SMC Östergötland

 


 

 

Välkommen till SMC Östergötlands

Årsmöte söndagen den

31 /3 - 2019 kl. 13.00 -15.00!

I och med att du anmäler dig är du välkommen att ta en kaffe och en macka/godsak. 

Efter mötet genomförs en guidad tur i Flygvapenmuseét för de som har  anmält sig.

Anmäl dig här Årsmöte 

 


 

Enligt önskemål inför årmötet 31/3 2019.

Här kommer en presentation av styrelsen.

Styrelsen består av Ordförande och nio ledamöter.

 

Frank Lindström

Ordförande

Frank har kört motorcykel sedan han var 16 år. Då på en Silverpil och en kort sejour på en Triumph Tiger 110. Sedan följde ett långt uppehåll p.g.a. arbete i handelsflottan och familjeliv med två barn. 1995 var det dock dags för ett återfall så en Kawasaki LTD 400 köptes. Den var snart för liten så då blev det återigen Triumph. Nu en Bonneville Amerika som sedan byttes till en Tiger 1050. Nu finns det ytterligare två Triumph i garaget. Frank är engagerad i SMC som ordförande och vägspanare sedan 2012 i SMC Östergötland. Kör gärna långt och mycket. Besöker gärna FIM-rallyn och guidar för SMC Travel, i år går resan till Skottland. Har avböjt omval men kommer att fortsätta hjälpa till i distriktet och som guide för SMC Travel.


Sofia Fiffi Lago

Vice Ordförande

Är den som hoppar in om vår orförande får förhinder. Hon är distriktets webmaster & kursadmin. Hon kör både custom- och grushoj och är utbildad instruktör. Hon är ansvarig för gruskurser & tjejkurser bla. Morsdagsknix i distriktet. Det är också hon som anordnar Medlemstouring. Den har blivit mycket uppskattad av medlemmarna och i år går den till Nora.

Fiffi, tog hojkort 2012 men har hunnit med många mil under åren och hennes  Honda Shadow har passerat 12.000 mil. Hon kör sina hojar överallt.  Under säsongen blir det många mil, både på grus och asfalt.  Jag låter inte underlaget hindra mig att köra dit jag vill. Att det  är grusväg eller asfalt spelar mindre roll. Customhojen går fram nästan överallt, säger hon

Jag tycker det är roligt att  customhojarna har ökat och att fler och fler kvinnliga MC förare hittar till SMC´s kurser. Förra året hade vi 8st tjejer & 2st killar på en gruskurs, det brukar vara tvärtom. Det är så härligt att tjejerna tar för sig säger hon. Fiffi träffar ni på gruskurser, KNIX eller på medlemstouringen.

 


 Jan Paulsen 

Sekreterare

 Jan är den som håller ordning på alla papper och protokoll, I rollen som sekreterare är han den som ansvarar för att rapportera distriktets verksamhet till riksorganisationen, sammankallar till styrelsemöten mm.

Som distriktets MCT ansvarar han för kursverksamheten och fortbildning av instruktörer samt rekrytering av nya instruktörer. Jan är en av de personerna som sett till att vi fått igång vår kursverksamhet i distriktet med kurser så som avanceradkurs ( AK) & broms och kurvkurs (BKK) på Linköpings motorstadium / Knixkurser på Raceland i Norrköping mm. Jan är en utåtriktad mc-förare och SMC-instruktör. Han har även rollen som kursledare på stora och små banor. 

 


 

Bengt Dahl 

vice sekreterare.

 

 

Han styrelsens otyste norrlänning nerflyttad till Norrköping från Sundsvall 1985 ,. Glädjen han känner för sitt jobb som konsulent  har fått honom jobba ett tag till trots att han egentligen är pensionär.  Hoj började han köra som sextonåring mestadels då i skogen. Sedan kom det ganska många år med bilåka bla rally. För drygt 25 år sedan provade han på  enduro och blev fast. Några GGN, svensk Enduroklassiker, Ränneslätt finns på hans meritlista. Alldeles för mycket jobb gjorde att han inte hann köra som mycket som han ville.  2012 sålde han endurohojen och köpte en BMW GS. Att gå med i SMC såg han som en självklarhet. Han har nu utbildats sig som instruktör. Jobbar för att lyfta fram gruskurserna.

