Mälaren Runt 2012

Mälaren Runt 2012 en succé!

Årets Mälaren Runt-lördag bjöd på strålande sol och behaglig temperatur. Detta var den 27:e upplagan av Mälaren Runt och tredje gången SMC var med och arrangerade tillställningen med MCM. Vi konstaterar glatt att det var en succé. Drygt 15.000 hojar körde hela eller delar av rundan och stämningen var på topp.

Starten var knökfull och trots vägarbete så flöt allt på bra. FMCK hjälpte oss att sköta trafikdirigeringen, superproffsigt! Det var minst sagt en mäktig upplevelse att höra mullret när hojarna drog iväg från starten vid Pampashuset (gamla arbetsmiljöverket) i Solna karta

Runt hela varvet möttes vi av glada tillrop från publik som bänkat sig med campingstolar och kaffetermosar.
Några åkte bara delar av varvet medan andra åkte hela varvet till målgången, MCE:s klubbkåk i Järfälla.

På Gröndal motorstadion i Eskilstuna hölls som vanligt MCM:s populära hojmarknad med massor av aktiviteter, uppvisningar och annat skoj. Det var fri entré till speedwaymatch mellan Smederna vs. Indianerna (Division 1). I SMC:s monter fanns bland annat Sture Stelbens "pappa" Mats Källblad. Kön ringlade sig stundtals lång både för att få köpa signerat exemplar av Källblads samlingsalbum och dels till att bli medlem i SMC.

Många passade på att botanisera bland utställande firmor och såg till att få i sig av mat och dryck innan de drog iväg mot nästa etapp i Mälaren Runt.

Hos Strul MC i Enköping arrangerades den stora Mälaren Runtfesten med liveband och en härlig stämning.

De som körde hela varvet runt avslutade vid MCE i Järfälla. Vid målgången kunde man varva ner både hoj och kropp, ta något enklare att äta och dricka. Liksom året innan fanns möjlighet för att campa inne på klubbens domäner.

Starten i Solna var stämningen hög!

 

 

 


  Ovanstående bilder: SMC

 

 

Foto: Ove Rönnblom