Varför vara SMC-ansluten klubb?

En SMC-klubb visar genom sitt medlemskap att man står bakom SMC:s värderingar och att man är delaktig i den goda svenska motorcykelgemenskapen.

Klubbarna bildade SMC 1963 för att utbyta information. Fortfarande är informationsspridning viktig för SMC och alla medlemmar. Därför presenteras klubbarna i den populära SMC Boken och SMC Appen där alla klubbar också kan marknadsföra sina aktiviteter kostnadsfritt.

Klubbarna kan också få material publicerat utan kostnad i MC-Folket.

Klubbar kan få extra intäkter genom att sälja lotter.  SMC är medlem i Folkspel  vilket är ett krav för att klubbar ska få sälja bingo- och Sverigelotter.

En SMC-klubb betalar ingen avgift för att vara medlem, varken vid inträdet eller per år.

Klubbarna har alltid varit en av grundstenarna i SMC och det kommer de att förbli.

Varför ska en klubbmedlem vara medlem i SMC?

Även om du är medlem i en SMC-klubb måste varje person eller familj på egen hand välja ett medlemskap i SMC, det är inget man blir automatiskt.

Bara SMC arbetar med alla frågor som rör dig som är motorcyklist. SMC är din garanti för att du ska få fortsätta köra motorcykel. Medlemsförmånerna är många; tidningen MC-Folket åtta gånger per år, SMC-Boken med träffar och annat, SMC Appen med allt innehåll från boken + 2400 mil fina hojvägar, 200 kurser på motorcykel per år, rådgivning,  SMC-resor i hela Europa för dig som vill åka i grupp och mycket annat. .

Du tjänar snabbt in avgiften om du använder någon av våra rabatter eller andra förmåner.

Som medlem är du en del av världens största MC-gemenskap och tar ställning för SMC i alla slags frågor som har med motorcyklar att göra.

Vad kostar ett medlemskap i SMC?

Eftersom klubbarna har en viktig roll i SMC är medlemsavgiften till SMC lägre för klubbmedlemmar. Den första årsavgiften betalar du in via hemsidan, sedan kommer inbetalningskort hem i din brevlåda varje år.

Här kan du läsa mer om hur en klubb blir SMC-ansluten.

Priser för medlemsavgifter hittar du här.