Hoj-X 2024

Snart är det dags för den självklara kryssningen för hojåkare av alla de slag. En MC-träff till havs med allt vad ett bikerparty bör innehålla, party, musik i världsklass och en underbar gemenskap. Buggkurs, virtuell racing och MC-mässa i Helsingfors som grädde på moset.

Bokningen för Hoj-X 2024 har öppnat. Den andra till fjärde februari gör SMC sin 17:e Hoj-X med Silja Serenade. Återigen blir det en 40-timmars kryssning. Fokus är precis som tidigare på att partaja, umgås och dansa. Självklart blir det MC-mässa i Helsingfors på lördagen.

När det gäller underhållningen blir det en blandad kompott som brukligt. MC-Folkets karaoke är ett gjutet inslag. Stor modevisning blir det också där vi hoppas kunna visa upp många nyheter vad gäller hojkläder.

Örebro Allstars är gjutna. Bandet med stommen från Kenneth and the Knutters är ett stående inslag på Hoj-X. Så även 2024.

Ballbreaker blir ett nytt inslag på Hoj-X. Sedan starten 2008 har de lirat på nästan varenda scen i vårt avlånga land. Nu är det dags att hänga med till Finland. De är ett av Sveriges största AC/DC tributeband. Förvänta er full fart från start.

The Promised Band kan väl de flesta lätt gissa sig till att de lirar bossen, Bruce Springsteens låtar. De är ett band med passionerade musiker från Gotland som brinner för att återge den energi, ärlighet och kraft som präglar Springsteens musik.

MC-Folkets karaoke har väl blivit något av en institution på båten. Måhända är det det dignande prisbordet som hägrar eller så är det helt enkelt att man vill ge hals och dela med sig av sitt låtval.

Modevisningen har blivit bättre och bättre för varje år. Vi hoppas kunna visa upp många nyheter vad gäller hojkläder. MC-Folkets soffhäng där man bland annat kan följa med maskinchefen ner till motorerna återkommer.

Självklart ska man även denna Hoj-X hänga med någon av bussarna som går från terminalen i Finland och besöka MC-mässan i Helsingfors på lördagen. Mässan i Finland innehåller självklart nyheterna på MC-sidan men bjuder också på ett större inslag av Customhojar och det sägs att det finaste Finland har att uppbringa i den världen finns på plats. Mässan är gratis för Hoj-X-arna. Buss bokar du Hoj-X på Silja Lines hemsida när du bokar resan. Eller så säger du till om det när du bokar per telefon.  

Ballbreaker är i grunden ett "pure" AC/DC-tribute band. Bandet består av Johan Danielsson på sång, Jonas Fredén och Mikael Danneblad på gitarr, Anton Stolt på bas och Jörgen Broman på trummor. Soundet är oerhört träffsäkert. Johans röst och Jonas gitarrspel till kompet från Micke, Anton och Jörgen får till och med ett riktigt ”Hardcore AC/DC-fan” att bli fuktig i både ögon och byxor. En tributekväll med Ballbreaker är så nära originalet du kan komma.

The promised band blir också en ny bekantskap. De välmeriterade Gotlandsmusikerna Robin Waernquist och Anders Eriksson började under en turné att skissa på en genuin och riktigt bra Springsteen tribute, och nu tolv år senare är denna dröm äntligen realiserad. Du får Upplev en musikalisk hyllning av Bruce Springsteen & The E Street Band. Här har vi ett Gotländskt åttamannaband med passionerade musiker som brinner för att återge den energi, ärlighet och kraft som präglar Springsteens musik. Med noggrannhet och kärlek återupplivar de alla legendariska låtarna som har berört miljontals människor världen över.

Skickliga instrumentalister kända från ett otal sammanhang både på Gotland och fastlandet trollbinder publiken med sina precisa musikaliska insatser. Varje låt, från episka "Born to Run" till gripande "The River", framförs med sådan precision och inlevelse att du nästan kan ta på magin.

