Mälaren Runt 2011 - en regnig hojfolkfest

Lördag 20 augusti 2011 kördes ett regnigt Mälaren Runt. En nyhet var att den officiella avslutningen var flyttad till MCE:s klubbkåk i Jakobsberg. Där fanns även campingmöjligheter för långväga gäster.

Starten gick som alltid kl. 11.00 från Pampashuset (gamla Arbetsmiljöverket) i Solna. Givetvis fanns MCM och SMC på plats. Träfftröjor och festbiljetter fanns att köpa.

Officiellt stopp med MCM:s Hojmarknad

Officiellt pausstopp var det som vanligt på Motorbanan Gröndal utanför Eskilstuna. Där fanns mycket att se! Hojfirmor, uppvisningar, mat, dryck, m.m. SMC och MC-Folket finns självklart på plats!

Ny målgång!

Nytt för i år var att deltagarna slapp åka ända in till centrala Stockholm för att få ett trevligt avslut på Mälaren Runt. Officiell målgång var nu hos MCE Motorcykelentusiasterna som har sin klubbkåk utanför Jakobsberg. Där kunde hojåkarna varva ned både MC och kropp, ta något enkelt att äta och dricka.

Vid klubbkåken bjöds det på underhållning både fredag och lördag kväll. För alla trötta kroppar eller platta rumpor efter en lång dags körning erbjöds massage till en låg kostnad, av certifierade massörer.

Mer om avslutningen finns att läsa på MCE:s hemsida www.mce.se.

Mälaren Runt-festen

Självklart hölls den traditionella Mälaren Runt-festen hos Strul i Enköping. Där bjöds det på musik, mat&dryck och bra drag och skön stämmning trots att regnet var ihärdigt. Även campingen var välbesökt.

Kort historik

MCM Mälaren Runt firade 25-årsjubileum 2010 och SMC klev in som en en aktiv samarbetspartner. Mälaren Runt var från starten ett litet evenemang. Ingen kan ha missat att det har vuxit med åren och är idag ett väletablerat varumärke och en given happening för hela MC-Sverige. Mälaren Runt är det i särklass största återkommande MC-arrangemanget och således helt unikt.