Hoj-X 2008

HOJ-X är över för den här gången. Trötta men nöjda och glada är vi på SMC. Drygt 1100 svenska och 200 finska knuttar höll igång i 36 timmar på Östersjön.

Helgen rivstartade med spelning av Rockfire när alla klev ombord. Sedan drog Månsson All Stars igång i Atlantis. Tyvärr fick Mikael Rickfors ställa in i sista stund och vi kunde inte hitta någon likvärdig stand-in till fredagens spelning. Både fredag och lördag kunde alla hugade bli sminkade och kroppsmålade. Rockfire spelade i HD-puben Old Port både fredag och lördag kväll. Helt otroligt drag blev det när de tre grabbarna lirar rockabilly. Rockfire sponsrades av Jofama och HD-importen.

Lördagen började med direktsändning av Melodikrysset. En stor och trogen fanclub satt i Atlantis med vässade pennor och svarade på veckans enkla kryss. Anders Eldeman live var en upplevelse tyckte alla på plats.

På eftermiddagen började Finnkampen sedan 200 finska knuttar från SMOTO klivit ombord. Tre grenar hölls på bildäck: minimoto, hjälmbowling och däckvarpa. Sedan fortsatte tävlingarna i konferensen med pussel och MotoGP på gameboy. Vann gjorde laget från Gotland. Vinnarna fick däck från Maxxis som sponsrats av www.hojdäck.se

Tre föreläsare berättade om helt olika saker: Kristoffer Olsson berättade om sin mc-olycka, sin förlamning men också om att komma tillbaka och leva ett fullvärdigt liv. Många snöt sig under föredraget som var otroligt bra. Fredrik Persson berättade om sin jordenrunt-resa på 101 dagar. En spännade talare som nu funderar på att göra samma resa med en Skoda miljöbil. Vissa ger sig aldrig. Daniel och Fredrik höll föredrag om mc-däck och allt som är värt att vet runt detta samt ett nytt rabattavtal för SMCs medlemmar runt däck.

Både fredag och lördag visades massor av mc-kläder av snygga modeller. KLäderna kom från Jofama, Touringbutiken och Handelsboden.

Anne-Lie Rydé gjorde en otrolig spelning på lördag kväll och drog en massa gamla godingar. Efter tolvslaget började det finska mc-bandet Peiokko Bändi lira. Ett riktigt rockband med mycket bra och dansant tunggung.

Amatörernas afton var det både fredag och lördag i MC-Folkets karaokee-tävling. Vann gjorde Anette Berg från Stockholm med en fantastisk version av "I will survive". Tvåa kom helt otippat Maria Nordqvist, SMCs kansli med "Ooa hela natten".

Klicka här för årets program!