Välkommen till SMC Östergötland

Hej alla hojåkare

Som några skarpögda kanske redan sett har SMC bytt logga. Nu är det inte bara det som skett vi har en ny kommunikationsstrategi. Läs mer under Nyheter

Gruskurser

Nu öppnar vi anmälan till höstens gruskurser. Vi kommer att köra helgen 28 och 29 oktober på Kråkvilan i Norrköping. På lördagen kör vi steg 1 och steg 2 och på söndagen steg 2 och 3. Gruskurserna har ju 3 steg. I steg 1 för Du i huvudsak lära Dig att bromsa och svänga på grus. Steg 1 har två varianter, Steg 1L och Steg 1. I steg 1L har man en hoj som man svårligen kan stå på. Det är samma övningar men i 1L gör man övningarna sittande och i steg 1 både sittande och stående. Syftet är att Du inte skall vända om Du kommer till en grusväg. Här kan Du delta oavsett vilken hojtyp Du har, allt från sporthoj till grussprättare funkar. Det finns massvis av fina grusvägar i vårt vackra land som Du annars missar. Steg 2 och 3 vänder sig till Dom som gärna letar upp en grusväg/grusstig för det är så kul att ha grus under hjulen. Här bör man ha en hoj man kan stå på eftersom övningarna är lite svårare.

Välkommen till en kul helg med många skratt.

Mer info om kurserna finns på SMC:s hemsida under School och grundkurser. 

Knixkurs

Japp nu är det dags igen. Vi kör en knixkurs på Bilprovningen i Herstaberg igen. Vi kommer att köra tre grupper om vardera 10 deltagare. Den 24 september kl 10. Här har Du länken till evenemanget

dc821d24-4af7-11ee-bf15-020234399001

BKK Sviestad 26 och 27 augusti

Vi körde en BKK äntligen tillsammans med SMC Sport. School hade 60 platser och Sport 40 platser. På lördagen kom 61 deltagare till våra 60 platser. Vi hade inte vädergudarna med oss, det regnade stora delar av dagen. Många var tveksamma till att köra i regn men efter några vändor på banan inser man att det är både kul och nyttigt. Alla deltagare jag pratade med var mycket nöjda med dagen. På söndagen kom  52 deltagare som hade mer tur med vädret, solen sken över oss mest hela dagen. Också här var man mycket nöjd med arrangemanget. 

Det här gav oss blodad tand och vi kommer försöka hitta en ledig helg på Sviestad för att upprepa arrangemanget nästa år.

Broms och Kurvkurs (BKK)

BKK

 

Ta nu chansen att bli en bättre MC-förare. Helgen 26 – 27 augusti anordnar vi en BKK på Sviestad Motorstadion i Linköping.

 

Måste jag ha en sporthoj för att kunna delta, Nej och åter nej. Du kan komma på vilken hojtyp som helst.

 

Självklart kommer vi följa SMC Schools utbildningskoncept som har sex steg. Steg 1 – 4 handlar om trafiksäkerhetsutbildning. Steg 5 och 6 är SMC Sport och handlar om racing.

 

I steg 1 fokuserar vi på hur motorcykeln fungerar och hur vi kan kontrollera den.

I steg 2 är fokuset på vägen, hur placerar man hojen på vägen, när och hur svänger man in i en kurva.

I steg 3 är fokuset på människan dvs Du som MC-förare. Hur tänker vi, hur kan jag använda min kroppsvikt för att bli en säkrare förare.

Steg 4, individuell coaching här knyts säcken ihop. Testa de verktyg som man fått i steg 1 – 3 och jobba med attityder och beteende.

Man kör stegen i rätt ordning dvs från steg 1 till steg 4.

Förutom stegen så har vi tre fartgrupper, lugn medel och snabb. Alla som är ute på banan samtidigt kör i samma fartgrupp men kanske i olika steg. Detta för att ingen skall pressas att köra fortare än vad man är bekväm med. Du kommer hela tiden få hjälp av våra duktiga instruktörer. Vilken övning som skall köras vid respektive körpass och feed-back efter passet.

Det blir en heldag på banan med mycket skratt och hojsnack. I kurspriset ingår mat och fika.

Länk till anmälan och info 26 aug https://kurser.svmc.se/boka/7131397e-f160-11ed-8405-020234399001

Länk till anmälan och info 27 aug https:// kurser.svmc.se/boka/02d88140-f312-11ed-8b2c-020234399001

 

Årsmöte

Den 26 mars hade vi vårt årsmöte. Några nya namn i styrelsen. Titta på Organisationen och styrelsen så hittar Du den nya.

Antar att Ni är sugna att ta fram hojen och börja köra. Vi i styrelsen håller som bäst på att planera kommande säsong. Tyvärr har vi tappat vår Knixbana, Raceland. Det byggs för fullt där. Vi tittar på olika lösningar så att vi kan erbjuda Er medlemmar lite kursverksamhet. Håll utkik här på hemsidan för info. Vad gäller gruskurser kör vi med samma upplägg som förra året. En lördag-söndag i Kisa. Likaledes en lördag-söndag i Norrköping. Grusswängen kommer att köras en söndag i början på september och inte sista helgen i augusti som brukligt. Skälet är att vi kommer att köra en kurshelg på storbana, Sviestad 26 och 27 augusti. Här har alla en möjlighet att träna på en bana på ett säkert sätt. Kunskaper som vi sedan kan nyttja i vardagskörningen. Förutom detta blir det också lite trevliga turer i vårt fina distrikt.