Mälaren Runt 2020 -Inställt

Mälaren Runt 2020 går till historien som året då det ställdes in på grund av corona.

Mälaren Runt 2020- Inställt

SMC ställer in Mälaren Runt. Evenemanget som årligen lockar runt 20 000 knuttar att ta varvet eller delar av det runt Mälaren blir helt enkelt för stort för att Folkhälsomyndighetens rekommendationer ska kunna hållas.

-Det är självklart jättetråkigt men vi har inget val. Människors hälsa är det viktigaste och vi vill inte bidra till ökad smittspridning och inte heller till att belasta sjukvården om det skulle hända något på färdvägen.

Det blir alltså inga SMC-arrangemang längs vägen men vi kan ju inte hindra någon som eventuellt skulle vilja köra rutten ändå. Jag vill dock uppmana att inte göra det så att inte vårt rykte som knuttar får sig en törn.

 Nu får vi se fram emot ett hejdundrande arrangemang 2021 istället. Då hoppas vi på att hojfolket ställer upp mangrant och gör det till en riktig manifestation, säger Johan Ström, Mälaren Runt-general.

 

 

Gilla och följ oss på Facebook för de senaste uppdateringarna

 

 

Mälaren Runt

 

2020 års Mälaren Runt blir den 15 augusti. INSTÄLLT: Kom i god tid till starten i Solna för att uppleva den häftiga känslan när alla hojar samlas på parkeringen vid Pampashuset, gamla Arbetsmiljöverket (hitta hit). Klockan 11.00 går startsignalen!

 

Efter starten rullar en lång ström med motorcyklister ner mot Eskilstuna via gamla vägen över Södertälje. De gula skyltarna visar vår rekommenderade vägsträckning. I det här evenemanget är även själva resan en folkfest. Längs vägarna sitter åskådarna och spanar in alla häftiga hojar som rullar förbi.

 

På Mälaren Runts Facebooksida finns massor av fina bilder från föregående års körningar.

Nedan är ett TV-inslag som sändes veckan innan arrangemanget förra året.

Officiellt stopp med Hojmarknad

Officiellt pausstopp blir det som vanligt på Motorbanan Gröndal utanför Eskilstuna. Där finns hojfirmor, uppvisningar, mat, dryck, m.m. Hitta hit.

Hojmarknaden öppnar redan ca. 10.00. De lokala klubbarna ser till att grillarna är varma och dryckerna kylda. Marknaden stänger klockan 16.00. Då rullar vi vidare mot målet.

 

Hela varvet till MCE:s målgång!

Officiell målgång är det hos MCE, Motorcykelentusiasterna, som har sin klubbkåk utanför Jakobsberg. Där samlas alla härdade hojåkare som pallar med att köra hela varvet. På plats arrangeras diverse trevligheter. Det finns mat, kalla och varma drycker till försäljning och underhållning med livemusik.  
Om så önskas finns även möjligheter för camping hos MCE både natten inför och efter Mälaren Runt. Om ni campar fredag till lördag kan ni haka på en gemensam körning till starten i Solna, men anmäl i förväg till klubben så att du är garanterad campingplats på klubbens gård. Hitta hit.

 

Struls Mälaren Runt party i Enköping

Självklart håller Strul MCC i Enköping sin traditionella Mälaren Runt-fest. Där bjuds det på musik, mat&dryck och bra drag och skön stämning. Strul har camping på området. Grindarna till Motorgården är öppna dygnet runt från måndagen innan evenemanget. Festbiljett kan köpas vid grinden eller utmed banan.
Strul har genom åren finslipat festligheterna på Motorgården och arrangerar idag ett verkligt kanonpartaj som lockar ett stort antalbesökare. Som vanligt är banden hemliga. Dels för att det blivit något av ett signum för festen och dels för att det är en hojfest för hojåkare och ingen musikfestival som är öppen för alla. Hitta hit

 

SMC Appen

Mälaren Runt rekommenderade färdväg finns i SMC Appen. Välj rutter, distrikt SMC Stockholm. Därifrån kan även ladda ner rutten till din GPS.

Alla är givetvis fria att köra sin egen väg, hela eller delar av Mälaren Runt, men för att känna den härliga stämningen när tiotusentals hojar mullrar iväg, se nedan:

 

 

 

 Mälaren Runt arrangeras av och för hojåkare.

Vill du vara en i gänget som ordnar
Mälaren Runt? Klicka här.

 

Se MC-Folkets film om Mälaren Runt 

 

Klicka för fler bilder från Mälaren Runt.