Mälaren Runt 2021

Du är hjärtligt välkommen att delta i Mälaren runt 2021. Som vanligt kör vi den tredje lördagen i augusti. I år blir det den 21:a augusti. Håll utkik efter programmet och annan information här på denna sida, på Facebooksidan eller i SMC Appen.
Vänligen tänk på att pandemin fortsätter. Håll avstånd och respektera alla smittskyddsregler. Tillsammans håller vi avstånd!

Gilla och följ Mälaren Runt på Facebook.

Aktuell trafikinformation:

Välkommen till Pampas Marina i Stockholm i morgon, lördag den 21:a augusti. Det blir flygande start under hela förmiddagen. Ingen gemensam start.

Det finns ingen skyltning längs vägen utom sista biten mellan Enköping och MCE i Järfälla.

Rutten går via MC Collection på Tidö slott. Tag höger på Tidövägen efter Kvicksundsbron, vägnummer 527.
Trafikverket informerar om följande trafikstörningar längs vägen:
Risk för broöppning Södertälje.
Täta broöppningar i Kvicksund. Stor risk för köer.
Vägarbete Kungsängen.
Vägarbete Barkarby 30 km/h.
Väderleksprognosen säger sol och strax under 20 grader.

Ha så kul och tänk på att pandemins alla förhållningsregler fortfarande gäller. Ha överseende och tålamod i morgon. Allt är inte som det brukar. Vi ses!

Mälaren runt 2021

På grund av pandemin blir det en annorlunda version av Mälaren runt i år. Allt för att undvika smittspridning och följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Inga folksamlingar, tvätta händerna, håll avstånd. Vi får kul ändå på lördag, trots detta.
Starten är flygande för att undvika folksamling. Ingen gemensam starttid alltså.
Ingen skyltning längs vägen. Sista sträckan mellan Enköping och MCE i Järfälla är skyltad men ingen annan del.
Mälaren runts stora träff på Gröndals motorbana i Eskilstuna är inställd och inte en del av årets tur. Men observera att Gröndals fina anläggning ändå är öppen för besökare och det går att köpa fika mm. Du är välkommen att besöka motorstadion på Gröndal, hälsar GTR Motorpark.
Ingen smittspridning sker när man kör hoj. Det är stoppen som är risken. Men vi hojåkare är vana att hantera risker så det blir säkert inga problem alls. Vi ses på lördag. Välkommen!
Mälaren runt T-shirts och klistermärken finns på följande platser:
Vid starten på Pampas Marina. Försäljning klockan 08.00 - 12.00
Utanför Sulas MC i Strängnäs. Försäljning klockan 10.00 - 16.00
Utanför Struls MCC i Enköping. Försäljning klockan 11.00 - 16.00
De T-shirts som blir över från starten kommer finnas att köpa hos MCE i Järfälla under eftermiddag och kväll.

Start på Pampas Marina

Starten sker från parkeringen vid Pampashuset, gamla Arbetsmiljöverket (hitta hit). I år blir det flygande start, ingen gemensam starttid.

OBS! Det blir igen skyltning längs vägen i år. 

Rutten går som vanligt fast med en förändring. Efter Kvicksundsbron tag höger på väg 527 för att komma till Tidö Slott och MC-Collection. 

Turinge Kyrka i Turinge

Drive-in bröllop för de hugade. Efter vigseln blir det bröllopsresa - på hoj runt Mälaren. Förboka gärna. Glöm inte hindersprövning. För mer info: www.svenskakyrkan.se/turinge-taxinge/drive-in-vigsel

Sulas MC Strängnäs

Sulas MC har öppet hela dagen liksom restaurangen som ligger bredvid MC-butiken. https://sulas.se/malaren-runt-2021

MC Collection Tidö slott

TRIUMPH kommer tillsammans med MC Konsult visa upp årets nya modeller. Även ROCKET R 3 som är utrustad med världens största serietillverkade mc-motor på 2500cc kommer finnas på plats.
Kom förbi tältet för att få ett bra erbjudande, kläm och känn på en nyhet eller bara häng en liten stund.

Som en del i vår utställning om Triumph tar vi upp temat knutteliv, där kan du även se äventyraren Hanna Johansson som rest världen runt på sin Bonnie. Mer info hittar du här: www.mc-collection.com/malaren-runt-2021

Struls Mälaren Runt party i Enköping

Självklart håller Strul MCC i Enköping sin traditionella Mälaren Runt-fest. Där bjuds det på musik, mat&dryck och bra drag och skön stämning. Strul har camping på området. Grindarna till Motorgården är öppna dygnet runt från måndagen innan evenemanget. Festbiljett kan köpas vid grinden eller utmed banan.
Strul har genom åren finslipat festligheterna på Motorgården och arrangerar idag ett verkligt kanonpartaj som lockar ett stort antalbesökare. Som vanligt är banden hemliga. Dels för att det blivit något av ett signum för festen och dels för att det är en hojfest för hojåkare och ingen musikfestival som är öppen för alla. Hitta hit

Hela varvet till MCE:s målgång!

Officiell målgång är det hos MCE, Motorcykelentusiasterna, som har sin klubbkåk utanför Jakobsberg. Där samlas alla härdade hojåkare som pallar med att köra hela varvet. På plats arrangeras diverse trevligheter. Det finns mat, kalla och varma drycker till försäljning och underhållning med livemusik.  
Om så önskas finns även möjligheter för camping hos MCE både natten inför och efter Mälaren Runt. Om ni campar fredag till lördag kan ni haka på en gemensam körning till starten i Solna, men anmäl i förväg till klubben så att du är garanterad campingplats på klubbens gård. Hitta hit.

SMC Appen

Mälaren Runt rekommenderade färdväg finns i SMC Appen. Välj rutter, distrikt SMC Stockholm. Därifrån kan även ladda ner rutten till din GPS. Observera att rutten går förbi Tidö Slott. Detta är inte inritat i kartan nedan. Alla är givetvis fria att köra sin egen väg, hela eller delar av Mälaren Runt, men för att känna den härliga stämningen när tiotusentals hojar mullrar iväg, se nedan bild.

 

 

 Mälaren Runt arrangeras av och för hojåkare.

Vill du vara en i gänget som ordnar
Mälaren Runt? Klicka här.

 

Se MC-Folkets film om Mälaren Runt 

 

 

Klicka för fler bilder från Mälaren Runt.