 


 

Sara Ladell

Kassör.

 

 

Är styrelsens kassör.

Sara är den som håller koll och ordning på alla räkenskaper.

I rollen som kassör är hon ansvarig för att rapportera distriktets ekonomi till riksorganisationen och distriktets revisor.

Hon är också en av distriktets 5 kvinnliga instruktörer.

En glad och sprallig tjej som ni träffar både på Knix och storbana.

 

 


 

Anurak Sawatdee

Ledamot.

 

 

 

Anurak Sawatdee Sitter i styrelsen som ledamot. Han tog körkort 2003. Hans första hoj var en Suzuki 650 . När han bytte den mot en Ducati Monster  695 så föll han för det märke som han sen dess har fortsatt att köra .Nu har han en streetfighter 848. Han har alltid varit svag för V-Twin hojar båda till ljudet och njutningen att köra. Anurak är  instruktör , han tycker om att jobba med fortbildning. Knix , storbana eller grundkurser är  platserna ni kan möta honom på.

 

 


 

Denise Lekander 

ledamot och distriktets informatör. 

 

Det är hon som har ansvaret för att skriva  distriktsspalten i MC-folket. Hon har också hand om distriktets instagramkonto och svarar på frågor som gäller distriktet mm.Hon har varit aktiv i SMC de senaste 5 åren både i styrelsen och som instruktör.Hon började sin MC karriär i sidovagnen på sin pappas Kawasaki . När hon fyllde 16 tog hon eget hojkort och skaffade sig en 125a.  Några hojar har passerat efter den och nu kör hon en röd Suzuki V-strom. Just nu använder hon mest hojen som pendlarfordon. Men rätt som det är så packar hon hojen med tält och fiskespö och ger sig ut på en längre tur. Förra året var hon med på SMC travels  ”resa för den yngre generationen” till Norge.Det hon tycker mest om med Mclivet är gemenskapen det finns alltid någon att prata med när man är ute och  alla är för det mesta glada säger Denise. Det är roligt tycker Denise, att  prata riskmedvetenhet och att få nervösa deltagare att köra mer avslappnat efter ha visat dom olika tekniker under en kursdag.

 

 


 

 

Michael ilonurmi

även kallad Ilo  suppleant.

Han är 58 år och arbetar som officer i flygvapnet. Motorcykel har han kört till och från sen 1978, både i hans yrke och i det civila. I hans garage finns allt från stora glidar hojen , sporthojen ,touringhojen till  grusmaskinen.  Han är SMC instruktör. Att utbilda personer i olika saker som exempelvis att köra motorcykel på ett säkert sätt ,tycker ILO är inspirerande. Om man efter övningarna har en trött men nöjd och glad elev med bättre självförtroende, då har man man nått utbildningens mål säger  han.

 


 

Henrik Karlsson

Suppleant 

 

Henrik är suppleant sen ett år tillbaka. Han tog hojkort när han var 16 körde då en offroad Yamaha DT 125 mx .Idag kör han en Honda vfr1200f.Då han har ett förflutet som taxi chaufför kan han många fina MC-vägar i Östergötland & SmålandHans favoritplats är Åland och dit tar han hojen flera gånger per säsong.Han utbildade sig till instruktör 2017 och ni kan träffa honom på KNIX och grundkurser. Han hjälper också till på medlemstouringen som guide mm.

 


 

Anna Pålsson

Suppleant 

Anna är född och uppvuxen i Katrineholm , men bor nu i Norrköping och jobbar som trafiklärare.

Efter att ha suttit bakpå sin pappas HD var det en självklarhet för Anna att själv ta Mckort. Idag kör hon en Aprilla Shiver 750. Känslan som infinner sig och friheten man kan känna när man åker motorcykel är svår att hitta nån annanstans tycker Anna. Att kunna ge positiv feedback och kunna ge små tips som kan göra att en annan individ får mycket bättre förståelse och självförtroende är något hon försöker ta med sig från sitt yrke till SMC. Anna hittar ni på olika event som tex avrostning och mc-mässa, men oftast på KNiX-kurs i Norrköping som Instruktör.

 


Nyheter