Hoj-X 2018

Sveriges MotorCyklister gjorde sin 13:e Hoj-X den 2-4 februari 2018 med Silja Symphony. Vi körde återigen en 36-timmars kryssning. Fokus var som vanligt på att partaja, umgås och dansa. Många hängde med bussturen till MC-mässan i Helsingfors på lördagen.

När det gäller underhållningen var det en blandad kompott som brukligt. MC-Folkets karaoke var ett gjutet inslag. Stor modevisning blev det också där många nyheter vad gäller hojkläder visades.

Andy Ibbott, en av världens bästa MC-instruktörer, föreläste på Hoj-X

Andy var länge chef för den europeiska delen av California Superbike School och var flera gånger på plats i Sverige när de körde sina kurser genom SMC. Det Andy inte vet om motorcyklar och hur man tar en kurva på bästa sätt är inte värt att veta. Mycket har förändrats i Andys liv och han är inte längre MC-instruktör.

-Andy är en av de absolut bästa MC-instruktörerna jag sett och det är absolut värt att lyssna på honom på Hoj-X. Jag är stolt över att ha honom ombord, säger SMC:s generalsekreterare, Jesper Christensen.

 

Baltic Sea Challenge

Vår senaste och snabbaste nyhet på Hoj-X var denna tävling - Baltic Sea Challenge med SMC Sport!

  

Barbados

...är ett av Sveriges mest populära dans/show band som stått för förnyelse inom branschen under sjutton års tid. Låtar som Hold Me, Belinda, Grand Hotel, Rosalita, Kom Hem, Se Mig, Allt Som Jag Ser, Världen Utanför samt Bye Bye känns kanske igen.

De har hittills hunnit med att ge ut tretton fullängdsskivor, ett tjugotal singlar och en video. Tre grammisar, tolv guldskivor och tre platinaskivor har hängts upp på troféväggen. Barbados har medverkat i Melodifestivalen inte mindre än fyra år i rad, 2000-2003.

Hauglands Finest

Ian Haugland, trummis i Europe, tog med sig sina polare till Hoj-X. Bland annat Pontus Norgren, gitarrist från Hammerfall, Tony Josefsson, sångare i S.N.O, Stonewall Noise Orchestra.

Örebro Allstars

Bandet med stommen från Kenneth and the Knutters är ett stående inslag på Hoj-X. Så även i år. Bandets fem medlemmar har alla lirat i olika bandkonstellationer i över 20 år och är fortfarande mer eller mindre musikerproffs. Örebro All-Stars är dock ett äkta kul-att-lira-ihop-band där boogie, rock, hårdrock, pop soul och disko står på coverlistan. De lirar vad du vill, och de lirar på begäran och inte för ofta.

Andy and the Rockets

Resan började 2012 då ett samarbete med en producent från Västerås inleddes, och bara några veckor senare var hitlåten Shy Girl inspelad. Låten spelades frekvent både hos Sveriges Radio och andra radiostationer, och spelas fortfarande på radio över hela landet. Under åren som gått har de spelat med band som Lasse Stefanz, Top Cats och John Lindberg Trio. De har också deltagit i The Boppers 40-års jubileum under sommaren. 

MC-Folkets soffhäng

Vi förvandlade hela scenen till en lounge med soffor och skön musik. Under soffhänget på lördagseftermiddagen fick man träffa både kaptenen och maskinchefen. Efter det besökte många både maskinrummet och bryggan. Självklart kördes en musikquiz även i år. Och den mycket populära buggkursen och buggtävlingen drog även deta år myclet folk.

Klicka på bilden nedan för att se hela programet för 2018-års kryssning: 

Ian Haugland, trummis i Europe, tog med sig sina polare till Hoj-X

 


Barbados är ett av Sveriges mest populära dans/show band

 

Andy Ibbott, en av världens bästa MC-instruktörer, kom till Hoj-X

 

 

Örebro Allstars rockade loss även på 2018-års Hoj-X.

Andy and the Rockets rockade loss på båten.