Mälaren Runt 2019

Ännu en Svensk Hojklassiker är till ända, närmare bestämt den 34:e i ordningen med uppskattningsvis 21 000 deltagare . Årets Mälaren Runt bjöd på härlig atmosfär längs vägen och festligheterna började redan på morgonen och fortsatte långt in på kvällen.

Mängder av hojåkare hade på lördagsmorgonen samlats vid Pampas Marina för att delta vid starten av årets Mälaren Runt. Motorcyklar av alla kategorier radades upp längs gatan och var en riktig fröjd för ögat. När startsignalen ljöd fanns Mälaren Runts grundare Bosse Jensen och SMC:s Generalsekreterare Jesper Christensen längst fram i spetsen efterföljt av en ström mullrande hojar. Det var otroligt många motorcyklar på plats och det tog hela 19 minuter innan samtliga hade lämnat området.

Första stoppet var i Truinge Kyrka och här vankades den inget mindre än Drive-in-bröllop. Kärleken sprudlade och två par blev man och hustru under dagen. Vid Sulas i Strängnäs kunde besökarna sedan beskåda en rad nya hojar medan man sippade på en kaffekopp med tillhörande kanelbulle.

Traditionsenligt anordnades Hojmarknad på Gröndals Motorstadion en bit utanför Eskilstuna. Här körde Smederna speedwaymatch på hemmaplan, grillarna gick varma och många passade på att köra på knixbanan med SMC school. Givetvis fanns en rad utställare på plats med allt ifrån motorcyklar, hjälmar och klockor. 

Färden rullade sedan vidare mot Enköping där gatorna var fyllda av åskådare. Klubben Strul stod för festligheter med mat, underhållning och övernattning. För de som körde hela varvet anordnade MCE den officiella målgången vid klubbhuset i Järfälla. En hel drös hojåkare varvade Mälaren under dagen vilket resulterade i besöksrekord hos Motorcykelentusiasterna. En riktigt lyckad Mälaren Runt med andra ord. 

 

Mälaren Runts Facebooksida finns massor av fina bilder från årets körning

Program för MR 2019.

 

I menyn till vänster här på hemsidan kan du läsa om de senaste årens Mälaren

 

 

 Mälaren Runt arrangeras av och för hojåkare.

Vill du vara en i gänget som ordnar
Mälaren Runt? Klicka här.

 

Se MC-Folkets film om Mälaren Runt 2015

 

 

Klicka för fler bilder från Mälaren Runt 2014.