Örebro Allstars är bandet med stommen från Kenneth and the Knutters. De är ett stående inslag på Hoj-X. Så även i år. Bandets fem medlemmar har alla lirat i olika bandkonstellationer i över 20 år och är fortfarande mer eller mindre musikerproffs. Örebro All-Stars är dock ett äkta kul-att-lira-ihop-band där boogie, rock, hårdrock, pop soul och disko står på coverlistan. De lirar vad du vill, och de lirar på begäran och inte för ofta.

MC-Folkets soffhäng

Vi förvandlade hela scenen till en lounge med soffor och skön musik. Under soffhänget på lördagseftermiddagen får man tillfälle att träffa både kaptenen och maskinchefen. Efter det blir det besök både i maskinrummet och på bryggan.

Den mycket populära buggkursen och buggtävlingen kommer självklart tillbaka.

Naturligtvis ska man även denna Hoj-X hänga med någon av bussarna och besöka MC-mässan i Helsingfors på lördagen. Mässan i Finland bjuder på nyheterna på MC-sidan men också på ett större inslag av Custom-hojar och det sägs att det finaste Finland har att uppbringa i den världen finns på plats. Mässan är gratis för Hoj-X-arna. Info om bussarna finns när du bokar Hoj-X på Tallinks hemsida. Eller så säger du till om det när du bokar per telefon. Mer info om mässan finns på: https://mp.messukeskus.com. Håll också utkik på Hoj-X facebooksida för uppdateringar. Bokar gör du på: www.tallinksilja.se/hoj-x, eller på telefon: 08-666 33 33.

Karaoke

MC-Folkets karaoke är ett riktigt populärt inslag. Många har genom åren gjort sin stämma hörd och det räknar vi självklart med även 2024. Stor modevisning blir det också där vi hoppas kunna visa upp många nyheter vad gäller hojkläder.

Soffhäng och Michelin Baltic Challenge

MC-Folkets soffhäng där man bland annat kan följa med maskinchefen ner till motorerna och kaptenen upp till bryggan återkommer. Och självklart ska du vara med i Michelin Baltic Challenge där du får köra hoj virtuellt och vinna maffiga priser från det dignande prisbordet.

Gratis MC-mässa

Alla som bokar Hoj-X och hänger med till Helsingfors 2-4 februari går in kostnadsfritt på MC-mässan i Helsingfors. Precis som tidigare bokar du buss till mässan när du bokar Hoj-X. Entrébiljett till mässan får du på bussen av din bussvärd.

Du köper din bussbiljett under rubriken "Tillval i land" och "Transfer till MC-mässan" som du hittar ganska långt ner på bokningssidan.

Om du vill kan du ta dig till mässan på egen hand, antingen med lokalbuss eller taxi. I så fall ber du Hoj-X-personalen om en MC-mässbiljett vid landgången innan du går av färjan.

Pris och bokning

Priset är från 750 kronor för del i fyrbäddshytt. Håll också utkik på Facebook och www.svmc.se för uppdateringar. 

Kickback till klubben

På Hoj-X 2024 kan din MC-klubb fylla på klubbkassan samtidigt som ni har kul med era klubbkompisar. Alla SMC-anslutna klubbar får kickback för klubbmedlemmar som bokar plats på Hoj-X. Ni får 100 kronor per person oavsett val av hytt. Kickback gäller även medföljande respektive eller kompis. Be klubbmedlemmarna ringa in sin bokning och uppge klubbtillhörighet till 08-666 33 33. Uppge vilken klubb medlemskapet gäller.

Kubbmöte ombord?

Ni kan också boka möteslokal utan kostnad. Vi behöver veta antal mötesdeltagare samt tid för mötet. Servering kan ordnas. Mackor eller kaffe och kaka. För bokning av klubbmöte eller andra frågor vänligen kontakta Johan Ström, eller på telefon: 0243-822 85.

Nu finns det inget att vänta på. Bara att boka. 

 

 

 
John Lindberg Trio

 


Ballbreaker

 


The Promised Band

 


Örebro Allstars