SMC:s Riksträff 2-4 september 2016

2016 hölls SMC Riksträff för första gången - en stor och rolig SMC-träff samma helg som vi tidigare år haft våra årsmöten - alltså första helgen i september. Platsen var Säfsen i södra Dalarna. Det blev en trevlig helg med MC-utflykter, fiske, mountainbike, överlevnadsutbildning, femkamp, älgsafari på MC, ridning och lerduveskytte. Många tog chansen att testa på en MC-grusutbildning-light med SMC:s grusinstruktörer. Självklart var det underhållning och MC-Folkets karaoke.

Många gånger under årens lopp har frågan väckts om inte SMC kan anordna en träff för sina medlemmar. Och 2016 var det alltså dags att testa det konceptet. Den första Riksträffen någonsin ägde rum i Säfsen på gränsen mellan Dalarna och Värmland. Och den arrangerades den första helgen i september, mellan 2-4 september.

-Ja, vi har ju väckt frågan lite då och då och även hört dessa synpunkter till och från under årens lopp och vi tyckte att det var dags att testa om vi kan få till det. Första helgen i september är ju en helg med anor långt tillbaka i tiden eftersom SMC:s årsmöte traditionellt legat då. Nu har vi ju ett annat verksamhetsår och ska köra våra årsmöten på våren istället. Då passar det väl alldeles utmärkt med en träff i slutet på sommaren. Och september kan ju bjuda på riktigt härligt väder så jag tror det kan bli riktigt bra, sade SMC:s ordförande, Stefan Dangardt innan träffen.

Musik, dans, fest och aktiviteter

Träffen inleddes på fredagen. Efter incheckning i de moderna stugorna passade många på att ta sig en bastu eller ett bad medan andra slängde sig på hojen direkt igen och deltog i någon av eftermiddags/kvällsaktiviteterna. På kvällen avnjöts vi en god middag och sedan bjöds det underhållning av Örebro Allstars och trubadur Hasse Berglund.

Lördag dukades det upp med aktiviteter i området. Det gick bland annat att delta i en överlevnadsutbildning, grusturer med MC, utflykt med en fiskeguide till de bästa fiskevattnen, lerduveskytte och mountainbike.

SMC Dalarna körde touringtur till Falu Koppargruva med guidad tur i gruvan under jord. På lördagskvällen bjöds det musik och sång av Stockholmsbandet PartyCovers. Vid tiosnåret dök MC-Folkets karaoke upp. Du som åkt med på Hoj-X vet hur omåttligt populärt det brukar vara att göra sin stämma hörd där. Detsamma gällde på Riksträffen.

Läs mer om Säfsen

Klicka på programmet för att se större format:

 

 

Grusturer med Pärra Hansson och Gunnar Alfvén.

 

Gruskurs light hölls tre gånger under helgen.

 

 

Här ligger Säfsen - karta

Här hittar du vägbeskrivning