Riksträffen 2017

SMC:s Riksträff 2017

Hojutflykter, både på asfalt och grus. Gruskurs-light med rutinerade instruktörer, provkörningar av motorcyklar, fisketur, rock´n roll och inte minst gemenskap med andra likasinnade. Där har ni en del av innehållet i SMC:s andra Riksträff. Riksträffen 2017 startade fredagen den 1:a september på Romme Alpin och höll på till söndagen 3 september.

Romme Alpin ligger strax utanför Borlänge och erbjöd boende och gemytlighet i världsklass. De första turerna och utflykterna, både på grus och asfalt startade från Romme redan på fredagen efter lunch. Därefter fortsatte träffhelgen med massor av aktiviteter och underhållning.

Örebro Allstars som innehåller stommen till Kenneth and the Knutters underhöll både fredag och lördag. Självklart blev det ”After Bike” båda dagarna.

Reparerade hojen på Riksträffen

Några som hade lättare servicebehov på sin hoj fick hjälp av Matte Sjöberg från Motoeventgroup. Han erbjöd tjänster som lite enklare reparationer, typ byta däck, drivpaket, byta olja, filter och liknande.  

Svedea på Riksträffen

Stefan Karlsson från Svedea berättade allt om MC-försäkringar och svarade på frågor om just försäkringar. Stefan fanns på plats på fredagseftermiddagen.

Grusturer under Riksträffen 

Grusspecialisterna Pärra Hansson och Gunnar Alfvén gav deltagare chansen till unika upplevelser i trakterna runt Romme Alpin. Det blev grusturer både fredagen och lördagen för dem som var sugna på en tur. Blå grupp körde på lite större, mer lättkörda grusvägar och de Röda turerna gick på något mindre ”sämre” grusvägar. Blå turer kunde köras med landsvägsdäck medan det rekommenderar grusdäck på de röda turerna.

Stridfeldts till Riksträffen

Ni som läser MC-Folket har i flera nummer läst om paret Stridfeldt, Petra och Anders, som valde att sälja rubbet och ge sig av på en jorden runt-resa som inte slutat än. De har besökt många platser som ”vanliga” motorcyklister kanske bara drömmer om att se. På Riksträffens lördageftermiddag höll paret Stridfeldt ett föredrag. Bara någon vecka senare begav de sig av mot Afrika för ytterligare att äventyr.

Övriga aktiviteter som deltagarna tipsades om att boka själva:

Turridning: Sör Sellnäs Islandshästar (några kilometer från Romme)

Guidad tur på Sahlins Strutsfarm (ca 11 kilometer från Romme)

Sveriges häftigaste Äventyrsbad! Aqua Nova

Framtidsmuseet Science Center i Dalarna

Äventyrsgruvan Tuna Hästberg bokningsbar guidad visning söndag

Guidade visningar på Carl Larsson-gården i Sundborn 

Guidad visning på Falu Gruva

 

Läs hela programmet

Klicka på bilden för att ladda ner Pdf för utskrift. 

 

 

Romme Alpin utanför Borlänge var platsen för 2017-års Riksträff

Petra och Anders Strifeldt berättade om sina fantastiska resor

Stefan Karlsson på Svedea informerade om MC-Försäkringar

Matte Sjöberg på Motoeventgroup hjälpte träffdeltagare med enklare MC-service.