SMC Östergötland

 


 

 

Välkommen till SMC Östergötlands

Årsmöte söndagen den

31 /3 - 2019 kl. 13.00 -15.00!

I och med att du anmäler dig är du välkommen att ta en kaffe och en macka/godsak. 

Efter mötet genomförs en guidad tur i Flygvapenmuseét för de som har  anmält sig.

Anmäl dig här Årsmöte 

 


 

Enligt önskemål inför årmötet 31/3 2019.

Här kommer en presentation av styrelsen.

 

Denise Lekander 

Styrelsens ledamot och distriktets informatör. 

Det är hon som har ansvaret för att skriva  distriktsspalten i MC-folket. Hon har också hand om distriktets instagramkonto och svarar på frågor som gäller distriktet mm.

Hon har varit aktiv i SMC de senaste 5 åren både i styrelsen och som instruktör.

Hon började sin MC karriär i sidovagnen på sin pappas Kawasaki . När hon fyllde 16 tog hon eget hojkort och skaffade sig en 125a.  

Några hojar har passerat efter den och nu kör hon en röd Suzuki V-strom. Just nu använder hon mest hojen som pendlarfordon. Men rätt som det är så packar hon hojen med tält och fiskespö och ger sig ut på en längre tur. Förra året var hon med på SMC travels  ”resa för den yngre generationen” till Norge.

Det hon tycker mest om med Mclivet är gemenskapen det finns alltid någon att prata med när man är ute och  alla är för det mesta glada säger Denise. Det är roligt tycker Denise, att  prata riskmedvetenhet och att få nervösa deltagare att köra mer avslappnat efter ha visat dom olika tekniker under en kursdag.

 


 

Bengt Dahl

Är styrelsens vice sekreterare sedan ett år tillbaka.

 

Han styrelsens otyste norrlänning nerflyttad till Norrköping från Sundsvall 1985 ,. Glädjen han känner för sitt jobb som konsulent  har fått honom jobba ett tag till trots att han egentligen är pensionär.  Hoj började han köra som sextonåring mestadels då i skogen. Sedan kom det ganska många år med bilåka bla rally. För drygt 25 år sedan provade han på  enduro och blev fast. Några GGN, svensk Enduroklassiker, Ränneslätt finns på hans meritlista. Alldeles för mycket jobb gjorde att han inte hann köra som mycket som han ville.  2012 sålde han endurohojen och köpte en BMW GS. Att gå med i SMC såg han som en självklarhet. Han har nu utbildats sig som grund och grusinstruktör. Jobbar för att lyfta fram gruskurserna.

 

 


 

Michael ilonurmi även kallad Ilo är en av styrelsens supplianter.

 

 Han är 58 år och arbetar som officer i flygvapnet. Motorcykel har han kört till och från sen 1978, både i hans yrke och i det civila. I hans garage finns allt från stora glidar hojen , sporthojen ,touringhojen till  grusmaskinen.  Han är grund och grusinstruktör i SMC. Att utbilda personer i olika saker som exempelvis att köra motorcykel på ett säkert sätt ,tycker ILO är inspirerande. Om man efter övningarna har en trött men nöjd och glad elev med bättre självförtroende, då har man man nått utbildningens mål säger  han.

 


Sekreterare Jan Paulsen

 Jan är den som håller ordning på alla papper och protokoll, I rollen som sekreterare är han den som ansvarar för att rapportera distriktets verksamhet till riksorganisationen, sammankallar till styrelsemöten mm.

Som distriktets MCT ansvarar han för kursverksamheten och fortbildning av instruktörer samt rekrytering av nya instruktörer. Jan är en av de personerna som sett till att vi fått igång vår kursverksamhet i distriktet med kurser så som avanceradkurs ( AK) & broms och kurvkurs (BKK) på Linköpings motorstadium / Knixkurser på Raceland i Norrköping mm. Jan är en utåtriktad mc-förare och SMC-instruktör. Han har även rollen som kursledare på stora och små banor. 

 


 


Nyheter


Rapportera skador/hinder på väg

2010-10-01 Ser ni några skador/hinder på vägen när ni är ute och kör, tveka inte att rapportera dessa till Trafikverkets kundtjänst på 0771-921921 � L�s mer