Hoj-X 2023

Nästa Hoj-X som blir den 16:e i ordningen avgår från Värtahamnen i Stockholm med Silja Serenade lördagen 4 februari 2023 klockan 16.45. Vi är tillbaka i Stockholm måndag morgon 6 februari klockan 10.00. Programmet är klart och vi har ett par nyheter att berätta för er. Vi besöker som vanligt MC-mässan i Helsingfors men denna gång blir det på söndagen. De som bokar Hoj-X går in på mässan utan kostnad. Söndagen brukar också vara lite lugnare på mässan så det går lättare att beskåda hojarna. Det blir en 40-timmars kryssning till Helsingfors där fokus precis som tidigare på att partaja, umgås och dansa.

Programmet är fullmatat från avresan på lördag eftermiddag tills vi är tillbaka i Stockholm på måndag morgon!

Blender
Dansbandet Blender är nya på Hoj-X. Räkna med rejäl fart och en rad låtar som det går att bugga till. Blender kommer från Vadstena och de jobbar med att förstärka samspelet med publiken och förmedla positiv energi. Bandet är starkt engagerade i arbetet för återväxten av ny danspublik, men givetvis även i att behålla alla som redan är ute och dansar till bandet idag. Varumärket Blender präglas av en modern, glad och mycket dansant repertoar och en scenisk framtoning som andas glädje och positivism. Bland arrangörer och publik hör Blender till de mest efterfrågade banden i Sverige.

Billy Opel
Billy Opel är också ny på Hoj-X. Han gjorde succé på SMC:s årsmöte i Tällberg 2019. Billy är en mästare att få med sig publiken. Han började i tidig ålder att göra egen musik med en personlig, humoristisk stil och inspiration från äldre tiders vistradition. Några av hans tidigaste låtar laddades upp på internet av hans bekanta under artistnamnet Mora Nisse. Bland annat låten ”Volvo 142”. Han har utöver den egna produktionen även samarbetat med Larz-Kristerz både som låtskrivare och på scen. Kanske får vi höra hiten ”Takbox på taket”. Han kör sin show i puben på färjan.

Örebro Allstars
SMC:s husband, Örebro Allstars, är givna. Bandet med stommen från Kenneth and the Knutters är ett stående inslag på Hoj-X. Så även 2023.

John Lindberg Trio, JLT
John Lindberg Trio var med på kryssningen 2020. Det blev en stor succé. Ni som var där vet vad vi pratar om. Vi kan inte låta bli att engagera dem för nästa Hoj-X och nu kommer de tillbaka. JLT är tre dalkarlar som har den ena, otåligt stampande foten i modern rock och den andra begravd i klassisk rockabilly-mylla. Det här bandet vägrar att rätta sig i ledet. Som en röd tråd löper ord som kreativitet, nytänkande och ”steget före” men också mer känsloladdade fraser som ”musik på liv och död” och uttalanden som ”gör jag inte det här kan jag lika gärna sluta andas”. Och det är förmodligen det som är John Lindberg Trios styrka och framgångsrecept, den nästan ångestladdade ’spela-eller-dö’-känslan i kombination med energin, charmen och showen.

The Refreshments
The Refreshments är också klara för Hoj-X. Bandet bildades 1989 och sedan dess har det rullat på utan avbrott med över 4500 spelningar. Listan över milstolpar i bandets karriär kan göras lång. De har tilldelats tolv guldskivor och två platinaskivor. ”Miss You Miss Belinda” har streamats över 7 000 000 gånger på Spotify. ”JB´s Boogie” har visats över 15 000 000 gånger på Youtube. Grammisnominering, spelning på SXSW i Austin och inspelning i Sun Studios i Memphis. År 2019 firade The Refreshments 30 år med att släppa skivan ”Real Rock n´Roll” och åka på stor sommarturné. The Refreshments har genom alla år stått stadigt med en fot i amerikansk 50-tals rock n´ roll och den andra i brittisk 70-tals pubrock. Under 30 år har receptet varit det samma, riktig rock n´ roll.

