Mälaren Runt 2013

Mälaren Runt 17 augusti 2013

Lördag den 17 augusti körde SMC och MCM den 28:e Mälaren Runt. Starten gick som alltid kl. 11.00 från Pampashuset i Solna.

Givetvis fanns MCM som startade Mälaren Runt för 28 år sedan, och SMC på plats i starten. Strax efter 09 började de första hojåkarna rulla in på parkeringen. Uppe på Ekelundsvägen radades sedan tusentals hojar upp. Trots att väderprognosen varnat för regn höll sig vädergudarna på gott humör. Inte en droppe regn föll på de samlade.

När startskottet gick dirigerade FMCK trafiken upp på motorvägen via den nybyggda rondellen, så trafikflödet flöt på fint som snus.

Cirka fem minuter efter start började det dugga från ovan. En bra bit längs vägen mot Eskilstuna regnade det, men strax innan det var dags att parkera igen så bröt solen fram och kläderna hann torka upp, delvis i alla fall. 

Officiellt stopp med MCM:s Hojmarknad

Officiellt pausstopp var det som vanligt på Motorbanan Gröndal utanför Eskilstuna. Där fanns hojfirmor, uppvisningar, mat, dryck, m.m. Extra kul i år var att Indians hade sin efterlängtade Europapremiär. Polaris (som äger Victory och Indian) ställde ut med sin stora lastbil och visade upp de nya indianerna och Victorys sortiment.

De lokala föreningarna bjussade på en del uppvisningar samt såg till att ingen behövde gå hungrig därifrån. Det fanns utskänkning av både mat och dryck. Den traditionella återstarten var kl 15.00 då det är meningen att man ska rulla vidare, men många dröjde sig kvar ett tag till på Gröndal där stämningen var lika skön som vädret.

Struls party i Enköping

Självklart höll Strul MCC i Enköping sin traditionella Mälaren Runt-fest. Där bjöds det på musik, mat&dryck och bra drag och skön stämmning. Som vanligt fanns campingmöjligheter på området.

Utanför Motorgården fanns dödsryttarna från Sala Motorcirkus. Flera gånger under dagen körde de hisnande uppvisningar i sin drom. 

Hela varvet till MCE:s målgång!

Officiell målgång var som vanligt, i alla fall sedan tre år tillbaka, hos MCE, Motorcykelentusiasterna, i Jakobsberg. Där samlades alla som körde hela varvet.

Många passade på att käka en burgare eller korv och sitta och snacka med alla glada hojåkare, innan de så småningom drog sig hemöver. Andra parkerade hojen, stoppade undan nyckeln, slog upp tältet, och fick sig sedan en välbehövd massage av utbildade massörer, tog sig något att dricka i baren och rockade sedan loss framför trubaduren.

Summa summarum: Det blev ett fantastiskt Mälaren Runt! Stämningen denna dag är något man lever länge på. En liten regnskvätt mellan starten och Eskilstuna, men därutöver uppehåll, delvis solsken och alldeles perfekt temperatur för hojkläder.
Det såg ut att vara aningen färre i starten än förra året då solen lockade fantastiska mängder till Solna, men desto fler anslöt efter vägen. Uppskattningsvis deltog närmare 15.000 hojåkare i Mälaren Runt 2013, många helt, men ännu fler delvis. Vi arrangörer, SMC och MCM, tackar alla för denna dag och hälsar välkomna nästa år igen!

 

Här hittar du google-karta med vägbeskrivning över Mälaren Runt.

 

Kort historik

MCM Mälaren Runt firade 25-årsjubileum 2010 och SMC klev in som en en aktiv samarbetspartner. Mälaren Runt var från starten ett litet evenemang. Ingen kan ha missat att det har vuxit med åren och är idag ett väletablerat varumärke och en given happening för hela MC-Sverige. Mälaren Runt är det i särklass största återkommande MC-arrangemanget och således helt unikt.

b

b

b

 

På Mälaren Runt 2013-års evenemangssida finns många bilder.