Hoj-X 2016

Stort tack från hela SMC för en fantastisk Hoj-X med Silja Symphony. Vilken underbar publik, härliga artister och personal som alla gör detta till en fantastisk händelse. Knutters och de andra artisterna levererade till 100 procent.

400 Hoj-kryssare följde med till finska MC-mässan och 100 valde att hänga med maskinchefen till maskinrummet och kolla in motorerna. I kommande MC-Folket får du givetvis läsa mer om årets härliga kryssning. Nu är det bara att ladda för nästa års kryssning.

Hoj-X är en hejdlöst rolig MC-träff till havs.  Hoj-X arrangeras i samarbete med TallinkSilja. Årets Hoj-X gick till Helsingfors 5-7 februari och omfattade besök på finska MC-mässan helt gratis.

Redan innan hela Hoj-X gänget kom fram till Helsingfors och finska MC-Mässan hade man chansen att klämma och känna på nya Victory Highball och Indian Scout.

Fullhouse i Stockholm tog med sig hojarna och gav alla chansen att kolla in dem på båten över. Ca 400 personer bokade bussresa till mässan vilket betyder att sju fullstora turistbussar behövdes för att köra samtliga till finska MC-mässan

Kenneth and the Knutters öste för fullt

...dock i lite annorlunda tappning. Örebro Allstars var redan inbokade på Sveriges MotorCyklisters kryssning, vilket innebar att stommen för Knutters redan fanns på plats. Sedan kryddade vi med Kickin´Kenneth och Pelle Pilsner så har vi Knutters, dock utan kör och dans.

-Självklart ställer vi upp när SMC ber oss. Aldrig har ”vi ska ha våra bågar kvar" varit mer aktuell än nu så det finns ju en anledning att samla ihop farbröderna. Och vi har ju varit med på Hoj-X tidigare och den erfarenheten säger att det blir fullt drag även denna gång. Vi kör några låtar ur minnenas skafferi och vi se hur många det blir totalt. Vi är ju inte purunga och vältränade längre. Hoppas att Kaptenen på skutan också kommer och lyssnar precis som förra gången. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, nu är det nog sista gången vi lirar ihop, sade Kickin´Kenneth innan båten gick.

Time machine, som också spelat på Hoj-X tidigare, fanns med även denna gång och fick hela dansgolvet att gunga. Good Time Rollers blandade allt från klassiska poplåtar till latinorytmer. Trubaduren Christoffer ”Chrissy" Sjögren som gjorde ett bejublat framträdande på Mälaren runt underhöll i puben Old Port.

MC-Folkets populära karaoke drog även denna gång storpublik.

 

2016-års Hoj-X T-shirt!

Ombord på båten kunde kryssarna köpa årets fräcka Hoj-X T-shirt.

 

Fakta om Silja Symphony

Fartyget är tillsammans med sitt systerfartyg Silja Serenade Östersjöns riktiga pärlor när det kommer till kryssningsupplevelser. På gågatan mitt i fartyget finns butiker och restauranger. Här kan du läsa mer om Silja Symphony.

Incheckning och ombordstigning på Helsingforsbåtarna

OBS!
Båten avgår klockan 16.45

Incheckning av passagerare avslutas 30 minuter före avgång.

Läs mer om regler och incheckning på Tallinks hemsida.

 

 

 

Bussanslutning

Tallink Siljas bussar går till/från flera orter. Ta med kompisarna och åk buss till Hoj-X. Här kan de se tidtabell och orter för bussanslutning. Bussrean bokas samtidigt som du bokar kryssningen.

 

Vägbeskrivning till och info om parkering vid Siljaterminalen hittar du här.

 

 
 

Kicking Kenneth i högform!

Fullt ös på dansgolvet när Knutters spelar

Time Machine - en favorit i repris

Karaokevinnare Jessica Carlsson sjunger "I will survive"

 

Läs hela programmet här!

(klicka för större bild)

Victory och Indian på Hoj-X