Välkommen till SMC Östergötland

Nu börjar det!

Ja även om vädret spelar oss hojåkare ett spratt med snö nu när vi alla längtar att ta fram hojen igen och ge oss ut på vägarna. Vi börjar nu lägga upp våra kurser så håll utkik här och på vår FB-sida.

Gruskurser

Vi kommer att köra både i Norrköping och Kisa precis som tidigare år. Passa nu på att öka Era kunskaper i att köra på grus. Ni riskerar annars att missa en massa fina vägar i vårt avlånga land. Den 8:e och 9:e juni börjar vi på Kråkvilan i Norrköping. På lördagen kör vi steg 1 och steg 2. På söndagen steg 2 och 3. 
Länk till bokning och info 8/6
Länk till bokning och info 9/6

Vi fortsätter sedan i Kisa den 10:e och 11:e augusti med samma upplägg som ovan
Länk till bokning och info 10/8
Länk till bokning och info 11/8

Traditionsenligt kör vi Grusswängen sista söndagen i augusti. Om Du behöver vässa gruskörandet så kom till oss på Kråkvilan dagen innan, den 24 augusti, så hjälper vi Dig.

Länk till bokning och info 24/8

Efter att Du vässat gruskörandet skall Du naturligtvis köra Grusswängen den 25 augusti. En tur runt kolmårdsskogarna på ca 17 mil. Övervägande delen på grusvägar. Alla typer av hojar är välkommen.

Länk till bokning och info 25/8

 

Kurs på storbana

Efter förra årets lyckade 2 kursdagar på Linköpings Motorstadion vill vi naturligtvis upprepa detta denna säsong. Lyckade därför att vi fick många deltagare samt många som var på storbana för första gången. Om vi skall tro deras ansikten efter avslutad kurs var det inte för sista gången. Ta chansen Du också. 

Helgen 17 - 18 augusti kör vi tillsammans med SMC Sport precis som gångna säsongen. Vi har 60 platser i tre tre fartgrupper på lördagen och samma på söndagen. SMC Sport kör två grupper med totalt 40 deltagare på lördagen och söndagen.

Länk till bokning och info lördag 17/8
Länk till bokning och info söndag 18/8 

MC-Dag/Avrostning

Söndagen den 12 maj kör vi en heldag på Linköpings motorstadion. Du kan komma när Du vill under dagen Vi har aktiviteter från kl 10 till kl 17. Här kan Du träna upp Dina färdigheter inför säsongen

Länk till bokning och info

Knixkurser

Kommande säsong kommer vi att köra ett antal knixkurser på vår "nya hemmabana", Bilprovningen Herstaberg. Första tillfälle är söndag 19 maj

Länk till bokning och info

Till Dig som vill öka Dina färdigheter här kommer nästa chans, den 2 juni kl 10

Länk till bokning och info

Den 7 juli ordnar vi en tjejknix 

Länk till bokning och info

Korteger och turer

Klart vi kommer att ordna lite utflykter och liknande

Valborgskortegen 30 april kl 18. Start i Linköping med slutmålet Skänninge. Mäktig kortege med ca 600 hojar.

Frank kommer även i år ordna en Nationaldagstur, självklart på nationaldagen 6 juni. Alla detaljer är inte klara nu. Håll ögonen på hemsida och FB.

Traditionsenligt kör vi Grusswängen sista söndagen i augusti dvs 25:e. Precis som namnet antyder blir det en rejäl sväng på fina grusvägar. Också här kommer mer info senare.

 

Årsmöte 

Som Ni vet hade vi vårt årsmöte den 17 mars alla handlingar och protokollet hittar Ni här

 

Årsmöte

Nu är det dags att avsluta säsongen 2023 och blicka framåt inför säsongen 2024.

Vi börjar med ett årsmöte nu på söndag 17 mars kl 15:00. Årsmötet hålls på Praktiska Gymnasiet, Tullhusgatan 13, Norrköping. Vi hoppas att Just Du kommer och gör Din röst hörd. Under rubriken årsmöteshandlingar 2024 hittar Du dagordning, verksamhetsberättelse och andra handlingar som hör till årsmötet.

För drygt två veckor sedan samlade vi ett antal resurser och sammanfattade samt utvärderade säsongen 2023. Därefter drog vi upp riktlinjerna för kommande säsong. Här kommer några axplock:

Valborgskortege

Självklart kommer vi köra valborgskortege som vanligt från Linköping till Skänninge.

Avrostning

Den 12 maj har vi bokat Sviestad. Vi kommer att erbjuda våra medlemmar en form av avrostning. En arbetsgrupp arbetar för fullt med detaljerna för dagen.

Knixkurser 

Vi kommer att ordna 5 - 7 knixkurser på Bilprovningen i Norrköping. Eftersom Raceland inte längre är tillgänglig för oss är Bilprovningen vår nya "hemmabana". Vi testade några gånger under 2023 och det fungerade över förväntan. Dessutom har vi nu löst toalettfrågan.

