Mälaren Runt 2018

Sveriges i särklass största gemensamma körning. Mälaren Runt är ett begrepp, en folkfest, en upplevelse som ingen sann motorcyklist får missa. Mälaren Runt körs alltid tredje lördagen i augusti. År 2018 var det den 18 augusti... och oj vilken succé det blev!

I sol och lagom temperatur för att dra på sig hojkläder samlades extremt många hojåkare till årets Mälaren Runt. Många undrar över hur många deltagare det var i år. Faktum är att det gör vi också. Ingen vet exakt!
Det brukar vara mellan 4000-6.000 i starten och cirka15.000 upp till ca 25.000 totalt när det är mycket folk... och i år var det VERKLIGEN mycket folk! Definitivt ett toppår när det gäller antal som körde hela eller delar av Mälaren Runt.

På stoppet vid Gröndal Motorstadion utanför Eskilstuna hade vi frigjort hela nedre parkeringen för hojåkare, men det blev ändå fullt så vi fick slussa upp massor av folk på övre parkeringen.
Smederna öppnade ytterligare en hamburgergrill vid infarten till speedwaybanan för att korta köerna för hungriga bikers. Även GTR Motorpark som driver gocartbanan och som bygger den kommande storbanan på området hade också full fart vid sin servering.

Längs med vägen satt massor av folk och vinkade och hejade. Inte minst i Enköping kantades gatorna som vanligt av entusiastisk publik.

Hos MCE som arrangerade målgången i Järfälla landade de som körde hela varvet och Strul MCC hade sin traditionella fest i Enköping. Summa summarum, detta var en fantastisk folkfest för alla som älskar motorcyklar.

Mälaren Runts Facebooksida finns massor av fina bilder från årets körning.

Nedan är ett TV-inslag som sändes veckan innan arrangemanget.

I menyn till vänster här på hemsidan kan du läsa om de senaste årens Mälaren Runt.

 

 

 

 Mälaren Runt arrangeras av och för hojåkare.

Vill du vara en i gänget som ordnar
Mälaren Runt? Klicka här.

 

Se MC-Folkets film om Mälaren Runt 2015

 

Klicka för fler bilder från Mälaren Runt 2014.