SMC riksträff 2019

Nu Riksträffen 2019 över. Totalt kom 800 deltagare för att testa de 40 demohojarna, hänga med på turer, lära sig köra på asfalt och ha trevligt med likasinnade. Riksträffen kördes fredag 30 augusti - söndag 1 september.

Detta är vad vi marknadsförde 2019.

Gruskurs light får i år ett litet annorlunda upplägg. Det blir mer fokus på att lära sig  på en kortare grussträcka istället för på en parkering. Deltagarna kommer alltså tillbaka till startpunkten flera gånger.

I år blir det också en asfaltskurs. Det blir en tur på vanlig asfaltsväg på lördag eftermiddag där du får tips och konkreta förslag på hur olika situationer i trafiken kan lösas. 

Pärra Hansson har som vanligt rekat ett gäng underbara grusturer. Den gröna turen, enklaste alltså, är i år kopplad direkt till gruskurs light och ska alltså få de som vill ta sig ut på gruset att bli bekväma med det underlaget.

Asfaltsturerna blir i år en blandad kompott med besök i norra Dalarna med Anders Bihlar, Lasse fröjd kör en tur till Elsas café i Norberg och så har du dessutom möjligheten att förkovra dig i hur man kör i grupp med SMC:s guider med Roger Söderbom i spetsen.

Lägg därtill Hondas hemliga asfaltstur på fredag eftermiddag. Den kan bli riktigt spännande.

SMC Dalarna tar hand om de som vill köra Knix-kurs på Amsbergs motorstadion och gokartbanan. Det går att välja på att köra enbart förmiddag eller eftermiddag eller att köra båda passen. Det serveras mat på banan om så önskas. Du får betala 250 kronor  för förmiddagen inklusive lunch, 250 kronor för eftermiddag inklusive lunch eller 350 kronor för heldag inklusive lunch.

Husbandet Örebro Allstars gästar oss på fredag kväll och kör after bike från klockan 17.00. Sedan kommer de tillbaka för ett pass mellan 21.30 till typ 24.00. Självklart kan man svänga sina lurviga till musiken eller bara sitta och digga.

Musikquiz kör vi på lördag kväll.  

 

Provkörningar

Honda kommer med hela sitt provkörningsprogram. De har bokat en hel parkering och håller till höger om entrén. Indian, BMW, Suzuki och Moto-Guzzi är också klara. Klara hojar hittills är:

BMW: BMW C400X, BMW F750GS med lågt chassi, BMW F750GS, BMW 850GS Adventure, BMW R1250GS, BMW R1250GS Adventure, BMW S1000XR eller S1000R samt BMW R NineT.

Indian:Indian Chieftain Darkhorse, Indian Roadmaster, Indian Scout, Indian Bobber, Indian FTR1200 S, Race Replica.

Suzuki: Suzuki Katana, Suzuki GSX-S750, Suzuki SV650X, Suzuki V-Strom 1000X och Suzuki V-Strom 650.

Honda:Africa Twin, Gold Wing, CB500X, CBR500R, CB650R, NC750X DCT, Monkey Bike och Super Cub.

Moto Guzzi: Moto Guzzi V7, Moto Guzzi V9 Bobber, och Moto Guzzi V85 TT.

Självklart kan man komma över dagen och testa någon eller några av hojarna. Det är gratis.

SMC håller en allmän hearing om vad SMC gör och är för något efter på fredag eftermiddag. Legendaren ”Posa” Serenius  berättar om sin karriär på lördag eftermiddag. Michelin håller föredrag om däck på lördag efter lunch.

Stefan Karlsson från Svedea håller frukostmöte på lördagen om försäkringar.

 

Tjejerna

Lördagen är det möjlighet för tjejerna som kommer att få vara lite för sig själva. De har då möjlighet att få köra gruskurs light, grön tur och även meka med Matte Sjöberg från Motoeventgroup som finns på plats.

 

Matte gör självklart även lättare reparationer av hojar om det finns behov.

Lerduveskyttet tar Daniel Wärnevall som vanligt hand om. Det är utökat till båda dagarna i år. För 100 kronor får du 10 skott att försöka träffa duvorna med. Towa Lönnström kör också motionspass med deltagarna båda dagarna.

Vill du komma enbart över dagen för att hänga med på någon av aktiviteterna så kostar det 100 kronor för varje sak du väljer att deltaga i. Undantag Knix som du betalar på plats på Amsbergs motorstadion.

 

Romme Alpin ligger strax utanför Borlänge och erbjuder boende och gemytlighet i världsklass. Här finns både relax och gym och restaurangen tar emot samtliga riksträffare samtidigt. 

Priserna startar på låga 900 kronor per person för två nätters boende i fembäddsrum. Vill ni bo färre i ett rum kostar det lite mer. I boende ingår frukost, sänglinne och städning så det behöver du inte fundera på. Middags- och lunchpaket beställer du när du bokar. Det kostar 1175 kronor för båda dagarna. Då får du två frukostar, en lunch och två middagar plus boende för låga 2075 kronor. Ska du deltaga på någon av utflykterna som går över en heldag eller Knix-kursen på Amsberg köper du mat på plats och beställer alltså inte lunch på hotellet. Ångrar du dig går det dock att köpa mat direkt vid hotellet samma dag. Du har alltså all inclusive en hel helg för 2075 kronor. I detta ingår samtliga utflykter, både på asfalt och grus med erfarna guider, gruskurs light med SMC:s grusinstruktörer, provkörning på flera av de MC-nyheter som kom till 2019 och underhållning. Det enda som kostar lite extra är SMC Dalarnas Knix-kurs på Amsberg och lerduveskyttet. Vill du prata med Romme Alpin på telefon gör du det på: 0243-79 58 00.

 

Priser och bokning

Middags- och lunchpaket:

I paketet ingår följande:

Fredag Middagsbuffé

Lördag Lunch, 2-rätter på buffé inkl. sallad, bröd, smör & måltidsdryck. Kaffe och liten kaka.

Lördag Middagsbuffé

Totalt: 1175 kronor/person 

 

Logi inklusive frukost:

Enkelrum 995 kronor/rum/natt

Dubbelrum 1400 kronor/rum/natt

3-4 bäddar 2100 kronor/rum/natt

5 bäddar 2250 kronor/rum/natt

 

Bokar gör du på: https://bokning.rommealpin.se/rooms, klicka dig vidare till Riksträffens datum eller ring till Romme Alpin på 0243-795800

Romme Alpin


Grustur

Program