Karaokee
MC-Folkets karaoke är ett riktigt populärt inslag. Många har genom åren gjort sin stämma hörd och det räknar vi självklart med även 2023. Stor modevisning blir det också där vi hoppas kunna visa upp många nyheter vad gäller hojkläder.

Soffhäng och Michelin Baltic Challenge 
MC-Folkets soffhäng där man bland annat kan följa med maskinchefen ner till motorerna och kaptenen upp till bryggan återkommer. Och självklart ska du vara med i Michelin Baltic Challenge där du får köra hoj virtuellt och vinna maffiga priser från det dignande prisbordet.

Gratis MC-mässa
Alla som bokar Hoj-X och hänger med till Helsingfors 4-6 februari går in kostnadsfritt på MC-mässan i Helsingfors. Precis som tidigare bokar du buss till mässan när du bokar Hoj-X. Bussresan till mässan kostar 150 kronor. Entrébiljett till mässan får du på bussen av din bussvärd.

- Boka buss till MC-mässan Köp din bussbiljett under rubriken "Tillval i land" och "Transfer till MC-mässan" som du hittar ganska långt ner på bokningssidan.

- Till MC-mässan på egen hand Om du vill kan du ta dig till mässan på egen hand, antingen med lokalbuss eller taxi. I så fall ber du Hoj-X-personalen om en MC-mässbiljett vid landgången innan du går av färjan. 

Pris och bokning
Priset är från 740 kronor för del i fyrbäddshytt. Boka plats på www.tallinksilja.se/hoj-x  eller ring : 08-666 33 33. Håll också utkik på Facebook och www.svmc.se för uppdateringar. Mer info om MC-mässan i Finland hittar du på: www.messukeskus.com 

Anslutningsbuss till Värtahamnen
Tyvärr har Silja Line inga egna bussanslutningar från olika håll i landet när vi ska åka på Hoj-X. SMC kan inte göra något åt detta eftersom vi varken beställer eller bestämmer över bussanslutningar. Orsaken till att det inte finns anslutningsbuss är att Silja Symphony går i docka omkring årsskiftet. Det betyder att bussarna skulle behöva gå tomma en väg eftersom det bara är en båt, Silja Serenade, som kör Stockholm-Helsingfors
SMC rekommenderar därför allmänna kommunikationer till Stockholm central. Där finns Siljas bussar som tar med sig resenärerna till och från Värtahamnen. Du kan också ta tunnelbanan röd linje mot Ropsten och kliva av på Gärdets t-station. Därifrån är det skyltat till Värtahamnen och det är en promenad som tar max tio minuter. Vägbeskrivning

Kickback till klubben
På Hoj-X 2023 kan din MC-klubb fylla på klubbkassan samtidigt som ni har kul med era klubbkompisar. Alla SMC-anslutna klubbar får kickback för klubbmedlemmar som bokar plats på Hoj-X. Ni får 100 kronor per person oavsett val av hytt. Kickback gäller även medföljande respektive eller kompis. Be klubbmedlemmarna ringa in sin bokning och uppge klubbtillhörighet till 08-666 33 33. Uppge vilken klubb medlemskapet gäller.

Klubbmöte ombord?
Ni kan också boka möteslokal utan kostnad. Vi behöver veta antal mötesdeltagare samt tid för mötet. Servering kan ordnas. Mackor eller kaffe och kaka. För bokning av klubbmöte eller andra frågor vänligen kontakta Johan Ström, eller på telefon: 0243-822 85. 


Nu finns det inget att vänta på. Bara att boka. 

 


Billy Opel spelar på Hoj-X 


Mycket bugg och fox blir det garanterat när Blender uppträder!

 


John Lindberg Trio är tillbaka på Hoj-X!


The Refreshments kommer på Hoj-X


När det inte blir någon mässa i Sverige fixar vi båtresan till MC-mässan i Helsingfors!


Karaokeen brukar locka många sångare!