Hoj-X 2013

vvv

 

Oj oj, vilken fest!

Den 15-17 februari arrangerades den åttonde hojkryssningen som blev ett hejdundrande kalas. Partystämningen var verkligen på topp! SMC firar 50 år och som jubileumsextra hade vi med oss inga mindre än Hep Stars ombord på Silja Serenad till Helsingfors. De kan beskrivas med två ord: Kult och Drag!

Vad gjorde vi på Hoj-X? Jo vi röjde järnet på dansgolvet till Time machine, Easy Kit, Hep Stars, och superduktiga trubadurer. Vi sjöng för full hals i MC-Folkets populära karaoke. Vi såg modevisning med Handelsbodens nyheter som visades av de supersnygga och helgalna modellerna från MCE. Vi deltog i Clabbes musikquiz och knasiga tävlingar. Vi lyssnade på föreläsningar och sist men inte minst, vi umgicks med närmare 1100 andra supertrevliga hojmänniskor. Med andra ord, vi hade väldigt skoj!

På lördagen när båten stod i hamn passade 62 personer på att åka med bussresan till Custommässa som arrangerades i Helsingfors. Andra tog en sväng på stan och vissa värmde upp inför kvällen på någon av Helsingfors pubar. För de som stannade kvar på båten pågick filmvisning och föreläsningar.

Bland föreläsarna hörde vi: Varg-Olle Nygren,  Claus Diseth,  Kristoffer "Kritto" Olofsson, Jesper Christensen och Maria Nordqvist.

Nyhet 2013- boka del i hytt

Efter önskemål från tidigare kryssningar kunde man detta år boka del i dam-, respektive herr-hytt. Vi hade vikt ett antal B och C-fyrbäddshytter för detta och kommentarerna efteråt var att de som bokat sådana hyttplatser fått vänner för livet. Vi lovar att försöka ordna samma sak nästa år.

Vad vi däremot lovar att skippa är båtens egna show sent på kvällen. De hade nog inte lätt att få folk från dansgolvet för att köra sin show, för vi hade så kul att vi absolut inte ville sluta röja framför scenen.

 

På scenerna fanns bland annat:

Jubileumextra!

Den svenska popgruppen The Hep Stars bildades 1963, samma år som SMC. Det är ett nöje att presentera Svenne Hedlund och grabbarna i Hep Stars, ett band som varit på rull lika länge som SMC, men betydligt mer kända i hela världen.

Cadillac

Then she kissed me

Speedy Gonzales

 

 


HEP STARSCLABBE

Den hojåkande, snabbpratande DJ:en värmde upp oss med musikquiz innan han körde igång disco a´la Rakt över Disc

 

CB

 

100% PARTY med EASY KIT

 Partymusik, pop, rock, soul, latin eller odödliga hits svänger precis lika mycket. Influenserna tar helt enkelt inte slut. En musikalisk kameleont i coverträsket. Bättre går det inte att beskriva Easy Kit. Total lycka!

Mikrofonkåt live 2011

Livemix från 2007

PÅ ALLMÄN BEGÄRAN

TIME MACHINE - ROCKS ON

Coverbandet TimeMachine är ett av Sveriges absolut bästa afterski, afterbeach och inte minst afterbike-band.

Med dem på scenen blev det rock and roll så taket lyfte. Det märkte vi på Hoj-X 2012 och på allmän begäran bokade vi dem även för jubileums-Hoj-X 2013! På repertoaren består av det bästa av det mesta såsom schlager/hårdrock/60/70/80-talstema!

Here I go again  Live 2010

Smells like Teen Spirit  Live 2010

Mer Time Machine  Live


 

Sveriges Minsta Coverband

så kallar sig David Sundkvist.

Sveriges minsta coverbands fokus ligger på "röj". David har spelar i olika konstellationer, bland annat i bandet Partyambulansen. Med många års erfarenhet i branschen vet han hur man höjer stämningen till max! Det märktes i puben där David rockade så att båten gungade trots att det nästan var spegelblankt på havet.

 

Vic & Victims, partystarter

Euphoria Classical Quartet

 

 

George Rigby, irländsk trubadur

 

 

 

 

Läs även om Iron Butt-killarna som valde att köra motorcykel från Stockholm till Helsingfors för att sedan hänga med på båten på hemresan. En hojtur på 177 mil i februari -  See you in HEL!

 

 

 

Silja Serenade är tillsammans med sitt systerfartyg Silja Symphony Östersjöns riktiga pärlor när det kommer till kryssningsupplevelser.

Här hittar du Östersjöns längsta nöjesgata - Promenaden - som är 140 meter lång och det är här allting händer och alla möts.

Klicka för större bild