Hoj-X 2015

Den 13 mars 2015 var det dags för vår tionde Hoj-X. Till detta jubileum gjorde vi ett nytt koncept på kryssningen, med en 24-timmars kryssning samt en efterfest i land. På scenerna var det en skön mix av tung rock, pop och schlager, härlig rockabilly, modernt dansband och trubadurer

10-årsjubilerande Hoj-X blev ett kalas med rock n' roll, dans, tävlingar, och annat skoj. Nya och gamla hojvänner träffades och hade kul tillsammans. 

Vi åkte med Silja Galaxy till Åbo tur och retur. Ombord spelade Farbror Fläsk, Linda Bengtzing, Hardballs, The Fastback, David Sundkvist, Why Not, Tobbe Hoxell och, på mångas begäran hade vi i år ett modernt dansband,  Voyage, som spelade på hemvägen.

Eftersom vi fått många önskemål om att göra en 24-timmarskryssning istället för 40-timmars (vilket vi gjort de senaste åren) så ordnade vi så att hojkryssarna själva kunde bestämma om de vill partaja en eller två kvällar. Båten avgick på fredagskvällen och kom tillbaka kl 18.15 på lördagen. Då promenerade vi fem minuter under tak, till hotell Scandic Ariadne, där festkväll nummer två "efterfesten" tog vid med gemensam middag och livemusik - Sveriges Minsta Coverband.

Underhållning ombord på Hoj-X

På Galaxys stora scen - Farbror Fläsk och Linda Bengtzing

 

Hardballs - Rock'n Roll för hojåkare. Lilian Bokestig och Niklas Frisk ställde för 10 år sedan upp i ”Sikta mot stjärnorna” med Meatloafs hitlåt ”Dead Ringer For Love”. Duon vann hela tävlingen. Se videon här. Nu frontar duon bandet Hardballs som gör storslagna rockshower.
The Fastback som drog publikens jubel på Rockabilly SM i september är killarna som älskar Rock & Roll. Förutom härliga låtar från 50/60 talet bjuder på massor av egna låtar i samma glada rockstil.

 

Voyage - det moderna dansbandet som hämtar inspiration från 80 talet och kryddar med dagens hits.

I puben spelade Tobbe Hoxell och - David Sundkvist - Sveriges minsta coverband som gjort bejublade spelningar på tidigare Hoj-X rockar loss än en gång med oss.

 

Linda B såg fram emot Hoj-X då hon dessutom firade sin födelsedag ombord.

 

Vi bad även de fyra bandmedlemmarna i Farbror Fläsk att göra en liten videohälsning inför Hoj-X. Detta är vad vi fick!
Vi vet inte om det beror på oskärpa eller att killarna umgåtts för länge med varandra, men vi kan konstatera att de är lika som bär...