på www.svmc.se/rikstraff där vi uppdaterar fortlöpande. det kommer mer info. Hoppas vi ses.