Mälaren Runt 2022

Du är hjärtligt välkommen att delta i Mälaren runt 2022. Som vanligt kör vi den tredje lördagen i augusti. I år blir det den 20:e augusti. Följande är nytt för 2022.

Den traditionella hojmarknaden på Gröndal i Eskilstuna upphör. Istället står GTR Motorpark värd för stoppet på Gröndals motorstadion.

Nytt stopp 2022 är Handelsboden i Västerås. I år kan du provköra elektriska motorcyklar från Zero och Energica med start utanför Handelsboden.

Programmet nedan kommer att uppdateras med aktuella länkar till alla programpunkter.

Gilla och följ Mälaren Runt på Facebook. Se kartan över Mälaren Runt längst ner på sidan. Observera: För att komma till MC-Collection och Tidö slott, tag höger på Tidövägen efter Kvicksundsbron. 

Observera att det inte finns någon skyltning längs rutten undantaget Tidövägen samt sträckan från Strul i Enköping till MCE i Järfälla. SKYLTNING SAKNAS!

Aktuell information

Mälaren runt T-shirts och klistermärken

Kan hittas här. Vid starten på Pampas Marina. Försäljning klockan 09.00 - 12.00
Utanför Sulas MC i Strängnäs. Försäljning klockan 10.00 - 16.00
Utanför Handelsboden i Västerås. Försäljning klockan 11.00 - 16.00
De T-shirts som blir över från starten kommer finnas att köpa hos MCE i Järfälla under eftermiddag och kväll.

Program Mälaren runt 2022

Start på Pampas Marina klockan 11.00

Starten sker från parkeringen vid Pampashuset, gamla Arbetsmiljöverket (hitta hit). Rutten går som vanligt fast med en förändring. Efter Kvicksundsbron tag höger på väg 527 för att komma till Tidö Slott och MC-Collection. Observera att vägen är mycket smal och att det finns mötande trafik. 

Turinge Kyrka i Turinge

Drive-in bröllop för de hugade. I år endast förbokningar. Efter vigseln blir det bröllopsresa - på hoj runt Mälaren. För mer info: www.svenskakyrkan.se/turinge-taxinge/drive-in-vigsel

Sulas MC Strängnäs

Sulas MC har öppet hela dagen liksom restaurangen som ligger bredvid MC-butiken. Läs mer: https://sulas.se/malaren-runt-2022/ 

GTR Motorpark Gröndals motorstadion Eskilstuna

GTR Motorpark hälsar välkommen. Träffa konstnären och en av grundarna till Mälaren runt, Bosse Jensen, och se hans MC-konst. Prova på att köra bana. Mycket gott att äta och dricka utlovas. Läs mer: https://gtrmotorpark.se

MC Collection Tidö slott

Mc Museum – Lunchkafé – Grillning Tidös viltkorv - Öppet 11-17. Ducati Arboga och Triumph Norden på plats med det senaste – PROVKÖRNING. The Eezer Initiative på plats – provkör mc-ambulans. Läs mer: https://mc-collection.com/malaren-runt-2022/

Handelsboden Västerås

SMC:s projekt Vision Electric rullar vidare. Utanför Handelsboden kan du provköra en eldriven motorcykel från Zero eller Energica. Visa körkort. Tid för provkörning 11.00 - 16.00. Hitta hit: https://www.facebook.com/Handelsboden-MC-kläder-Västerås-388346501576122

Struls Mälaren Runt party i Enköping

Självklart håller Strul MCC i Enköping sin traditionella Mälaren Runt-fest. Där bjuds det på musik, mat&dryck och bra drag och skön stämning. Strul har camping på området. Grindarna till Motorgården är öppna dygnet runt från måndagen innan evenemanget. Festbiljett kan köpas vid grinden eller utmed banan.
Strul har genom åren finslipat festligheterna på Motorgården och arrangerar idag ett verkligt kanonpartaj som lockar ett stort antal besökare. Som vanligt är banden hemliga. Dels för att det blivit något av ett signum för festen och dels för att det är en hojfest för hojåkare och ingen musikfestival som är öppen för alla. Hitta hit

Hela varvet till MCE:s målgång!

Officiell målgång är det hos MCE, Motorcykelentusiasterna, som har sin klubbkåk utanför Jakobsberg. Där samlas alla härdade hojåkare som pallar med att köra hela varvet. På plats arrangeras diverse trevligheter. Det finns mat, kalla och varma drycker till försäljning och underhållning med livemusik.  
Om så önskas finns även möjligheter för camping hos MCE både natten inför och efter Mälaren Runt. Om ni campar fredag till lördag kan ni haka på en gemensam körning till starten i Solna, men anmäl i förväg till klubben så att du är garanterad campingplats på klubbens gård. Hitta hit.

SMC Appen

Mälaren Runt rekommenderade färdväg finns i SMC Appen. Välj rutter, distrikt SMC Stockholm. Därifrån kan även ladda ner rutten till din GPS. Observera att rutten går förbi Tidö Slott. Detta är inte inritat i kartan nedan. Alla är givetvis fria att köra sin egen väg, hela eller delar av Mälaren Runt.

Karta

Här är en länk till Google maps där du kan besöka en interaktiv karta. Kartan kan komma uppdateras av SMC med viktig info om t.ex. tillfälliga trafikstörningar eller intressepunkter. OBS, du kan ladda ner rutten via SMC Appen enligt beskrivningen i föregående stycke.

 

 

 Mälaren Runt arrangeras av och för hojåkare.

Vill du vara en i gänget som ordnar
Mälaren Runt? Klicka här.

 

Se MC-Folkets film om Mälaren Runt 

 

 

Klicka för fler bilder från Mälaren Runt.