Gruskurser

Det kommer att bli en lördag-söndag på Kråkvilan under maj månad, banbokning pågår. Vi kommer att köra en gruskurs lördag-söndag 10-11 augusti i Kisa. Den 25 augusti kommer vi att köra årets grustouring, Grusswängen. För den som behöver vässa grusformen inför turen har vi en gruskurs dagen innan 24 augusti.

BKK

Vi har bokat Sviestad helgen 17-18 augusti. Tillsammans med SMC Sport anordnas kurs på storbana. Ta chansen att lära Dig köra hoj under trygga former.

 

Vi ses på söndag

 

 

 

 

Hej alla hojåkare

Som några skarpögda kanske redan sett har SMC bytt logga. Nu är det inte bara det som skett vi har en ny kommunikationsstrategi. Läs mer under Nyheter

Gruskurser

Nu öppnar vi anmälan till höstens gruskurser. Vi kommer att köra helgen 28 och 29 oktober på Kråkvilan i Norrköping. På lördagen kör vi steg 1 och steg 2 och på söndagen steg 2 och 3. Gruskurserna har ju 3 steg. I steg 1 för Du i huvudsak lära Dig att bromsa och svänga på grus. Steg 1 har två varianter, Steg 1L och Steg 1. I steg 1L har man en hoj som man svårligen kan stå på. Det är samma övningar men i 1L gör man övningarna sittande och i steg 1 både sittande och stående. Syftet är att Du inte skall vända om Du kommer till en grusväg. Här kan Du delta oavsett vilken hojtyp Du har, allt från sporthoj till grussprättare funkar. Det finns massvis av fina grusvägar i vårt vackra land som Du annars missar. Steg 2 och 3 vänder sig till Dom som gärna letar upp en grusväg/grusstig för det är så kul att ha grus under hjulen. Här bör man ha en hoj man kan stå på eftersom övningarna är lite svårare.

Välkommen till en kul helg med många skratt.

Mer info om kurserna finns på SMC:s hemsida under School och grundkurser. 

Knixkurs

Japp nu är det dags igen. Vi kör en knixkurs på Bilprovningen i Herstaberg igen. Vi kommer att köra tre grupper om vardera 10 deltagare. Den 24 september kl 10. Här har Du länken till evenemanget

dc821d24-4af7-11ee-bf15-020234399001

BKK Sviestad 26 och 27 augusti

Vi körde en BKK äntligen tillsammans med SMC Sport. School hade 60 platser och Sport 40 platser. På lördagen kom 61 deltagare till våra 60 platser. Vi hade inte vädergudarna med oss, det regnade stora delar av dagen. Många var tveksamma till att köra i regn men efter några vändor på banan inser man att det är både kul och nyttigt. Alla deltagare jag pratade med var mycket nöjda med dagen. På söndagen kom  52 deltagare som hade mer tur med vädret, solen sken över oss mest hela dagen. Också här var man mycket nöjd med arrangemanget. 

Det här gav oss blodad tand och vi kommer försöka hitta en ledig helg på Sviestad för att upprepa arrangemanget nästa år.

Broms och Kurvkurs (BKK)

BKK

 

Ta nu chansen att bli en bättre MC-förare. Helgen 26 – 27 augusti anordnar vi en BKK på Sviestad Motorstadion i Linköping.

 

Måste jag ha en sporthoj för att kunna delta, Nej och åter nej. Du kan komma på vilken hojtyp som helst.

 

Självklart kommer vi följa SMC Schools utbildningskoncept som har sex steg. Steg 1 – 4 handlar om trafiksäkerhetsutbildning. Steg 5 och 6 är SMC Sport och handlar om racing.

 

I steg 1 fokuserar vi på hur motorcykeln fungerar och hur vi kan kontrollera den.

I steg 2 är fokuset på vägen, hur placerar man hojen på vägen, när och hur svänger man in i en kurva.

I steg 3 är fokuset på människan dvs Du som MC-förare. Hur tänker vi, hur kan jag använda min kroppsvikt för att bli en säkrare förare.

Steg 4, individuell coaching här knyts säcken ihop. Testa de verktyg som man fått i steg 1 – 3 och jobba med attityder och beteende.

Man kör stegen i rätt ordning dvs från steg 1 till steg 4.

Förutom stegen så har vi tre fartgrupper, lugn medel och snabb. Alla som är ute på banan samtidigt kör i samma fartgrupp men kanske i olika steg. Detta för att ingen skall pressas att köra fortare än vad man är bekväm med. Du kommer hela tiden få hjälp av våra duktiga instruktörer. Vilken övning som skall köras vid respektive körpass och feed-back efter passet.

Det blir en heldag på banan med mycket skratt och hojsnack. I kurspriset ingår mat och fika.

Länk till anmälan och info 26 aug https://kurser.svmc.se/boka/7131397e-f160-11ed-8405-020234399001

Länk till anmälan och info 27 aug https:// kurser.svmc.se/boka/02d88140-f312-11ed-8b2c-020234399001