Hoj-X 2019 - nu är bokningen öppen!

Om några månader gör SMC sin 14:e Hoj-X! Vi åker med Silja Symphony 1-3 februari 2019. Återigen blir det en 40-timmars kryssning. Fokus är som tidigare på att partaja, umgås och dansa. Självklart blir det MC-mässa i Helsingfors på lördagen.
När det gäller underhållningen blir det en blandad kompott som brukligt. MC-Folkets karaoke är ett gjutet inslag. Stor modevisning blir det också där vi hoppas kunna visa upp många nyheter vad gäller hojkläder. Vi kommer att fylla på med nyheter i programmet fram till avgång!

John Lindberg Trio

John Lindberg Trio var med på kryssningen 2017 och resultatet blev en stor succé. Nu kommer de tillbaka. JLT är tre dalkarlar som har den ena, otåligt stampande foten i modern rock och den andra begravd i klassisk rockabilly-mylla. Det här bandet vägrar att rätta sig i ledet. Som en röd tråd löper ord som kreativitet, nytänkande, ’steget före’ men också mer känsloladdade fraser som ’musik på liv och död’ och uttalanden som ”gör jag inte det här kan jag lika gärna sluta andas”. Och det är förmodligen det som är John Lindberg Trios styrka och framgångsrecept, den nästan ångestladdade ’spela-eller-dö’-känslan i kombination med energin, charmen och showen.

Hauglands Finest

Hauglands Finest kommer också tillbaka. Ian Haugland, trummis i Europe, tar med sig sina polare ytterligare en gång till Hoj-X. Klara hittills är självklart Ian själv och hans sångarpolare Tony Josefsson, sångare i S.N.O, Stonewall Noise Orchestra. Denna laguppställning kommer naturligtvis att kompletteras med ytterligare några världsstjärnor innan avgång. 

Örebro Allstars

Örebro Allstars är gjutna. Bandet med stommen från Kenneth and the Knutters är ett stående inslag på Hoj-X, så även i år. Bandets fem medlemmar har alla lirat i olika bandkonstellationer i över 20 år och är fortfarande mer eller mindre musikerproffs. Örebro Allstars är ett äkta kul-att-lira-ihop-band där boogie, rock, hårdrock, pop soul och disko står på coverlistan. De lirar vad du vill, och de lirar på begäran och inte för ofta.

Stonefish kommer

Finland har Steve 'n' Seagulls, USA har Hayseed Dixie. Nu har Sverige fått Stonefish. Bandet kör giftiga covers och egna låtar så att halmstråna flyger och kanoten kantrar. Sång och gitarr: Tony Holmberg. Banjo och sång: Mats Westlund. Ståbas och sång: Rune Fridh. Trummor Daniel Åblom.

Larz Kristerz är klara för Hoj-X

Nu är laguppställningen komplett. Larz Kristerz från Älvdalen hänger med helgen 1-3 februari när vi drar till Helsingfors för Hoj-X 2019.

Larz-Kristerz bildades våren 2001 och har därefter erövrat Sverige med sin dansmusik som har rötterna i det glada 1970-talet. 

”Folk som kommer och dansar verkar, faktiskt, ha lika roligt som vi och det är det vi försöker uppnå. Vi vill sprida glädje. Vårat motto är att de som lyssnat på oss en kväll ska gå hem med ett leende på läpparna.”

Så säger grabarna i bandet själva och nog kan vi utlova ett riktigt drag på scenen när vi lättat ankar.

-Det här betyder att vi har en komplett uppsättning med dansband, hårdrock, covers, rockabilly och partygrass. Det blir riktigt bra och jag tror att de som vill dansa kommer att få sitt lystmäte, säger Hoj-X general, Magnus Klys.

MC-Folkets soffhäng & dans

Vi förvandlar hela scenen till en lounge med soffor och skön musik. Under soffhänget på lördagseftermiddagen får man tillfälle att träffa både kaptenen och maskinchefen. Sedan blir det besök både i maskinrummet och på bryggan på fartyget Symphony.  Självklart blir det en musikquiz även i år. Den mycket populära buggkursen och buggtävlingen kanske får ett litet annorlunda stuk i år men det återstår att se.

MC-mässan i Helsingfors

Självklart kan man även under denna Hoj-X hänga med någon av bussarna och besöka MC-mässan i Helsingfors på lördagen. Mässan i Finland bjuder på ett större inslag av Custom-hojar jämfört med MC-mässan i Sverige. Det sägs att det finaste Finland har att uppbringa i den världen finns på plats. En helt ny finsk el-motorcykel kommer att visas för första gången. Mässan är gratis för Hoj-X-arna förutsatt att man bokar buss. Bokar buss gör du samtidigt som du bokar din kryssning hos Silja Line på telefon eller hemsida. Mässans hemsida.

Håll utkik på SMC och MC-Folkets facebooksida för uppdateringar!

Bokning

Bokar gör du på: www.tallinksilja.se/hoj-x  eller på telefon: 08-666 33 33.

Festa och fyll på din klubbkassa!

Alla SMC-anslutna klubbar erbjuds kick-back för klubbmedlemmar som bokar plats på Hoj-X innan 31 december. Kickbacken är 100 kronor per person oavsett val av hytt. Kickback gäller även medföljande respektive eller kompis. Klubbmedlemmen bokar själv sin hytt utefter eget önskemål.

Så får klubben kickback: Klubbmedlemmar ringer 08-666 33 33 för bokning till Hoj-X 2019. Uppge vilken SMC-ansluten klubb du är medlem i. Ingen bokningsavgift tillkommer.

Vi ses!


John Lindberg Trio


Örebro Allstars


Stonefish kommer att bjuda på bra drag!


Buggkurserna har varit uppskattade!


Den finska elmotorcykeln E2 ska visas för publik för första gången på MC-mässan i Helsingfors.